4 Ağustos 2015 Salı

Bir Çocuk Hiç Çocuk, İki Çocuk Çok Mu Çocuk? II. Matruşka Dönemi

I. Matruşka Döneminden bahsettiğim yazıyı dün yazmışım sanki. Neredeyse 3 yıl geçmiş üzerinden. Evet şimdi, ikinci matruşka dönemindeyim, yine içimde bir kalp daha atıyor, şükürler olsun. Aynı heyecanı yaşıyorum ama bu kez daha da rahatım, daha az endişeliyim. Gerçi ilkinden çok çok daha zor geçtiğinden, 16. haftaya gelmiş olmama rağmen midemin hala edepsiz davranıyor olmasından, hala kavun, karpuz, çiğ ve dolma biber, limon, taze fasulye, elbette bu dönemin nefret hitlerinden patlıcan ve hatta Türk kahvesi kokusuna bile tahammül edemediğimden, akşamları dur şu ayaklarımı uzatayımın 6. dakikasından sonrasını genelde hatırlamadığımdan ve her gün ne yiyebilirim diye düşünmekten endişelenmeye halim ve de vaktim kalmıyor sanırım. Su bile midesini bulandırır mı insanın. Bulandırıyormuş. Normalde  hastalık vb. durumlarda, ağrı sızıdan pek şikayet etmem, zorda kalmadıkça ilaç almam ama -herkeste böyle mi bilmiyorum-bu mide bulantısı beni gerçekten hayattan koparıyor, bitiriyor.



Çağan büyüyüp bağımsızlığını kazandıkça ve biz artık bebekli yaşamdan çocuklu yaşamın rahatlığına transfer olunca bir bebek daha sahibi olmak için beklemenin cesaretimizi -aslında benim cesaretimi- kıracağından korktuk. Zaman zaman düşünüp endişeleniyorum,bir çocuk hiç çocuk, iki çocuk çok mu çocuk gerçekten, iki çocukla yaşam nasıl olacak diye ama sonra geçiyor, içimi rahatlatması ve motive etmesi için özellikle çok çocuklu olanların bloglarını ve ig hesaplarını takip ediyorum:) 

Şimdilerin en eğlenceli konusu cinsiyet. Çağan'da ben çok emindim erkek olduğundan, o yüzden hiç yadırgamamıştım. Bu kez çok karışığım, bir yanım kız olsun farklı bir deneyim olsun diyor diğer yanım da sağlıklı olsun öyle ısmarlama iş olmaz diye hemen uyarıyor. Çinli arkadaşların çalışmaları bebeğin kız olduğuna işaret ediyor. Doktor kesin olmamakla birlikte bir tahminde bulundu ama kesin demediğine göre kesin değildir:)
Çevremdekilerin yaklaşımlarını 4 genel grupta toplarsam;

"Kız olsun yaaa erkeklerin turşusunu mu kurcaz"cılar olarak olayı gıda boyutunda ele alanlar,

"Kız olsun cicili bicili giydirelim ama dimi"ciler olarak tekstil sektöründen yürüyenler,

"Erkek olsun Çağan ile iyi anlaşırlar, hemcins kardeş iyidir iyidir"ciler olarak sosyo-psikolojik alt yapıya takılanlar

ve

"Erkek olsun Çağan'ın eşyaları ile büyür ekonomik olur masraf etmezsiniz"ciler olarak iktisadi yaklaşımdan şaşmayanlar

diyebilirim.


Evde ise erkek bebek üzerine isim  fikir alışverişleri yapan bağzı arkadaşlar var ve henüz kesinleşmemiş bir durum için isim düşünmenin erken olduğunu belirtmeme karşın sanki içten içe düşünüyormuşum da söylemiyormuşum diye beni ketum olarak nitelendiriyorlar:)

