26 Nisan 2012 Perşembe

Onlineeczanem.com alışverişim

İlk kez onlineeczanem.com alışverişi yaptım. Önceki yaz aldığım Avene güneş koruyucu ve güneş sonrası bakım kremi ikilisinden oldukça memnun kalmıştım. Güneş koruyucumu bitiremesem de bakım losyonunu günlük nemlendiricim olarak kullanmaya devam ettim. Genelde vücut losyonları yağlı ve ağır bir his bıraktığından kullanamam, heves edip aldıklarım da bir köşede bayatlar ve çöpü boyla ama bu ürün içindeki termal su nedeniyle kolayca emiliyor ve rahatsız edici bir his bırakmıyor. Sitedeki avantajlı paketi görünce de kaçırmadım:)



Site gayet başarılı bir gönderim yaptı. Salı 16.00 sıraları verdiğim siparişim çarşamba 15.00 sularında elimdeydi. Böyle sarıp sarmalamışlar, dökülenim saçılanım olmamış.



Yanında da bir tane Avene otobronzan numunesi göndermişler.




Bu da benim yüz için kullandığım güneş koruyucum. Akneli ciltler için üretilmiş sıvı formüllü bir koruyucu, o da siyah nokta ve yağlanma yapmıyor yüzde.

Bu postu hazırlamadan önce taslaklarım içinde bulduğum yazı cuk oturdu konuya, ekleyeyim dedim, bir gün paylaşırım demiş depolamışım.Katılırsınız katılmazsınız bilemem...

 

Güneş Kremleri İle İlgili Bilmeniz Gereken Gerçekler

Güzellik, moda ve sağlık konularında uzmanlaşmış bir yazardır. Daha önce O: The Oprah Magazine, More ve Allure dergilerinde editörlük yaptı. )

Dışarı çıkarken güneş kremi sürerek koruma altında olduğunuzu düşünebilirsiniz. Ama aslında bundan çok daha fazlası söz konusu.
Boston Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı'nda Yardımcı Profesör olarak görev yapan Ranella Hirsch, “güneş kremlerinin yanlış anlaşılan bir cilt bakım kategorisi olduğunu” söylemektedir. Yeterince krem sürülmemesi ya da talimatların yanlış anlaşılması yetersiz korumaya ve güneşin cildinize zarar vermesine yol açabilir . 
Güneşten korunarak eğlenmeye devam etmek için güneş kremleri ile ilgili bu yaygın efsanelere ve gerçeklere bir göz atın.

Efsane: Plaja ya da parka gider gitmez güneş kremini sürdüğünüz sürece, koruma altında olursunuz.

Gerçek: Güneş kremini dışarı çıkmadan yaklaşık 30 dakika önce sürmeniz gerekir.

Hirsch “Güneş kremini sürmek için, asla ama asla plaja gidene kadar beklemeyin” demektedir. “Cildin, birçok güneş kremindeki aktif bileşenleri emmesi için zaman gerekir.” Cildiniz dışarı adımınızı attığınız andan itibaren güneş ışınlarını almaya başlar ve bu nedenle, gideceğiniz yere ulaşmadan önce, güneş kremini sürmeniz gerekir.

Efsane: Saçlarınız saç derinize ihtiyacı olan tüm korumayı sağlar.

Gerçek: Saç deriniz de güneşte yanabilir.

Saç derinizde güneşe maruz kalan alanlar (ayırma çizgisi ve alındaki saç çizgisi) güneşin yakabileceği noktalardır. Hirsch başınızın da, vücudunuzun geri kalan kısmı gibi güneş yanığına ve cilt kanserine karşı savunmasız olduğunu söylemektedir.
En iyi savunma, güneş ışınlarına karşı fiziksel koruma sağlayacak bir şapkadır. Ayırma çizginize ve alnınızdaki saç çizgisine, sprey ya da jel güneş kremi de (bunların hiçbiri losyonlar kadar yağlı değildir) sürebilirsiniz. Ne yaparsanız yapın, UV korumalı saç spreylerine ya da şekil verme kremlerine güvenmeyin. Hirsch bunların saçlarınızın renginin solmasını önleyebilmesine karşın, cildinizi koruyamayacaklarını söylemektedir.

