19 Mart 2014 Çarşamba

Çağan'ın Susam Sokağı Temalı 1. Yaş Günü

Geçen yıl, tahminen bu zamanlardı. Gecem gündüzüm birbirine karışmış, muhtemelen Çağan'ı yeni uyutmuş, bir şeyler atıştırmak için mutfağa gitmiştim. O sırada kapı çaldı, belediyeden gelen bir görevli bir kaç soru sormak istiyordu. Başladı...
 "Hanede kaç kişi yaşıyorsunuz?"
Biraz düşündüm.
 "....3(!)"


Biz, artık 3 kişi yaşıyorduk bu evde, gerçekten "biz" olmuştuk.
Çağan bizimleydi, ben bir anneydim. 
O günlerin üzerinden 1 yıl geçti. Çağan yaşına bastı.
Oysa biz onun için " Hoşgeliyorsun Çağan Partisi" ni daha yeni yapmıştık.
1. yaş gününü mü kutlayacaktık:)

İlk yaş günleri hep bir ikilem yaratır, zaten çocuk hiçbir şeyin farkında değildir, gerçekten yapılmalı mıdır,  yapılırsa bu parti büyükler için oluyordur ve bunca şey gerekli midir? Bence ilerde onun için ne güzel bir kutlama yapıldığını görünce sevinecek ve kendini değerli hissedecek, bu sebeple ilk yaş gününü çok önemsedim. Doğum gününü gerçekte doğduğu gün olan 1 martta kutlamamız da ayrı güzel oldu.

Hazırlıklara başlarken;
Önce Nadidemin önerisi ile Susam Sokağı temasında karar kıldım, görselleri taradım, fikirlere baktım. Sonra mekan araştırmaya başladım, aslında tüm hazırlığı kendimizin yapacağı bir kutlama olsun istemiştim ama hiç bir işletme bunu kabul etmeyince ÖZGEN ÖZLÜCE'de karar kıldık. Burada kutlama için kendimize ait bir bölümün olması avantajı  da vardı, aslında mekan bahar ve yaz aylarında yapılacak kutlamalar için daha da uygun çünkü kocaman bir bahçesi ve çocuklar için oyun parkı da var. Mekanın  mutfak şefi Sevda Hanım'ın kendinden emin hali beni çok rahatlattı,  daha önce tatmadığım yiyecekleri misafirlerime ikram edecektim, kendimce çok büyük bir risk almıştım. Her detayı ile içime sinen çok güzel bir kutlama oldu. İkramlar ve mekan beğenildi.  Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.




Panomuz,  bunner ve diğer süslerimiz Bora'nın emeği, o iş yoğunluğunda bunları hazırladı, her detayı ile uğraştı, teşekkür ederiz.

Renkli pelür kağıttan ponponlar annemin elinden, aslında daha büyük ponponlar yapacaktık ama top kağıt online siteler de dahil bulamadım,  A4 boyutu bulunca minnak ponponlar oldu, diğer süsleri fotoğraflamayı unutmuşuz:( Malzeme desteği yine Nadidemden. Burada, 5 katlı Sönmez İşhanı'nda tek renk eva bulamadık, Ankara'dan geldi.



Sevda Hanım Arnavut böreğini güzel yaptığını söylemişti, daha önce adını duymuştum ama hiç yememiştim. En beğenilen ikramlardan biri oldu, gerçekten ne börekmiş, 30 kat el açması yufkadan yapılmıştı.


Lorlu küçük poğaçalar ve mercimek köfteleri de başarılıydı. Renkli patates salatası ve şehriyeli tavuk salatası  menüdeki salata çeşitleriydi.


