13 Ocak 2014 Pazartesi

Ev Yapımı Fıstık Ezmesi

Sonbahar yüzünü gösterip yer küre en romantik giysilerini giydiğinde belki gördüğümüz renkler, serinleyen hava ilk bakışta bizi mutlu ediyor ama yavaştan işler ciddiye binip soğuklar sahne aldığında, cildimiz kuruyup pul pul olduğunda, saçlarımız tutam tutam elimize geldiğinde aynı lay lay cik cik modumuzu takınmıyoruz bence(bu ne uzun cümle oldu).


Saç dökülmesi için ne kadar serumlar, maskeler ya da bakım yağları kullanırsak kullanalım, hücreleri dıştan beslemekle içten beslemek arasında dağlar kadar fark var. Çinko tırnaklarımız, cildimiz ve en önemlisi saçlarımız için önemli bir mineral, aynı zamanda bağışıklık sistemi için de önemli. Yer fıstığı çinko içeriği bakımından şukela bir besin kaynağı(bu arada fıstık aslında baklagiller familyasından geliyormuş), bir çok faydası var ama ben son günlerde saçlarıma sağlayacağı fayda kısmı ile ilgileniyorum. 



Geçenlerde öğle arası Ebygale ile market alışverişi yaparken, Zet Fashion'da gördüğü tariften bahsedince hem son günlerdeki saç dökülmeme faydası olsun hem de vur deyince öldüren babamın bir koca poşet dolusu aldığı ve tamamına yakınını bir oturuşta yedikten sonra içerdiği kaloriyi hatırlayıp kendimizi tuttuğumuz fıstıkların kalanını değerlendirmek için fıstık ezmesi yapmaya karar verdim.


Zuhal'in tarifine göre, kabuklarını ayırdığım fıstıkları blender yardımı ile ufalayıp içine birkaç kaşık üzüm pekmezi koyarak tatlandırdım. Zeytinyağı koymayı tercih etmedim, fıstığın yağı yeterli geldi ama durdukça biraz koyulaşmış, sürerken biraz zor oluyor. 






Bu ezmeyi hazırladığımdan beri kavanozu yerinde rahat bırakmıyorum, bu zamana kadar aldığım hazır ezmelerin lezzetine fark attığını söylemeliyim. Akşam üstü eve geldiğimde süt eşliğinde güzel bir ara öğün oluyor, tahıllı ekmek üzeri muz da yine Zuhal'in önerisi:)


11 yorum:

  1. Ben de yapıcam yuppi çok güzel görünüyor❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence ufaklıklar bayılacak:)) Şimdiden ellerine sağlık!

      Sil
  2. Offf diyorum , ağzımın suyu aktı resmen :) Afiyet olsun canım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyyy:))
      Sağol canım, rahat bırakmadım dolapta:)

      Sil
  3. Baştan söylemişsin sürmektensr yemek daha iiyi diye daha hala okurken ay bunu sürmesek de yesek falan dedim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürülecek bir karışım olsaydı sanırım kafam yerine o da mideme giderdi:)))

      Sil
  4. Ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor :)

    YanıtlaSil
  5. merhaba birşey sorucam milk yazan kupayı nereden bulabilirim?

    YanıtlaSil
  6. Merhaba bu kupayı nereden aldınız öğrenebilirmiyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kupa bana hediye edildi, Ankara'dan bir marketten alınmış ama nereden tam bilmiyorum.

      Sil