3 Mart 2012 Cumartesi

Kitaplı Sinemalı Cumartesi

Hafta sonu  hava kapalı ve soğuksa ve evdeysem ertelediğim ne kadar iş varsa yapasım geliyor. Bu sebeple kıymetli cumartesi gününü mutfak dolapları, buzdolabı temizliği de dahil olmak üzere ne zamandır bekleyen tüm işlerimi yaparak geçirdim...Umarım yarın güneş açar...
Ne zamandır elimde sürünen kitabımı -New York Üçlemesi- da bitirmiş oldum. Bu arada blog sayfamda okuduğum kitabı da güncellemediğimi farkettim, İhsan Oktay Anar kitabı okumayan varsa çok şey kaçırıyor haberi olsun. Ben ilk kez Puslu Kıtalar Atlası'nı okudum ve diğer kitaplarını da mutlaka okumak istiyorum, böyle bir masalsı anlatımın benzerini görmemiştim, içinde kayboldum gittim resmen bitmesin diye azar azar okudum, araya reklam aldım:)

Paul Auster ile de ilk tanışmam New York Üçlemesi ile oldu. Cam Kent, Hayaletler ve Kilitli Oda adında üç ayrı kitaptan oluşan üçlemeyi Can Yayınlarının hepsinin bir arada bastığı kitaptan okudum ki öyle okunmalı diye düşünüyorum zira hikayelerde verilen detaylara dikkat etmezseniz göndermeler havada kalır. Başta sıkıcı gibi gelse de sonra bilmeceyi tamamlama ve yazarın oyunlarını çözme isteği ile devam ettim. Yalnız okurken  birçok kez "bu adam hangi kafayla yazıyo ya" diye düşündüm, bazı cümleler var ne dediğini düşünürken bir başkası geliyor durup düşünme molası verip devam ediyorsun, 3. hikaye(Kilitli Oda) diğerlerine göre daha güzeldi ve son cümleyi okuyup bitirdiğimde sonuçtan emin olmak için "bi daha mı okusam" dedim:) Sevecekler kadar sevmeyecekler de çoktur, ilginç bir tarzı var Paulcüğün.

O kadar iş yaptıktan sonra bir ev sineması keyfi yapalım dedim. Yüzde patlayan sivilceler nedeniyle sınırlı sayıda mısır patlatıp kalan hakkımı diğer abur cuburlara sakladım.




Keşke 3D izleseydim. Çocuk kitabından uyarlanan bu film bana Alis Harikalar Diyarında, August Rush gibi bir tat verdi, 1930'ların Paris'inin tren istasyonunda minik bir yolculuğa çıktım, dönmek istemedim...Bir de filmde bir sürpriz var sinemanın nasıl başladığını, çekilen ilk filmleri falan görüyorsunuz... Çocuğumuz da pek bir yetenekli maşallah:)Tavsiye edilir, çoluk çocuk izlenesi bir film.  Bir de uyuklamadan sonuna kadar izledim ya aferin verdim kendime.

Cumartesi bitmiş bile, o zaman haydi iyi pazarlar şimdiden....

6 yorum:

  1. hava durumu sanırım hepimizi eve kitledi.Bende kitap-film-temizlik üçlüsüyle beraberdim:)Hugo 'yu 3D izlemiştim bende sana katılıyorum çok güzeldi:)Şimdiden iyi pazarlar diliyim bende sana:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neyse ki bugün çıktın dışarı, darısı başına cadıcım:)Sana da iyi pazarlar...

      Sil
  2. çok verimli bir Cumartesi olmuş Kitana'cığım,harikasın,bense çamaşır bile atmadım makinaya bugün :)
    film de kitaplar da not edilmiştir,teşekkürler ;)
    mutlu pazarlar :)
    sevgiler,

    YanıtlaSil
  3. Dün çalıştım bugün de gezme tozma oldu:) Güneş sağolsun, sana da mutlu pazarlar Fido'cum, umarım kitaplar ve film beğenine uyar:)

    YanıtlaSil
  4. Paul Auster severim, not aldım. Hugo'yu çok büyük bir keyifle izlemiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım sen ne düşüneceksin kitap hakkında, okuyunca paylaşırsan sevinirim Aslı.

      Sil