Susam Sokağı'nda en sevdiğimiz karakterlerden biri Kurabiye Canavarı. Bizim temamızda Kurabiye Canavarı biraz torpilliydi:) Bu kurabiyeleri Ayşegül komşum ve annemle birlikte 2 gecede yaptık. Bir gece kurabiyeleri pişirdik, ertesi gece süsledik.  İlk şeker hamurlu kurabiye denemesiydi, komşumun tecrübeleri sayesinde altından kalktık, eh bir de ben biraz daha az mükemmeliyetçi olsam daha iyi çalışacaktık. Milimetrik hesaplar bu pastacılık işi için fazla sert:)
Not: İlk kez deneyecekler son geceye bırakmayın, birden fazla kalıpla çalışın, kurabiyeler pişip soğuyunca bir miktar çekiyor, süsleme için aynı kalıp küçük gelebiliyor.


Veee en popüler ikinci ikram: Kurabiye Canavarlı Cupcakeler. Blog dünyasından sonra İnstagram dünyası da bana yeni arkadaşlar sunmaya itina ile devam ediyor. Hayriye'nin blog yazmasını çok isterdim zira zehir gibi bir hatunkişi kendisi, instagram hesabından Motherinlove adı ile takip edebilirsiniz. Bu cupcakeleri o pişirdi, son gece mutfakta krizlere girip benden fazla strese girdi. Bir kez de buradan teşekkürler sana!




Pastamız Düşlerimin İncisi  Dilek Hanım'ın elinden.

Dilek Hanım'la çalışmak istediğinizi şıp diye anladığı ve eli süper lezzetli olduğu için çok zevkliydi. Pastayı herkes çok beğendi, ben de kendisini işaret edip arkadaşım yaptı diye böbürlendim:))


Çağan doğduğundan bu yana her ay bir tema belirleyip fotoğrafını çektim. Bu fotoğraflarla bir zaman tüneli oluşturdum, bu haliyle çok sade kaldı, son dakika yaşanan bir aksaklık sebebiyle istediğim gibi bir sunum olmadı, eh her şey yolunda gitmiyor işte.


Bu ayın teması elbette Kurabiye Canavarı'ydı. Smilenam bere ve örgü bebeği ile diğer 4759 ay fotosunda olduğu gibi bu aya da imza attı:) Bereyi takmayı ısrarla reddeden Çağan'la ancak böyle bir fotoğraf oldurabildim.


Davetlilere hediye etmek için evadan kitap ayraçları hazırladım. 2 ay öncesinden hazırlıklara başlamak bu aşamada önemli, sandığımdan meşakkatli olan bu ayraç hazırlama işi için tek tek her katı aynı şekilde kesip birleştirmek dolu dolu 2 haftalık zaman aldı, son dönemde gelen yardım tekliflerini geri çeviremedim çünkü parmaklarım çarpılmış gözlerim de şaşı olmuştu. Canım çocukluk arkadaşım Gülay'ım son anda bana el uzattı da işin içinden çıktım:) 


Anı kartı için de çift taraflı kurabiyeler hazırladı Bora. Güzel dileklerin yazıldığı kurabiye kartlar Kurabiye Canavarı'ndan hazırlanan kutuya atıldı. Tukucum hazırlık aşamalarında köprü vaziyeti görmenin yanında son gece tümünü kesip yapıştırdı:) Teyze olmak kolay değil!


Kutlama saatini Çağan'ın uyku saatine göre ayarladığımız için uslu uslu durdu. 





Pastayı üflemekten bi'haber Çağan balığı neyi kurcalasam diye bakınırken ayağını şehriyeli salatanın içine sokuverdi kaşla göz arasında. 


