1 Nisan 2015 Çarşamba

Escape Planet Bursa - Odadan Kaçış/ Bir "Mesela biz Sherlokmuşuz" Oyunu

Akıl oyunları ile aranız nasıl?
İyi ise okumaya devam edin, pişman olmayacaksınız:)
Size Japonya'da çıkan ve tüm dünyayı saran son moda gerçek odadan kaçış (real room escape)oyunundan bahsedeceğim.

Escape Planet markası ile ülkemizde yer alan bu oyun Türk Beyin Takımı Kaptanı Ferhat Çalapkulu'nun hazırladığı ve sizin takım ruhunuzu sınayan bir oyun.

Escape Planet Türkiye'nin ilk gerçek odadan kaçış oyunu. Bu oyunda Sherlock Holmes Odası, Hürrem Sultan Odası ve Tımarhane Odası olmak üzere 3 farklı oda konsepti var.
Şimdilik Taksim, Bakırköy, Ankara ve Bursa'da olan odalardan, biz bugün şu an için Bursa'da bulunan Sherlock Holmes Odasını deneyimledik.





Bizim oyun, Sherlock Holmes'un Baker Street 221B'deki odasında geçiyordu.Mesela biz Sherlokmuşuz deyip bir nevi  yetişkin evcilik oyunu oynuyormuş havasına girdik, böyle şapkalar, büyüteçler falan, bi' havalar bi' havalar :) Genel olarak oyun öncesi genel bilgilendirme yapılıyor, odaya alınıp kilitleniyorsunuz  ve 1 saatlik süreniz başlıyor. Verilen ipuçları ile kilitli kutuları açıp odanın anahtarını bulup odadan çıkmaya çalışıyorsunuz.Kapalı alanda kalma konusunda sıkıntınız varsa hiç endişelenmeyin, oyun esnasında ekip kameralardan sürekli gözetlendiği için devam edemeyeceğinizi düşündüğünüzde çıkmak istediğinize ilişkin işaret vermeniz yeterli. Zaten odaya girdiğinizde sizi karşılayan atmosfer öyle büyüleyici ki, kendinizi hemen oyuna kaptırıp eşyaları karıştırırken buluyorsunuz, zaman nasıl geçiyor anlamıyorsunuz. Klostrofobi mi? Onun da şifresini çözdüm  deyip çıkıyorsunuz:)

3 ila 5 kişilik gruplar halinde oynayabileceğiniz bu oyunu biz 4 kişilik bir ekiple oynadık. 59. dakikada odadan çıktık ama onun son 9 dakikası falan son kilidi açmakla geçti(illa süre takıntınız varsa:). Oyun sırasında tıkanırsanız sizi gözetleyen operatör ipucu bulmanıza yardımcı tüyolar veriyor, biz 5 tane aldık. Oyun zeka ölçmüyor ama kesinlikle sizden iyi bir ekip olur mu olmaz mı onu sınıyor. Oyunda fiziksel güç gerektiren hiç bir aşama yok, biz Fatma ile kendimizi kaptırıp eşyalara fazla sarılınca uyarı aldık :)




Arkadaş grupları, aile fertleri, çocuklar için eğlenceli, ekstra kafa çalıştırıcı, heyecanlı bir aktivite arıyorsanız hemen rezervasyon yaptırıp odadan kaçın:)

Bu oyunun tek kötü yönü her şeyi bildiğiniz için bir daha oynayamıyor olmanız. Ha bir de içerde olanları ballandıra ballandıra anlatmak isteyip ketleniyorsunuz, e anlatmayın ki isteyenler o heyecanı yaşasın:)

Garanti ediyorum sonunda siz de bir odaya kilitlenmek hiç bu kadar keyifli olmamıştı diyeceksiniz:) Diğer odalar da çok yakında açılacakmış, biz Tımarhane'den kaçıp kaçamayacağımızı ve tuzağa düşen Hürrem'i de kurtarıp kurtaramayacağımızı merak ediyoruz:)

Detaylı bilgi için:
Adres: Fethiye Mah. Ferhat Sok. No:5 Ercan Özer İş Merkezi  Büro:4 Nilüfer Bursa
Tel: 0533 141 44 04
e-posta: bursa@escapeplanet.com

4 yorum:

  1. Çok eğlendik çok, yeni odalar hemen gelsin değil mi beybim:))

    YanıtlaSil
  2. Çok güzelsiniz. :) Kıskanılır cinsten... :))

    YanıtlaSil
  3. Yeni moda oldu cidden bu oyunlar :)

    Ben de beklerim Kafa'ya, sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  4. Hic duymamistim desem inanir misin :)
    Big bang teori dizisinde bir bolumde boyle bir odada gizemi cozuyorlardi,aa ne eglenceli demistim..
    Ankarada da mi varmis 😂😂😂
    Fiziksel zorlama yapmanizi uyarmalarina cok guldum ahaha
    Operim sizi

    YanıtlaSil