5 Mart 2014 Çarşamba

Güllüoğlu'nda İtalyan Mutfağı Lezzeti Saltimbocca Risotto Etkinliği


Blogger etkinliklerinin en eğlenceli geçtiği mekanlardan biri olan Güllüoğlu, bu kez bizi İtalyan mutfağından bir yemeğin yapımı ve tadımı için bir araya getirdi:) 



 Fatih Güllü ve ekibi, her zamanki misafirperverliği ile bizi çok güzel ağırladı.



Yemeğimiz: Saltimbocca Risotto. Tabii ki bir yatağı var -zira bu yemekleri havalı kılan bir husus- bu yemeğimizin yatağı mantarlı başemel sosla hazırlanıyor -bkz bir kare aşağı-.



Bonfile et içine zeytinyağında sotelenmiş soğan, domates, mantar, biber ve dana jambon ile biraz kaşar peyniri sarıyoruz(saran o parmaklar bizzat bana ait:).Ruloların üzerine birer kürdan saplayıp kızgın tavada pişirmeye başlıyoruz.




Etlerin dışı pişince bir süre de buharı ile pişmesi için üzerini kapatıyoruz. Sotelenen ve suyunu çeken mantarların üzerine başemel sos döküp fokurdayınca içine kaşar ekliyoruz, baharatlarla tatlandırıyoruz.


Ocakta bunlar olurken diğer yandan tabakları safranlı pilav ve salatalarla hazırlayan çalışkan arıları (bazıları kırmızı kazaklı:) fotoğraflıyoruz.


Arada da bir Kitana, Smilena, Hobizu, Mutlu Eller ve Ebygale  #selfie si yapıyoruz, hepimiz kareye sığamıyoruz ama o gözlerin(ucundan da olsa) Ebygale'e ait olduğu her halinden belli deyip içimizi rahatlatıyoruz:)



Hazırladığımız yatağa etleri dilimleyip tabağımıza son halini veriyoruz ve saatimize bakıp öğle arasının bitmek üzere olduğunu görüyoruz. O kadar hazırladık, pişirdik yiyemeyecek miyiz?? Tabii ki yiyoruz ve koşarak taksiye atlayıp işe dönüyoruz.



Bu etkinlikte ocak başı yardımcısı Zehra (Annemineli) abla idi. Ellerine sağlık:)



Etkinliğe taaaaa Ankara'dan katılanlar vardı, alkışlar alkışlar!! Gözdem Hanım ise diyetisyenimiz, yeni katıldı aramıza, Ankara'dan gelen annesi ile.


Erken ayrıldığımız için bizim bulunduğumuz bir kare bu  var, arkamızdan eğlence devam etmiş:).(Masada diyetisyen varken o tatlıları nasıl yediniz, şerbetleri nasıl içtiniz merak ediyorum arkadaşlarım.:)
Fatih Güllü'den yeni etkinliklerin sözünü aldık.
 Ustalarımıza, ekibe ve Fatih Güllü'ye tekrar teşekkürler!




3 yorum:

  1. Yemegin butun detaylarini hatirlamaniz super. Bir sır vereyim diyetisyenimiz ayrilana kadar tatli sevmiyor havasinda takildik özellikle gec kalktik ki gozdem hanim ayrilir ayrilmaz tatli serbet kahve ne varsa oyyy...

    YanıtlaSil
  2. ne güzel yazmışsın ,bayıldım ayrıca bakayım bakalım nerelerden kopya çekebilirim :)

    YanıtlaSil
  3. Ne istiyorsunuz kardeşim kırmızı kazağımdan:))

    YanıtlaSil