Blogger arkadaşlarım da bu güzel günümüzde yanımızdaydı. Zaten biz artık gerçekten aile olduk!!! Blog bebeğimizin yaşını birlikte kutladık, sırada diğer blog bebekleri var:)



Haziran ayında Ömercik var mesela:)



Aras Kuşu artık ağabey olarak katılıyor davetlere, oysa ki bu papyonlu kuşun doğduğu gün de dün gibi:)


Ebygale, Roma seyahatinden ayağının tozu ile geldi. Bu postu biraz da onun objektifinden güzel karelere borçluyum:)


Cupcakeci Hayriye(Motherinlove)  ve tatlı kızı Ceylin:) Hayriye'nin diğer marifetleri için beklemede kalın:)


Gülsüm'cüm, motivasyon koçum:) En sevdiğim karelerden biri:)



Her şey güzeldi, müzik konusunda aksaklık olmasaydı ve video çekimini unutmasaydık daha da güzel olacaktı. Evet, biz video çekimi yapmayı unuttuk. Siz sakın unutmayın.

Ailem, ailemiz. 
Biz olduk.
Biz'liğin, anneliğin ilk yılını geride bıraktım. 
Her anı için şükrettiğim bir yıldı, nicelerini görmek, yine birlikte olmak, birlikte sevinmek dileğiyle.
Ailem başta olmak üzere o gün yanımda olan tüm dostlarıma, hazırlıklarda yardımcı olan herkese, Özgen Özlüce'ye teşekkür ederim.
















30 yorum:

  1. Güzel bir kutlama olmuş,Çağan'a nice mutlu yıllar diliyorum.Detaylar yaklaşan doğumgünümüz için fikir verdi bana.Teşekkürler.Sevgiler.Trendmom

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Burcucum:) Darısı başınıza diyor ve her türlü yardıma hazır olduğumu ekliyorum:)
      Görüşmek üzere,sevgiler.

      Sil
  2. Yaa ama çok güzel olmuş parti.Ben de çocuğum olursa ilk doğum gününü Susam Sokağı temalı yapmak istiyordum o yüzden görünce bayıldım.Hele ki Kurabiye Canavarı en sevdiğim kahramandır benim.Minik Çağan'ın ömrü uzun olsun.Allah nazarlardan saklasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurabiye Canavarı bizim de torpillimiz:) Kurabiyeyi çok seven anne ona biraz torpil yaptı.
      Beğenmenize sevindim, inşallah size da nasip olur böyle kutlamalar.
      Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Sevgiler.

      Sil
  3. Doğum günün kutlu olsun Çağancım, annen harikalar yaratmış senin için, sağlıklı mutlu, sevgi dolu nice nice yaşlar diliyorum sana :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çağan adına;
      Teşekkür ederim, seneye yapmayacağını söylüyor ama bence dayanamaz yine yapar:)

      Sil
  4. Çok cok guzel bir duygu bu . bende öyle bir hevesle hazirladim ki herşeyi ilk partisi herşey cok guzel olsun istedim.sizin konseptede bayıldım. her kare çok güzel. kuzumun hayırlı sağlıklı mutlu nice yaşları olsun inşallah♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk olunca her şeye bir başka özeniliyor değil mi:) Beğenmene sevindim, benimde içime çok sindi:)
      Kuzuların nice sağlıklı yaşlarını görürüz inşallah.
      Tuna kuzusunu da öperim!!

      Sil
  5. Sevgili Gonca,ilk doğum günü partisi için herkes bir şey söylüyor,gerek var mı soruları çok ,kendimiz için yapıyoruz çocuk anlamıyor bla bla,kendin için yapıyor olsan ne fark eder ki ,21yy da yaşıyoruz evet belki kamerayı unutmuş olabilirsin ama vardır bi hayır kameraya alayım derken bu güzel partiyi kaçıran biri olacaktı belki,üstüne üstlük bir sürü fotoğraf var Çağan büyüyünce senin yaptığın bu parti için binlerce kez boynuna sarılacak değmez mi her şey çok özel ellerin dert olmasın Allah Çağan a güzrl ömürler versin sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben oğlum için yaptım, ilerde, onun varlığına nasıl mutlu olduğumuzu, onun için ne kadar özendiğimizi bir de böyle görsün istedim:)
      Kamera konusunda haklısın, böyle durumlarda biri hep olanları kaçıran oluyor, düğünümde de kız kardeşim fotoğraf çekmekten düğünden bir şey anlamamıştı.Fotoğraflarımız çok güzel neyse ki. Güzel dileklerin için teşekkür ederim, çok tatlısın:)
      Sevgiler!

