20 Mart 2015 Cuma

Bursa Kitap Fuarı ve Dünyalı Dergi

Geçtiğimiz hafta sonu soğuk ve yağmurlu cumartesi gününün bir bölümünü evdeki işleri halletme, bir kısmını kitap fuarına ulaşma ve kan ter içinde standdan standa koşma, son bölümünü de yorgunluktan bayılma şeklinde geçirdikten neredeyse 1 hafta sonra yeni yeni kendime geliyorum, 2 gün göz kapaklarıma kadar ağrı çektim neredeyse. O gün halletiğim onca iş içinde Çağan için Yıldıray'a kitap imzalatmayı akıl edememiş olmam yüzünden kendimi takdir ediyorum!



Fuar bu yıl beklediğim gibi değildi, sanki standlar özensizdi ya da ilk günün etkisi ile katılımcılar henüz ısınamamıştı, bilmiyorum. Tabi bu orada güzel şeyler olmadığı anlamına gelmiyor, bir kere onu mu alsam, şundan mı vazgeçsem, ay hepsini nasıl taşırım gibi bir çok soru oluyor kafamda ve ben bu çoklemi çok seviyorum:) Bu yıl Çağan'ın kitaplığı için çalıştım. Bir diğer güzel şey ise Dünyalı Dergi ile yakından tanışmış olmak. 



Yıldıray ve Banu'yu zaten Bir Dolap Kitap'tan tanıyordum, -hala varsa- tanımayanlar için bu ikili -dolap kapakları- çocuk kitapları üzerine bir blog yazıyorlar, göz atmanızı şiddetle tavsiye ederim. Ben Çağan doğduktan sonra  onların bu alandaki deneyimlerine güvendiğimden BDK'ya bakmadan kitap almıyorum. Bir de çocuk kitaplarıyla ilişkime yeni bir boyut kazandıran  2Balık  Esra var, onun da görüşleri çok kıymetli. 




Yıldıray ve Banu yaptıkları onca güzel işin (radyo yayını, Şuşu ve Üçtekeri, Şuşu Can ve Dörtteker, cincücebobinhizmetleri)yanında pek kıymetli ve aşırı güzel bir çalışmaya daha imza atıyorlar, Tudem Yayınları çatısı altında Dünyalı Dergi'yi hazırlıyorlar. 




Dünyalı bir çocuk dergisi gibi görünse de aslında her yaşa hitap ediyor, Yıldıray'ın deyimi ile dergi ebeveynler ve çocukların birlikte kaliteli zaman geçirebilmeleri için bir araç aynı zamanda. Okuyucuyu pasif olmaktan kurtarıp etkinlikleri ile içine alan, keşfetmeye, denemeye, dönüştürmeye, üretmeye, tartışmaya teşvik eden bu derginin içindeki beyin salatası bölümü çaktırmadan sizi ALES'e bile hazırlıyor :)






Derginin en güzel yönlerinden biri de sıkıcı ve klişe olmayan  pasajlarla doğayı anlatması ve doğaya saygının önemini neredeyse her sayfasında vurgulaması. 



Dergimiz sevgili Proje Çantası/Kavunyiyenkedi'nin çizimleri ile yemek tarifi vermeyi de ihmal etmiyor.


Bence bir çocuğu sevindirmek istiyorsanız onu Dünyalı Dergi ile tanıştırabilirsiniz. Hatta bugün bir iyilik yapın, bu buluşmayı sağlayın:) 



10 yorum:

  1. Bursa'da yaşıyorum ben de ama gidemedim tabi ki. Bazen fuarlar özensiz olabiliyor. Ama yine de seviyoruz onları biz. :)

    YanıtlaSil
  2. sen yoğun bir gün geçirmiş olsanda gidebilmişsin, ben o hafta boyunca hastalık sebebi ile gidemedim, özensiz olmasına üzüldüm. ama içeridikeler kitap olunca o bile önemini yitiriyor değil mi? dünyalı'yla ben de tanışmak istiyorum, kendimi sevindireyim:))
    öptüm seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun Nagehancım, bu kış hastalıklar daha ağır geçiyor değil mi:( Kitapları görünce bir oraya bir buraya koştum elimde plan:) Asıl yorgunluk dönüş yolunda kendini göstermeye başladı.
      Dünyalı ile tanışmalısın, haklısın orada bir yanlışlık var hepimize hitap ediyor dergi. Ben de öptüm seni!

      Sil
  3. memleketimde ben olmadan yapılan fuar üzdü fakat oldukça da beğendim..çok güzel olmuş anlaşılan..

    YanıtlaSil
  4. Ne zamandır kitap fuarına gidemiyorum... Tayinen yaşadığım hiç bir şehirde kitap fuarı yoktu... Özüyordum ama şimdi küçük adamımla gitmek için yanıp tutuşuyorum... Bu arada 3. fotoğraftaki açık olan dergi hangisi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakın yerlerden gruplar geliyor buraya, siz de böyle bir grupla gidebilirsiniz belki. Bu dergi " İyi kitap" adında aylık okul öncesi, çocuk ve gençlik kitapları gazetesi, Tudem standından almıştım.

      Sil
  5. Merhaba, gittiğim tek fuar yıllar önce Beylikdüzü'ndeki Tüyaptı. Özledim aslında.
    Dünyalı dergi ile bir türlü tanışamadık, ilk fırsatta hevesle alıp inceleyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fuarları yazarlarla buluşma açısından daha çok seviyorum, bu yıl da bir yazarla tanıştım(Yıldıray:).Dünyalı'yı seveceğinizden emimin:)

      Sil