23 Ekim 2014 Perşembe

Süzme Yoğurtlu Cheesecake

Damakta hafif limon tadı bırakan yumuşacık, hafif bir cheesecake son zamanlarda bizim evin rağbet gören tariflerinden. Yapımı biraz zahmetli gibi görünse de içinde süzme yoğurt olan bu güzel arkadaşın tek zorluğu dolapta bir gece bekletmek zorunda olmanız.




Yazın bloglarda gezerken tariflerini beğendiğim Mutfakta Feyza Var'da görmüştüm ve sandığım kadar zor olmadığını gördüğüm bu tarifi denemiştim, ilk deneme olduğundan kenarları kırpık bir kekim olmuştu ancak tadı dışarıda yediklerimle neredeyse aynıydı, öyle olunca görüntüye pek takılmadık:) Kırpıklık konusunda Feyza instagram üzerinden verdiği püf noktaları* ile bana yardımcı olmuştu. 

2. denememde tüm püf noktaları uyguladım, sonuç: kırpık kenarlar yine benimle:)





Dolapta yazdan kalan doğal vişneler vardı, sıkışık bir zamana rastlayınca çekirdeklerini çıkarmadan dondurmuştum. Sos yapımında bir etkisi oldu mu bu ayrıntının bilmiyorum ama bu kez sosum kek üzerinden aktı.



Eğer cheesecake seviyorsanız  pratik, hafif ve tam tutan bu süzme yoğurtlu cheesecake  kesinlikle tavsiyemdir.

*Püf nokta: Kekinizin kalıp şeklinde çıkmasını sağlamak ve çatlamasını önlemek için kelepçeli kalıbı önce güzelce folyo ile kaplayın ve su dolu fırın tepsisine yerleştirip öyle pişirin.

İlk denememde kalıbıma güvenemediğimden fırın içine su dolu kap yerleştirmiştim ama yeterli gelmemişti, ikinci ilkine nazaran daha iyiydi, üzeri çatlamamıştı. Kırpıkların nedeni hala gizliliğini koruyor.)

8 yorum:

  1. Kesinlikle deneyeceğim Kitanacım öyle cezbedici görünüyorki ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin elmalı kurabiye sezonun açılır yakında:) Araya bundan serpiştir derim:) umarım beğenirsiniz!

      Sil
  2. Biz de çok severiz, yaz'dan vişneleri bunun için depolarız dolaba :)
    Dur ben ablama bu kırpıkların nedenini sorayım sana yardımcı olacak bir cevabı olursa da yazayım :)
    Kırpık-mırpık ama çok güzel görünüyor, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üşenmemek vişneleri çekirdeksiz saklamak lazımmış:) Kırpık hali de güzel geldi ama daha iyisi neden olmasın değil mi:)

      Sil
  3. enfes bir görünümü var...

    YanıtlaSil
  4. Ben önce normal keki yapabileyim de chees'lisi arkadan gelsin :) Enfes görünüyor..çok severim ben de. Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esraaaaa, bu normal kekten çok daha kolay, en azından içbükey olma riski yok:))) Bak bir dene, beğenmezsen bana yollarsın:)))

      Sil