      Sil
  6. Sevgili Gonca ilk doğum günü partisi için herkes birşey söylüyor gerek var mı kendimiz için yapıyoruz vb ne fark eder kendin için yapsan 21yy da yaşıyoruz belki kameraya çekemedin kaldı ki belki çekmeye kalkışsan birisi partiden geri kalacaktı ama bir sürü fotoğrafınız oldu Çağan ilerde her şeyi anladığında boynuna binlerce kez sarılacak değmez mi Allah çağan a güzel bir ömür versin kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Instagramdan görmüştüm birazcık ama böyle toplu olunc daha bir güzel göründü her sey. Çağan saglikla, mutlulukla, huzurla büyüsün.

    Ben de simdiden ilk doğumgününu düşünmeye başladım iyi mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin pamuk oğlun da büyüyecek, şimdi o günler uzak gelmesin nasıl geçti anlamıyor insan:) Sizin kutlamayı da görürüz inşallah. Beğenmene sevindim, kuzular sağlıkla büyüsün, yaşlarını kutlayalım!

      Sil
  8. Balığımız bir yaşını geçti ne güzel, Allah sağlıklı, nice güzel yıllarını göstersin inşallah. Bu sefer parti hazırlıklarına yardımcı olamadım malesef ama her şey süper güzeldi, ellerine sağlık Kitanamın da eşlik eden herkesin de. Bir sonraki parti için şimdiden çok heyecanlıyım, hadi çabucacık geçsin zaman:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah sünnet düğününde birlikte oluruz(aaaa her sene her sene böyle doğumgünü mü kutlanırmış:)) Senin elin en güzel karelere değmiş bir kere, yine bir yerinden yakaladın:)

      Sil
  9. Ben de parça parça instagramdan görmştüm ama burada bir dolu fotoğraf varmış meğerse :)
    Mutlu ve sağlıklı yaşlar sevgili Çağan.. Kurabiye Canavarını ben de çoook severim o yüzden hepsine bayıldım hazırlıkların..
    Sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveet, nihayet paylaşabildim, fikir olması açısından detaylıca yazdım:)
      Teşekkür ederim Çağan adına:) Balığımın nice yaşlarını kutlarız inşallah.

      Sil
  10. Canım arkadaşım benim nasıl güzel ,nasıl özenli her bir detay..Aklım kalmadı desem yalan olur:( Gelemesem de kalbim hep sizinleydi.Mutlu yaşları olsun minik balığımın .Hep bugün olduğu gibi gülen gözlerle baksın hayata,,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senden sürpriz bir çıkartma beklemedik değil:) .Diğerlerinde birlikte oluruz inşallah,partimizi beğenmene sevindim Gizemcim. Balık da seni öper(artık öpmeyi öğrendi:)

      Sil
  11. "Hanede kaç kişi yaşıyorsunuz?"
    Biraz düşündüm.
    "....3(!)"

    gözlerim doldu... hakikaten 3:) en çıtırından 18'lik halinle, şimdiki sen arasındaki 7 farkı aradım aradım, bulamadım! Tek fark; tam bir yaşında kocaman bir balığın annesi olduğun gerçeği:)
    Canım; çok güzel, özenli, bol detaylı, çok marifetli bir kutlama olmuş, yanınızda olmayı çook isterdim. senin dediğin gibi #direnekmekparası:)
    Gözlerinin içi gülen, güneş bakışlı Çağan'ım, ömrün uzun, hayatın musmutlu olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa Nadidem, benim hala bu 3 durumuna inanamadığım, bu balık benim mi dediğim oluyor:)
      Keşke birlikte olsak hep, çocuklarımız ayrı şehirlerde büyümese, kanka olsa, kavga etseler ama maaaaalesef #direnekmekparası:)
      Amin canım, hep mutlu olsunlar inşallah!