Gece'nin bu yazısında -ki kendisi benim iki çocuklu hayat konusunda cesaret aldığım hamarat anne kişisidir- kız-erkek hamileliğindeki farklara baktığımda pek bir şey çıkmıyor ortaya, karnım ilk hamileliğime göre oldukça hızlı çıktı( kasların gevşekliğinden oluyormuş) ve yine aşağıda ama henüz şeklinin yayvan mı sivri mi olduğuna karar vermek için çok erken, cildim ilkinde çok düzgündü hatta tüm dermatit şikayelerim birden geçmişti şimdi ise yüzüm sanki eskisinden de sivilceli ve saç diplerim, ellerimdeki dermatitler tam gaz devam. Duygu durumum farklı, bu kez daha gergin ve tahammülsüz olduğumu hissediyorum, normalde çok tepki vermeyeceğim şeylere sinirlenebiliyorum, bence bu biraz da midemden kaynaklı bir gerginlik, umarım çabuk geçer. Çağan daha küçükken, burnunun üzerinde bir damar koyu renkti, gri gibi; onu görenler arkası erkek derdi, belki bu cinsiyet konusunda ihtimali kuvvetlendiren bir inanış olarak kabul edilebilir.

Bir süre evin ve Çağan'ın yükü tamamen eşimdeydi, sağ olsun, ben  kendimi bile idare edemez haldeyken o her şeyi halletti. Bazen Çağan için üzüldüm, onunla yeterince ilgilenemiyorum diye vicdan yaptım ama elimden elimden gelen buydu. Neyse ki o günler geçti, şu an sadece onu kucağıma alamıyor olmak dokunuyor. Son moda takıntım şu; Çağan'a belim ağrıyor(gerçekten onun yüzünden bel fıtığı oldum) seni kucağıma alamam diyorum da kardeşi olunca senin belin ağrımıyor muydu be kadın demez mi bu çocuk?

Çağan henüz başına geleceklerin farkında değil. Çevresinde kardeş olmadığı için çocuğum, kardeşin olsun mu dendiğinde olsun diyor, neye olsun dediğini bilmeden. Ama içimde onun iyi bir abi olacağı yönünde pamuk hisler taşıyorum, yanılmamayı umarak. Kısmetse 3. yaş gününe gerçek bir abi olarak ve bence alıp alacağı en güzel hediyeye sahip olarak girecek, bilmem sonra bu hediyeden hoşlanmadım aldığınız yere iade edin süresi geçmeden der mi :-P

Ben bu bebek durumundan instagramda bahsettiğim gün çok güzel bir haber aldım. Çok sevdiğim ve bebek sahibi olmayı isteyen, başından bu konuda birtakım zorluklar geçmiş bir arkadaşım da bebek bekliyormuş, hatta aramızda 2 hafta var. O kadar sevindim ki oturup ağladım. Hala aklıma geldikçe gözlerim doluyor. Benim için #gününmutluluksebebi oldu, hatta #haftanınmutluluksebebi , 2balık cım ,burada bunu da yazayım istedim:)
Dilerim isteyen herkes istediği zamanda bebeğine kavuşur. Biz de sağlıkla kavuşuruz. 

18 yorum:

  1. Hep iyi ki bir ablam var dedim ve Kızımın bir kardeşi Olmasını işte bu Yüzden çok istedim . Çok kısa süre sonra bu isteği gerçek yaşama geçireceğim . Çok doğru bir karar vermişsiniz kesinlikle . Ve bendede Çağan için olabilecek en güzel hediye bir KARDEŞ . Maddi manevi yetebileceğimi bilsem 4 hatta daha fazla çocuğa sahip Olmayı isterdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hem kendi hem de mesleki tecrübelerime dayanarak kardeş olmalı, olsa çok iyi olur ne de güzel olur diyorum. Çağan için biz böylesini uygun gördük ama dediğim gibi inşallah aynı fikri paylaşıyoruzdur:) 4 çocuk ve fazlası kısmı beni aşar, anca 2 çocukluk kapasitem var benim (yok bu büyük konuşma değil kesinlikle aman yanlış olmasın).
      Senin de arkamdan gelecek olmana sevindim, arayı çok açmamak lazım, hadi beklemedeyim güzel haberlerini Serracım:) Tralala, gelsin bebişler:)))