Efsane: Yüksek koruma faktörlü bir krem sizi tüm gün korur.

Gerçek: Tüm gün koruma gibi bir şey yoktur.

Koruma faktörü ister 15, ister 50 olsun, tüm güneş kremleri yaklaşık iki saat sonra etkinliğini yitirir. Bir güneş güvenlik kuralı: Hirsch en az 30 koruma faktörlü bir güneş kremi kullanmanızı ve dışarıda iki saat kaldıktan sonra tekrar krem sürmenizi istemektedir. Kaç kat sürdüğünüzün de bir önemi olmadığını yoktur. Tüm vücudunuz için tam bir shot bardağı dolusu krem kullanın: Hirsch “birçok insanın bu ölçünün sadece üçte birini kullandığını” söylemektedir.

Efsane: Yüzdükten sonra su geçirmez ya da suya dayanıklı güneş kremini tekrar sürmeniz gerekmez.

Gerçek: Bu terimler sadece suda koruma altında olduğunuz anlamına gelir.

“Suya dayanıklı” ve “su geçirmez” terimlerini havluya dayanıklı terimi ile karıştırmayın. Hirsch vücudunuzu kurulayarak güneş kremini de silmiş olduğumuzu söylemektedir. Suya dayanıklı güneş kremlerinin dayanma gücü yüksek olsa da, hiçbiri suya yüzde 100 dayanıklı değildir. Losyonlar cildi suda yaklaşık 40 dakika korur.

Efsane: Bronzlaşmışsanız ya da ten renginiz koyuysa, güneş kremi kullanmayabilirsiniz.

Gerçek: Tüm cilt renklerinin korunmaya ihtiyacı vardır.

Gerçek şu ki, güneş yanığı herhangi bir ayrım yapmaz. Ve sağlıksız güneşlenmenin tek işareti güneş yanığı değildir: Hirsch “bronzlaşma da bir hasar işaretidir ve koyu ten rengi de cilt kanserine ve kırışıklıklara karşı korumasızdır” demektedir.

Efsane: Altı aylıktan küçük bebeklere güneş kremi sürülmez.

Gerçek: Her yaşta çocuğa güneş kremi sürülebilir.

Mümkünse fiziksel engeller (pamuk pantolonlar, uzun kollu giysiler ve şapkalar) kullanın. Ama yüz ya da elin üst tarafı gibi kısımlar için, altı aylıktan küçük bebeklere bile az miktarda güneş kremi sürülebilir.
Hafif ve kaşındırıcı olmayan mineral bazlı engelleyiciler (titanyum dioksit ya da çinko oksit gibi) içeren ve özellikle bebekler için tasarlanmış formülleri tercih edin. Hirsch “çocuklarınızın güneşe ne kadar maruz kaldığını küçümsememenizi” söylemektedir. “Bir saatliğine parka gitseniz bile, çocuklarınızın bir şapkaya ve güneş kremine ihtiyacı vardır."


Alıntıdır:http://www.lifeandbeautyweekly.com/tr/feature/sun_safety/index.html?gclid=CJb6x5Tn7KwCFYEhtAod-XoLMQ

Not: Yazı karakterlerini neden ayarlayamıyorum? Artık uğraşmayı bırakıyorum. Bu post da böyle kargacık burgacık olsun...

5 yorum:

  1. Bende bunu kullanıyorum umarım hoşnut olursun canım..

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, eğer ilgileniyorsan kozmetik firmalarının hayvan deneyleri hakkında bir yazı yazmıştım, nasıl bir vahşetle bu ürünlerin test edildiğini görsen eminim sen de vazgeçersin almaktan. Bu marka da loreal'e yani bu işlerin elebaşına ait. Eğer ilgilenmiyorsan mesajımı yayınlamadan silebilirsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ponticim o yazını okudum hatta yorum da yazdım.
      Yalnız avene ile ilgili böyle bir bilgim yoktu. Loreal zaten hiç tercih etmediğim bir markadır.

      Sil
  3. Üç senedir her gün yaz-kış güneş koruyucu kullanıyorum. Güneş artık cildimizi resmen tahrip ediyor ve insanların bu konuda duyarlı olmaları şart..

    YanıtlaSil