      Sil
  12. Sanırım haberiniz yok. Nasıl söylenir bilmiyorum ama, söylemesi çok güç.
    Sevgili Elif'in (http://elfony.blogspot.com.tr/) 22.03.2014 tarihinde minik kızı Ece vefat etmiş. O kadar kötüyüm ki , hala etkisinden kurtulamadım. 01 Şubat 2014 de mini Ece ateşli havale geçirmişti. Bildiğim bir hastalığı yoktu. Siz Ece nin neden vefat etmiş olabileceği hakkında bir şey duymuş olabilir misiniz? Lütfen cevabınızı bu yorumumun altında bekliyor olacağım.
    Hepimizin başı sağ olsun, ben çok kötüyüm, ne zaman düzelirim bilmiyorum
    Ebru

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ebru,
      Bu üzücü durumdan haberim var. Elif'in blogunu çok uzun zamandır takip ediyorum, ben de günlerce aklımdan çıkaramadım, çok çok üzüldüm, Elif ve ailesi için bol bol dua ediyorum, sabır diliyorum. Dün Elif ig hesabından bir açıklama yaptı, Ece'nin nefesi uykusundayken durmuş. Nedenini bilmiyoruz, havale ile bağlantısı var mı bilmiyoruz.
      Ece hepimizin blog bebeğiydi, ışıklar içinde uyusun.Hepimizin başı sağolsun.
      Siz bir bilgi edinirseniz, burada paylaşırsanız sevinirim.

      Sil
  13. Canım benim yeni okuyorum yazını. Gerçekten hersey mükemmeldi. Tüm detaylarda sevgiyi yakalamak mümkündü. Benim minik balığım . Hep güzellikler seninle olsun . Geç geldik oldukça :( günün keyifli anlarını kaçırsakta teşekkür ederiz herşey için

    YanıtlaSil
  14. Merhaba bende oğluma susam sokağı temalı parti yapmak istiyorum. bunner ve panonuza bayıldım nerede yaptırdınız tam olarak öğrenebilir miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Bunner ve panoyu bir arkadaşımız hazırladı, örnek olarak görselleri gösterirseniz özalitçiler yapabilir diye düşünüyorum.
      Oğlunuzun yeni yaşı kutlu olsun, size de kolay gelsin:)

      Sil
  15. Merhaba, eski tarihli bir gönderi ama inşallah mesajımı görüp bana geri dönüş yapabilirsiniz ☺️ öncelikle herşey çok güzel olmuş ellerinize eneğinize sağlık. Bende oğlum için susam sokağı konseptli doğum günü yapıyorum be kitapayrcınıza bayıldım. Bende yapmak istiyorum yardımcı olabilirmisiniz babada?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Kitap ayracı için kurabiye canavarı görseli indirip kalıbını çıkardım. Siz de bizim fotoğraflardan çıktı alıp kalıp çıkarabilirsiniz, yalnız her kat için ayrı ayrı uğraşmanız gerekecek gerçekten sandığımdan çok oyalayıcı oldu. Kafaları yapıştırdığım çubukları eczaneden satın alabilirsiniz, şu doktorların boğaza bakarken kullandıkları çubuklardan, abeslang diye geçiyor.
      Umarım yardımcı olabilmişimdir, kolaylıklar dilerim size de...

      Sil
  16. merhaba, çok güzel bir doğum günü yapmışsınız gerçekten, Allah uzun ömür versin yavrunuza. Kitap ayraçlarını yaptığınız malzemeler ne acaba? Karton mu eva mı? yardımcı olabilir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Çok teşekkür ederim, hepimizin yavrusuna sağlıklı ömür versin Allah.
      Ayraçları evadan yaptım. Çok oyalayıcı, son dakikaya bırakmayın derim.
      Kolay gelsin şimdiden.

      Sil