24 Aralık 2013 Salı

El Yapımı Yeni Yıl Tebrik Kartları ve Zarflar


Yeni yıl yaklaşırken uzaktaki sevdiklerimizi mutlu etme amaçlı bir proje ile geri döndüm. Biliyorum bir çoğumuz bu yeni yıl hazırlığı işlerine çoktan sarılıp hediyeler alıp/kendi hazırlayıp vereceği günü iple çekerken diğer birçoğumuz da aman ne özenti işler ne gerek var bunlara diye eleştiriyor :) İlk gruptan olanlar, hala birilerine kart atanlar yeni yıl kartlarınızı henüz göndermediyseniz size birkaç fikir verebilirim sanki!





Bu kağıt bantlar Tchibo'dan, iyi ki almışım, yapıştır yapıştır rahatla... Ivır zıvırlara ev sahipliği eden kutumu da bantlardan mahrum etmedim, çok da beğendim:)



El emeği herşey bence çok kıymetli olduğundan bu yıl kartları da kendim hazırlamak istedim. Gönül isterdi ki tıpkı -bu projede ilham kaynaklarımdan- bir Mutlu Eller gibi dikiş bilgimi ve yeteneğimi ortaya koyayım ya da bir Cafe Nohut gibi tasarım zarflar hazırlayayım ama olsun, ben de tüm kes yapıştırcılığımı, masking tapelerimi değerlendiriciliğimi konuşturdum, haa bir de olağanüstü etaminciliğimi:)




Seda'nın blogunda gördüğüm bu güzel resimlerin çıktısını aldım çam ağaçlarının karlarını oje ile parlatıp eski günlerdeki gibi allı pullu simli kartlar elde ettim. Zarfları da yine kağıt bantlarla süsledim.



Kartları hazırladıkça aklıma yeni fikirler geldi. Bu etaminli kartı da tüm acemiliğime aldırmadan yaptım. Yapabileceğim  basitlikte bir geyik şablonunu Pinterestten indirdim ve işledim, kesip kartona yapıştırdım. CafeNohut zarflarından temamın renklerine uygun birini seçip hazırladım.




Kalpli kağıtlar scrapbook kağıtları, hazırlamaya doyamadım, kesip kesip zarf yapasım var.

Bu çalışmaların bir kısmını akşam evde bir kısmını da iş yerinde öğle arasında yaptım. Gün ışığında fotoğraflayabilseydim keşke.

Kart atmak için geç kaldığını düşünenler:
Kartlarım Ankara'ya  2 iş gününde gitti, bunda zarfların süslü olmasının etkili olduğunu düşünüyorum, dikkat çektiler ve meraklı posta görevlileri amcalarca çuvallara girme önceliği kazandılar:)

Bu yılı tüm zamanların en hızlı geçen yılı ilan ederek önümüzdeki yılın daha yavaş, sağlıklı ve bol uykulu geçmesini diliyorum.

7 yorum:

  1. Kitanacım hepsi çok güzel olmuşlar ellerine ve yüreğine sağlık, çok şanslıyız ki birisi de bize geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep sen mi başkalarını sevindireceksin, oh bu kez ben de tattım o duyguyu:) Beğenmenize sevindim:) Güzel sözlerin için teşekkür ederim Deryacım!

      Sil
  2. Hepsi de birbirinden güzel olmuş, ellerine sağlık:)
    Bu arada süslü oldukları için dikkat çektiği, çuvala girdiği yönündeki tespitine katılıyorum, çünkü posta kutumda 3 zarftan ilk ve özenle açılan kart bil bakalım kimindi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nadidem teşekkür ederim:)
      Böyle de hile yaparım, araya kaynarım işte:-p Bana ne en birinci benim:)

      Sil
  3. holeey, sevdiiim, bunu yapabilirim sankii.
    :)

    tamam bak senin istediğin gibi geçsiin yeni yıl.
    hepimize uyar.
    :)

    bi deee seni görmek güzeel.

    :)

    YanıtlaSil
  4. Kart atmak için hiçbir zaman geç değil:)
    Ben daha hepsini atmadım mesela, önemli olan hatırlamak. Aradaki birkaç günün bir önemi olmaz diye düşünüyorum:)
    Kartlarının hepsi de çok güzel olmuş, böyle gereksiz görülebilen şeyleri abartıya kaçılmadığı sürece seviyorum. Hayatı renklendiriyorlar fena mı:))

    YanıtlaSil
  5. hepsı gercekten harıkaaaa ınasnaın ıcı nese doluyor bırde umut :)

    YanıtlaSil