29 Kasım 2011 Salı

Bir Mutfak Sırları Deneyimi: Cookiynen Savaş

Her şey bir ramazan günü depreşen açlığım sırasında iftar sofrası hayal etmemle başladı. Harıl harıl  internette yemek tarifi ararken buldum mutfak sırlarını, sayfa sayfa tarif yazdım, tek tek uygulamaya başladım...
Uzun zamandır takipteyim, geçen gün dostlarıma hazırladığım yemeklerden bazılarında da onun imzası vardı( hasanpaşa köfte, fırında kabak, yoğurtlu semizotu salatası). Çok beğendiler:))

Susam Sokağı'ndaki Kurabiye canavarı yüzünden kurabiye düşkünü biri oldum bence, onu ne zaman kurabiyeleri birbiri ardına azına tıkarken görsem hep canım isterdi.Geçen gün mutfak sırlarının cookie tarifi eklediğini görünce hemen eksik malzemeleri toparlayıp deneme listeme aldım. Bu akşama dair hayalim  sütümü bu cookielerle içmek birazını da şu yazımda bahsettiğim süpersonik çocuğa  -bu en sevdiği damlaçikolatalı kurabiyelerden- götürmekti.

Zorlu bir denemeydi, savaş desek daha doğru olur.
Lakin şuanda sol elim tutmuyor ve sanırım artık hayatımda bana eşlik edecek pıtır pıtır bel fıtıklarım oldu.

Neler Öğrendim:
Öncelikle şunu öğrendim ki; margarinle şekerin öyle krema kıvamında olana kadar çırpılması için milyarlarca dakika, güçlü el kol kasları gerekiyormuş. Benim "koy içine malzemeyi çalıştır, bir kenarda kendi kendine çırpsın çırpsın dursun" türünden bir mikserim olmadığından 45 dk. ya yakın çılgınca dans eden mikseri zaptetmeye çalışarak çırpmam gerekti, malzeme her yere sıçradığından lavaboda çırptım, fiş ancak yettiği için hiç kullanamadığım sol elimle kontrol etmek bir işkenceye dönüştü, sol elimi hissetmemeye başladığımda bir uzatma kablosu getirip el değiştirmeyi akıl ettim ama sabrımı denedim, devam ettim.

İlk aşamanın tamamlanması sırasında 3 kez vazgeçmeyi düşündüm ve bol bol mikserin bozulmaması için dua ettim.
Bu tarif 14 kocaman cookie vaadediyordu ama ben onca uğraşı 14 tane için vermiş olmak istemedim ve gözüme çok görünsün diye 28 orta boy çıkardım, fırınım küçük olduğu için de tepside yeterli boşluk bırakamadığımdan dökme, kocaman bir kurabiyem oldu, bıçakla kesip böldüm.
Şu an tepsiden bana bakıyorlar, tipleri hiç oricınıl tariftekine benzemedi:(
Altı hafif yanmış güzel kurabiyelerim oldu, lezzeti kıtırlığı yerinde, tipi biraz farklı ama olsun önemli olan iç güzelliği değil mi zaten? 


2 yorum:

  1. öncelikle tebrike diyorum! :) ben o margarindne korktuğumdan hep sıvıyağ kullanırım :)

    YanıtlaSil
  2. Mia Wallace,
    sıvı yağla kurabiye oluyor mu????Tereyağ (oda sıcaklığında) daha kolay eriyormuş ama sıvıyağla oluyorsa neden uğraşayım ki??

    YanıtlaSil