15 Ekim 2012 Pazartesi

Isınma Turları

Normalde pimpirikli, evhamlı, mükemmeliyetçi biri olan ben son aylarda hormonların hakimiyeti altına girince sanki başka biri oldum. Ne kadar da pişkin hayata ilişkin insan modeline oldum olası hayran olmuşumdur ve sanırım ucundan bucağından ve oldukça kendiliğinden ben de yavaştan her şeyi kafaya takmamaya başladım, oh la la ne rahatmış böyle hayat:)Yakın zamanda ikiz annesi olan arkadaşım "anne olunca kafadaki tahtalardan birkaçı eksiliyor, gece milyon kere uyanıyorum nefes alıyorlar mı, ses mi duydum diye endişeleniyorum"demişti, benim bünye kendini mi hazırlıyor ne o günlere... 



Bizim minnakın erkek olduğu kesinleşti, doktorun ilk tahmini eşimin ailesi tarafından davullar zurnalar, şehir meydanında çekilen halaylarla kutlanmıştı:) Ee şehzade geliyor kolay mı... En başından beri erkek olduğundan emindim, bu haber beni hiç şaşırtmadı. Son dönemde doğan erkek bebeklerle turşu kuracağız herhalde:) Şakası bir yana elbette en büyük duamız sağlıklı olması için...
Kendim için alışveriş yaparken onun da ilk alışverişini yapmış oldum.Yani anneliğe ısınma turları resmen başladı. Araştırdığım kadarı ile mustela memnun kalınan bir marka, hala erken olduğunu düşünsem de son anda çuvallamamak için ucundan köşesinden başladım alışverişe, şampuan, pişik kremi, masaj yağı aldım şimdilik. En olmadık parçalardan da başlamış olabilirim tamamen doğaçlama gelişti:) Kendime de çatlak kremi aldım. Annemde sıkıntı olmamış, bakalım ben 9 ay sonunda çatlak patlak yusyuvarlak mı olacağım, olursam da anneliğin bedeli artık.
20. haftaya girmek üzereyim ve merakla beklediğim hareketleri hissetmeye başladım sanırım:) Asıl heyecanlı dönem de şimdi başlıyor olsa gerek, artık müzik dinletmeler, sohbet etmeler falan olacakmış:)

Bayram tatilini yolumuz uzun olduğu için uzatacağız yine. Ankara'da ikiz kızlarımızı ve anne-babasını da ziyaret etme planımız var. Bu çerçeveyi miniklerin odası için yaptım, aklıma birkaç şey daha var, bakalım...Onları ilk kez göreceğim, koklayacağım, biraz da orada ısınma turu atacağım...


Daha önce egzama benzeri nörodetmatit adlı bir hastalığın başladığını özellikle de elimde kaşıntılı yaraların olduğundan ve ilaç tedavisine başladığımdan bahsetmiştim. Hamilelik sürecinde ilaç kullanamadığım için yaralar zaman zaman azalıp artıyor ve kaşıntısı oldukça asap bozucu. Bir arkadaşım çörek otu yağının iyi geldiğini duymuş, gidip aldım bir tane, geceleri elime sürüp bir süre deneyeceğim. Biliyorum bu dertten muzdarip çok kişi var, inşallah işe yarar, güvendiğiniz bir aktardan saf olanını bulabilirseniz iyi olur.

Herkese iyi haftalar...





18 yorum:

  1. Hayırlı olsun, kolay gelsin, kardeşim de bebek bekliyor, çok heyecanlı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Bahar teşekkür ederim.Kardeşinin bebeği de hayırlı olsun, sağlıkla gelsin inşallah, hepimize kolay gelsin o zaman:)

      Sil
  2. Ben yokken neler olmuş neler kaçırmışım:( Kitana'm anne mi oluyormuş hayırlı olsun canım tebrik ederim.Her şeyden önce saglikli bir minnoş olmasi dilegiyle ailesine mutluluk ve şans getirsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa Ekimozam öyle valla:) Sağolasın, inşallah öyle olur canım...

