14 Şubat 2012 Salı

Kimyon Izgara ve Aşk:)



Evet, yine belirli gün ve haftalar temalı bir post, tüm gün okuduklarınız gibi lakin birazcık değişik bir konudan bahsedeceğim. Sevgililer gününü kutlasın kutlamasın bu satırları okuyanlara hazır zamanıyken teşekkür ederim, sevgimi sunarım.
Bugün " hadi akşam dışarıda yiyelim " teklifini geri çevirmedim, eylemin özü evdeki kerevizden kaçmaktı, ben de dünden razıymışım zaten. Öyle uzaklara gitmek istemedik, Bursa'lı olanlar ya da İzmir yolunu sık kullananlar belki bilir Ertuğrulkent'te yol kenarında Kimyon Izgara adında bir işletme var. Arada gidiyoruz, zevkli,  modern, şık ve ferah dekorasyonu, güler yüzlü insanı sık boğaz etmeyen kibar çalışanları ile başarılı bulduğumuz bir mekan. Daha önce de ünlü gurme Sahrap Soysal'ın yazısını okumuş,  böyle birinden övgü aldıkları için işletme adına sevinmiştim. Neyse konunun özüne geleyim, biz sıradan akşam yemeğimizi yedik ve üstüne her zamanki gibi birer şekerli Türk kahvesi söyledik.



Kahve ile birlikte kalp şeklinde bir pasta ikram ettiler. Daha önce benzeri ile karşılaşmadığım bu jest çok hoşuma gitti. Böylece biz de sevgililer günü pastası yemiş olduk, tatlı yedik, tatlı konuştuk:)
Pastaların Kafkas imzalı olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Sevgililer gününü es geçmeyen Kafkas damak çatlatan bir de bu pastayla "aşkla atan kalpleri ellerimizle besleriz" demiş:) 

11 yorum:

  1. aaa ben hatırladım o kalbi, kanatları olanı:) Afiyet şeker olsun kitanam, ben de erdim muradıma, ulaştım fıstıklı pastama:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kanatlı kalbim meydana çıktı bugün:)Sana da afiyet olsun, yarasın:)

      Sil
  2. ah şu kafkas yok mu.şahane bir jestmiş.ne güzel olmuş.


    bizde de kereviz var bugün...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanı yoldan çıkarıyorlar.Jest çok hoştu gerçekten.
      Bizde de kereviz var dünden kalan:)

      Sil
  3. afiyet şeker olmuş sizlere.ne güzel ne kadar düşüncelilermiş,her kurum böyle incelikleri düşünemiyor malesef.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnce, kibar insanlar, başarılı bir işletme, keyifli bir yemek. Darısı diğer işletmelerin başına:)
      Ziyaretiniz için teşekkürler.

      Sil
    2. Sizin inceliğinize bizler teşekkür ediyoruz.

      KİMYON AİLESİ

      Sil
  4. tatlı krizine sokturan bi post olmuş.passsssssstaaaaaaa.

    YanıtlaSil
  5. ne guzel dıye ıcınden gecırdı elınde harıtalı kız cunku ozlemıstı boyle mutlu olmayı :)cok guzeller:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi kendine fal bakmaya karar verdi, açtı haritayı, yere serdi, zemindeki taşlardan engebeler oluşmuştu haritada. Gözünü kapatıp parmağını rastgele bir tepeciğe koydu, dudaklarında meraktan oluşan gülümsemeyle göz kapaklarını araladı. Adını okuduğu sokağa gidip mutluluk kokusu arayacaktı.Bugün bir daha akdeniz ülkelerinin pek de kibar olmayan sürücülerinin tiz korna sesiyle irkilmek istemiyor, baktığı fala inceden bir gizem katma havasında, karşılaşacağı uzun boylu salaş bereli, aksanlı prensden habersiz sırt çantasını çekiştirerek yürümeye devam etti...

      Sil