23 Ekim 2015 Cuma

Gastro Akademi - Mutfak Okulu Blogger Etkinliği



Mutfak okulu belki de okulların en güzeli, hem öğrenip hem besleniyorsunuz. Bu yüzden Bursa'nın ilk ve tek profesyonel aşçılık okulu Gastro Akademi, et pişirme teknikleri üzerine workshop daveti gönderdiğinde hiç tereddüt etmeden katıldım. Bizim evde et işleri beyimden sorulur, o hayvanın neresinden ne olur, hangi yemeğe hangi baharat atılır, hangi teknikle pişirilir benden iyi anlar, biraz da damağı kuvvetlidir  o yüzden en iyisi kendi istediği şekilde pişirsin isterim . Ben Ege insanı olarak zeytinyağlılarla daha yakınım, evlenip Sivas'ta et yedikten ve evde daha sık pişmeye başlamasından sonra et yemeklerine merakım arttı diyebilirim.





Eşim et konusunda pek bilgili olduğundan derste öğrendiklerimi sorarak onun bilip bilmediğini sınayacağımdan pek heyecanlıydım:) Derse başlarken, sunumları kadar tadı da şahane atıştırmalıklardan tadarak biraz teori aldık ve hazırlanarak  mutfak kısmına geçtik.












Et pişirme, et marinasyon çeşitleri ve et mühürleme üzerine güzel bilgiler edindik. Şefimiz bizim için bir kaç çeşit sunum hazırladı, kavurma, fajita, ızgara ve füme et ile farklı sosların et ile birlikteliğini deneyimledik.  2. trimester sonuna yaklaşmış ve iştahı fazlaca açık bir hamile kişisi olarak kendimi frenlemeye çalıştım, zira alınan kiloların hesabı doktor kontrolünde soruluyor:(







O kadar yemek programı, şef izlemişliğim vardır ama okul adı üstünde, Bülent Çalışkan şefimizden yeni yeni şeyler öğrendim. Mesela etin lokum gibi yumuşacık olmasını istiyorsak temiz bir kavanoza hiç bir şey eklemeden  koyup kapağını kapatarak 3 gün buzdolabında bekletmemiz  -bu tekniğe çürütme deniyormuş- yeterliymiş. Etin lezzeti onu çürüten bakterilere bağlıymış, kulağa biraz itici geliyor ama şefimiz 15 gün karkasta kalmış ve dinlenmiş eti kullandığını, yeni kesilmiş bir etin lezzetli olmayacağını söyledi. 





Gastro Akademi, hem profesyonel hem de hobi olarak mutfakla ilgilenenler için özel programlara sahip, bunun yanında yeni açılan restoranlara demo mönüler ve mutfak ekibi hazırlayarak faklı bir hizmet de veriyorlar, sosyal sorumluluk projelerini de önemsiyorlar. 




Biz bu ekiple çok güzel bir gün geçirdik, güldük, pişirdik, yedik ve en sonunda sertifikalarımızı alarak ağzımız kulaklarımızda eve döndük. Siz de Bursa'da bir mutfak okulu arayışındaysanız ya da farklı yemekler, ekmekler, pastalar, teknikler öğrenmek ve öğrenirken eğlenmek isterseniz, bu adres tam sizlik. 

Gastro Akademi kurucusu Recep Hakan Ziya'ya hayallerini gerçekleştirip bu okulu açtığı için, Bülent Çalışkan şefimize güzel enerjisi, verdiği bilgileri ve elbette leziz sunumları için, tüm ekibe nezaket ve kusursuz ev sahiplikleri için teşekkür ederim.

6 yorum:

  1. Çok tatlı görünüyorsun canım Gonca'm :) Et konusunda ben de çok zayıfım..keşke Bursa'da olsaydık bizde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Esra'm, o senin tatlılığın <3
      Bursa'da olsaydın giderdik birlikte, makarna atölyeleri de vardı sanki:-p

      Sil
  2. ne hoş bir etkinlik katılmakla ne iyi etmişsin.
    gelsin şimdi mis gibi mamalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet benim de söz hakkım oldu artık et konusunda:) Gelsin mamalar:)

      Sil