      Sil
  3. Mustela çok güzel bir seçim. Sebamed ile dönüşümlü olarak hala kullanıyoruz biz kuzuya. Çerçeveler çok şirin olmuş bu arada ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başladık bakalım Deryacım, inşallah alerji falan yapmaz da kullanırız rahatlıkla, şimdiki bebeklerin olmadık şeylere alerjisi oluyormuş:) Teşekkür ederim:)

      Sil
  4. O kadar eğlenceli ki yazıların okuyupta kendi kendime gülüp etrafa rezil olmaktan alamıyorum kendimi:)Şehzade annesi ellerine sağlık çerçeven çok cici olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyif almana sevindim:) Teşekkürler cadıcım!

      Sil
  5. Galiba artık çoğu gitti azı kaldı diyebiliriz :) Seni eve bırakırken daha belli olan birşey yoktu ama şimdi görünüş olarak da Hamile olmuşsundur dimi? :) Etrafımda son 2-3 haftadır sürekli kız bebek doğuran anneler var o yüzden erkeklerin turşusunu kurmanıza bence gerek kalmayacak en azından benim gözlemim sanki yine bir eşitlik var hatta kızlar bir tık fazla gibi :) (Ollley seviniyorum ben buna) Tabi ki sağlıklı olsun en önemlisi... Kendine iyi bak canım...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denizcim baya baya oldum :) Yarıyı geçtik bakalım hayırlısı ile sona ereriz inşallah. Benim çevrede de erkek çok, yeni sezon ne olacak bakalım:)Sağol canım, görüşmek dileğiyle...

      Sil
  6. Erkek demek! Hoş geldin aramıza:))
    Biraz erken başlamış alış verişler. Çatlak kremi için normal ama. Ben çatlağa karşı yağ kullanmıştım. Şimdiden yavaştan yavaştan başlayabilirsin.
    Biliyorum annelik delilik ama kendini çok kaptırma. Ucu yok bu alış veriş işlerinin. Kıyafet bile çok alma. Hediye o kadar çok geliyor ki, elinde patlıyor çoğu. Çünkü hafta hafta büyüyor bu yeni doğan veletler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semicim klube kayıt hazırlıklarına başlayayım yavaş yavaş:) Hoşbulduk:)
      Asıl alışveriş için daha sürem var, ama bir yandan da sonra çıkamazsam diye düşünüyorum, çevremde rahatsızlanıp istirahat etmek zorunda kalan çok hamile var, insanın başına ne geleceği belli olmuyor.
      Annelik hakikaten delilik, ben kaçırırsam ayarı birileri dürtsün lütfen:)Hediye olayı doğru o yüzden ben hep büyük giysi alırım hediye götüreceksem:)
      Görüşmek dileğiyle...Sevgiler.

      Sil
  7. süper ya üfff teyze olacak totalden :) kuzum oncelıkle gecmıs olsun bazen kocakarı ılacları dedıgımız seyler cok ıse yarıyor dur benım kuzenım abd den catlak ıcın bır krem getrmıstı kıeractan bın kat ıyıdı gobegıne surerken kalcana surmeyı unutma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kremlenme yağlanma seanslarım var sanarsın yağlı güreşe hazırlanıyorum... Sağol Graceim:)

      Sil
  8. Bebeğin hayırlı olsun ! Mupmutlu olun inşallah !
    Çörekotunu iyi bulmuşsun , inşallah çok iyi gelir ;)
    Takibindeyim , bende bebeğini bekleyeceğim ;-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler sen de hoş geldin:)
      Umamrım iyi gelir, deneyip göreceğim...
      :)
      Her zaman beklerim:)

      Sil
  9. ne tatlı şeyler sölemişsin ama.
    :)

    YanıtlaSil