23 Mart 2015 Pazartesi

15 Eylül Kıraathanesi Bursa - Bi' Kuple Alaçatı Bi' Kuple Jazz


Bu öğlen güzel bir davet sayesinde bir koşu Alaçatı yapıp geldik. Bursalı bloggerlar olarak güzel bir mekan keşfindeydik, 15 Eylül Kıraathanesi.








İlk şubesi Alaçatı'da 2.si Çeşme Marina'da bulunan 15 Eylül Kıraathanesi, Bursa'da jazz denildiğinde akla ilk gelen mekan olmaya hazırlanıyor.



 (girit usulü cacık, tekmil fava, pazı-ıspanak kavurma-kuru domates)



(ahtapot bacağı)


Mekan Egeli anneannelerin ve Girit mutfağı tariflerinden esintiler barındırıyor, mezeleri nefis, deniz ürünleri bol, bu atmosfer içinde Alaçatı'daymış hissi yaşıyorsunuz. Açılan her servis nostaljik tabaklarla, sunumları zeytin ağaçlarından servis tahtaları ve 150 yıllık hamur mayalama tekneleri ile yapılıyor, neredeyse hepsinin ayrı hikayesi var. Leziz yemeklerin bir diğer tamamlayıcısı ise jazz müzik.

Mekan sahibi Buğra Özçetin çocukluğunda kahvaltılarına eşlik eden melodileri özleyince, pazar kahvaltılarını da jazzla birleştirmiş ve her hafta bu ikili ile hafiflemek isteyen çoluklu-çocuklu-bebekli misafirlerini büyük bir keyifle ağırlıyor.



(şevketi bostan yatağında limonlu levrek)


(damlasakızlı muhallebili kadayıf)


Denizden babası çıksa yiyebilecekler ve jazz müzik tutkunları için kibar personeli ile tercih edilebilecek hoş bir mekan. Deniz ürünleri ile aranız yoksa farklı seçimler yapabilirsiniz ama peşinhükümlü olmayın, direnmeyin, tereyağ soslu ahtapot bacağının tadına bakın:) Hafta sonu pazar kahvaltısı için de tercih edilebilir. Bursa'nın böyle güzel mekanlara ihtiyacı var.

 Buğra Özçetin'e, Ece Arar'a ve tüm ekibe davetleri ve şahane ev sahiplikleri için teşekkürler.


Adres: Podyumpark Ataevler Nilüfer/Bursa

6 yorum:

  1. Çanakkale'nin de böyle güzel mekanlara ihtiyacı var :( tam bir tabak delisiyim özellikle eski tabak , yani yaşanmışlık olan tabak onun için fikre de tabaklara da ayrı ayrı bayıldım ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çanakkale'nin mekan eksikliği konusunda sonuna kadar katılıyorum. Yeni yeni güzel şeyler olacak gibi...
      Burada bir de Kozahan'da farklı fincanlarla kahve veren bir ocak var, sanırım onun fincanları da böyle hikayeli olanlardan:) Onu da seversin o zaman:)

      Sil
  2. Aaa ben de Bursa'dayım ve bu mekanı sayenizde öğrendim. İlk fırsatta gitmek isterim. Ben de sizi bloguma beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hoş geldiniz:) Jazz için sanırım daha iyisi yok, sahne alan sanatçıları takip edin, yakında Fatih Erkoç gelecek mesela:)

      Sil
  3. Afiyet olsun demekten başka ne gelir? şu güzel yemeklere. :) Gerçekten güzel bir mekan gibi görünüyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Menüden hoşlandıysan da hoşlanmadıysan da git Ersin, ben bile önyargımı yıktım:) Mekanın nezihliği ayrı bir konu:)

      Sil