      Sil
  2. benzer bir yazı yazsammı diye düşünürken yazını görmek çok hoş oldu.Dilerim sağlıkla,mutlululukla gelir ve Cağan onu hep çok sever.Bizde de aynı konu gündemde olduğu için hem heyecanlıyım hem nasıl geçiyor günler anlamıyorum :) 21.haftadan sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim Ömer Deniz de güzel karşılar kardeşini, aynı dönemin çocukları inşallah aynı dönemin abileri olacak:)İkimize de kolay gelsin:)

      Sil
  3. evlenmeden önce hemen çocuk yapacağım derdim ama evlenince , iş ve eve yetişmeye çalışınca çocuk yapmaya korkar oldum, offf ilk yıllar çok zor geçiyor annelerin işi çok zor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence evlilikte bir süre kendine zaman vermen iyi olmuş, gözün korkmasın her şey rayına oturuyor, bir bakmışsın ikinci paket yolda:))

      Sil
  4. Kalbimdeki diğer kız cocugudur kardedim,odamın yarısı,çocuklugumun aynası annemle babamın bana verdikleri en guzel en iyi sey..iste bu yuzden Nil'e mutlaka bir kardes yapmaliyim hazırmiyim degilmiyim bile düsunmuyorum çunku onu bu hayatta tek cocuk olarak birakamam bu bencilligi yapamam ..o yuzden iyki ve ne guzel düsunmussun Allah guzelliklerle saglikla versin kucagina..mide bulantilarina gelince Nilde 20 hafta dünyadan kopmustum sonralari rastladim zencefil iyi geliyormus ha bir de mide bulantisinin yogunlugu hormanlarin güzelce yukselisinden kaynaklandigi icin bebek vücut arasindaki savasi bebegin kazandiginin göstergesiymis..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin maddi-manevi imkanları elvermeyebilir ya da istemeyebilir, saygılıyım ama ben de senin gibi tek çocuğun bencillik olacağını düşünüyorum. Sizin için de hayırlı zamanda hayırlı bir kardeş gelsin o zaman, Nil de tatlı bir abla olur eminim:) Zencefil ben de duydum ama hamilelikte dikkatli kullanılmalı diye okudum, bir de kokusu fazla keskin geldi. Neyse ki yavaş yavaş normale dönüyorum!!

      Sil
  5. Ayy bu yazıyı nasıl kaçırmışım yarebbim ya :)
    2. bebişi sevsinler ama önce minik balığımı bir öpüp koklayayım ben :)
    buradan konuşmak kolay çünkü ne yaşadığını bilmiyorum haliyle ama eminim her şey çok güzel olacak.. cinsiyet konusunda yorum yapmaktan kaçınırım genelde, kimseyi kırmak incitmek istemem.. sağlıklı, tatlı bir bebiş olsun ohoo yeter ki..
    ayy çok heyecanlı yaa, ayyy :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kokla minik balığı tutabilirsen:)) Artık elde avuçta durmuyor zıp zıp:)) İnşallah her şey dediğin gibi güzel olur. Cinsiyet konusunda netliğe az kaldı :))) Öperim tel kirpiklimi!

      Sil
  6. Ne güzel haber sağlıkla güzellkle gelsin evine neşe getirsin inşallah

    YanıtlaSil
  7. Sağlık ve neşeyle gelsin tatlı kardiş :)
    Darısı başıma diyeyim .........
    sevgiler,
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah:)
      Darısı sizin ve tüm isteyenlerin başına....

      Sil
    2. Amin inşallah:)
      Darısı sizin ve tüm isteyenlerin başına....

      Sil
  8. Sağlıkla kavuşun ailecek inşallah bebişe. . Bizde Ada'ya kardeş düşünüyoruz, kısmetse :) İşe başlamadan bir bebek daha katılır umarım aramıza..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel:) İnşallah istediğiniz zaman kavuşursunuz minik kardeşe.
      Güzel dileklerin için teşekkür ederim!

      Sil
  9. canımın taaa içi:)İçime doğmuştu zaten biliyorsun:) Ağlattın beni ne diyim sana ,sağlıkla gelsin benim güzelliğim:)

    YanıtlaSil