26 Aralık 2014 Cuma

Hediye Paketleme Fikirleri

İlkokuldayken yılbaşı yaklaştığında çekiliş yapardık sınıfta. Genelde hediyeleri anneler alırdı, paketinden kitap çıkana üzülürdük:) Yılın son okul günü kafamızda kartondan yapılmış şapkalar ve boynumuzda süslerle eve dönerdik. Şimdi böyle şeyler görmüyorum, sanki ilkokul çocukları daha bir entel, öyle kafada karton şapka ile dolaşmayı saçma ve komik buluyorlar gibi:)
 Son 2 yıldır, iş yerindeki kızlarla yapıyoruz çekilişi.
 Maksat eğlenmek olduğundan düşük bir tutar ile limit belirleyip hediyeleri hazırlıyor, yılın son günü öğle yemeğinde kura çekip kurada çıkan kişiye hediyemizi veriyoruz. Kime vereceğini bilmediğin bir hediyeyi hazırlamak ve içine not yazmak kulağa biraz şizofrenik gelse de son ana kadar heyecanlı oluyorsun:) En güzeli tek bir hediye yerine ufak hediyelerden oluşan ortaya karışık bir paket yapmak, en azından zevki ıskalama ihtimalin düşüyor.
 Son dönemde fark ettim ki hediyeleri paketlemek beni çok eğlendiriyor. Hazır yılbaşı yaklaşırken her yerde yeni fikirler karşıma çıkınca ben de şimdiye kadar yapmış olduklarımı paylaşmak istedim.


Desenli bant almaktan hiç bıkmayacağım sanırım. Evde hatırı sayılır bant birikimim oldu, olur da Çağan'ın eline geçer diye korkuyorum, ilerde inşallah birlikte de oynarız ama daha erken:) Damgalar ise ayrı bir konu, eskiden patates baskısı yaparak eğlenirdik şimdiki nesil de bu damgalarla eğleniyor. Ben de hoşuma gidenleri koleksiyonuma katmaktan geri kalmıyorum.


Biz paketleme kağıdı konusunda zevksiz bir milletiz, son yıllarda bazı markalar normalde rağbet görmeyen ürünlerini şık ve karşı konulamaz ambalajları sayesinde satışa sunma taktiğini benimsemiş -ve hatırı sayılır çoğunluğu tuzağına düşürmeye başlamış- olsa da hala parlak ve el boyayan uyduruk kağıtlarla sarmalanmış paketler tedavülde. 
Yani diyeceğim o ki, yurt dışında hediye ambalajlarına daha fazla özen gösterildiği açık. Renkli ambalaj tasarımlarını bloglarında paylaşan güzel insanlar sayesinde biz de ucundan azıcık faydalanıyoruz:) Küçük hediye çantaları için buraya  bakabilirsiniz. 


Hediyenin büyüğü küçüğü olmaz, önemli olan düşünmek, hatırlamak  diyorsanız  böyle buyurun. Belki ufak, mini minnacık hediyelerinizi kendi yaptığınız origami kutularda vermek istersiniz. Bunları yaparken Flow magazin içindeki kağıtlardan kullandım, yaparken çok eğlendim. 



 Renkli ipler, keçeden detaylar da basit ama hoş bir kompozisyona yardımcı olabilir. 


 Burada english home mağazasının kağıt torbalarından kestiğim şeritleri kullanmıştım. Benim için kağıttan her materyal bir şekilde bir yere oldurulabilir, kondurulabilir.


            

               



Kağıt kar taneleri de süsleme için kullanılabilir. Bir örnek burada mevcut mesela.



Ve gift tag. Yine çeşit çeşit gift tag bulabileceğiniz gibi kendiniz de yapabilirsiniz. Bu çok ama çok basit tag ı pinterestte görmüştüm.
Sevgi ile hazırlanan ve paketlenen hediyeler vermeniz ve almanız dileği ile:)

8 yorum:

  1. Bayıldım bu posta ben, ne çok güzel fikir dolu içinde :) Çok teşekkürler ;)
    Mutlu yıllar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, fikir verebildiysem ne mutlu:)

      Sil
  2. Hepsi birbirinden güzel fikirler ^.^

    YanıtlaSil
  3. These gift wrappings are so beautiful, impossible to choose just one. Congratulations on such creativity.

    YanıtlaSil
  4. Paketine bile özenilmiş hediyeler almak çok ama çok güzel bir duygu kesinlikle . Paket fikirlerinin her birine bayıldım :)

    YanıtlaSil