18 Şubat 2013 Pazartesi

Finale Doğru

Sayılı gün çabuk geçer söylemini doğrulayan zaman hakikaten çabuk geçti...37. haftada olduğuma, 3 gün sonra doğum öncesi 3 haftalık izne ayrılacağıma hala inanamıyor öyle ki ne olduğumu unutuyor ve hala kendimi merdivenlerden hoplayarak inerken bile bulabiliyorum. Hamilelik sürecim çoğu kadına göre rahat geçti ama asıl gösteri son haftalarda oluyormuş onu gördüm.Son günlerde gece uykuları beni tavaf eden 4 yastıkla ancak bir nebze uyunuyor ve sabahları yataktan kalkmam ve hazırlanmam ağır çekimle saatlerimi alıyor. 9 ayda özlediğim şeyler de oldu bitki çayı içmek ve hamama gitmek gibi ama doğumdan sonra özleyeceğim en önemli şey üşümemek olacak, ne konformuş üşümemek, neler çekmişim bunca yıl:)

Artık şehzade keyfine göre her an gelebilir. Böyle iyiydik yahu diyorum, insanların hamilelere duyduğu sempati nasılmış dibine kadar yaşadım, toplu taşıma araçlarında da kadınlarla erkekler arasındaki farkı bir kez daha öğrenmiş oldum(bu güne kadar yer verenlerin %99'u kadındı) ama bir yandan da büyük bir merak içindeyim, gerçi minnak karnımda biraz daha büyürse yediğim tekme tokatlara nasıl dayanırım bilmiyorum. Herkes doğumdan sonra bu hareketleri çok özleyeceğimi ve tadını çıkarmamı söylüyor, öyle yapmaya çalışıyorum.


Hastane çantamız hazır. Bu zamana kadar seyahatler için hazırladığım çantalara onun eşyalarını koymak çok garip bir duyguydu. Çantayı hazırlarken arkadaşlarımın tecrübelerinden ve bloglarda yaptığım araştırmalardan faydalandım. Zaten çoğu liste benzerdi ben ek olarak hurma koydum. Hurmanın oksitosin maddesi içerdiği, oksitosin hormonunun salgılanmasını sağlayarak doğum sürecinde dalgalarının hızlanması, doğumun kolaylaşmasını sağlaması ve doğum sonrasında da annede süt oluşumunu hızlandırdığı biliniyor. Hamilelik sürecinde bol bol tüketilen hurma doğum sonrası annenin enerji toplamasına da yardımcı oluyor. Ben de son günlerimde hurma tüketimi ve nefes egzersizlerime ağırlık verdim. Spor olarak ne pilates ne yoga yapabildim sadece fırsat buldukça yürüyüş yaptım ama pelvik taban kasları için önemli olan Kegel egzersizlerimi hiç ihmal etmedim.



Evet ne kadar okusam da bu bilgilerin çoğu deneyimlenmeden öğrenilemeyecektir. En azından ön bilgi ile hazırlıklı olmak iyidir, sınava boş girilmemeli diyorum. Bunlar okuduklarım, önerisi olan varsa hala okuyacak zamanım vardır herhalde:)



Odadaki eksikler tamamlanırken kapı süsünü de yaptım. Keçeye ara verince zorlandım biraz, 3 akşamımı aldı bu arkadaş, tiryaki hobi'nin yaptığı çalışmaları beğenen biri olarak buna benzer bir çalışmasını yapmak istedim. Eşim de beğenince kendime göre ufak ekleme-çıkarmalarla içime sinen bir kapı süsüne sahip oldum.



Ben keçe ile uğraşırken şanslı şehzadenin blog teyzelerinden Kırmızı Evin Cadısı da bu güzel çarpı işi kapı süsünü işlemiş, hem de ağrılı sancılı elleri ile...Hiç görmediğim, sadece yazılarından tanıdığım birinin böyle içten davranmasına çok duygulandım...Ellerine sağlık canım, o kadar kıymetli ki anlatamam... Bir gün yüz yüze de görüşebilmeyi çok istiyorum.İnşallah...


İstanbul'a alışverişe gittiğimde bakmış ve beğenmiştim bunu. Kısmet dönüp dolaşıp geldi taa Ankara'dan:) Hele o diş fırçası kabı...Nasıl aklında kaldı:)))


Gönderdiği paketten bir de lohusa tacı çıktı. Eee şehzade annesi valide sultan olur diye böyle yapmış:)) Takmak için o sultanlık(!) günlerimi bekliyorum canım!


İzin öncesi son dombik turlarımı atarken Smilena'ya uğradık. 9 ayda yemediklerimi güzel sofraya dayanamayıp 2 saatlik kaçamakta yiyince nefes alamadım bir süre. Zorum ne miydi, hiiç, son günlere sığınmaca diyelim. Bu tatlının hepsini yedim, pişman değilim, yine olsa yine yerim:)) Misafirperverlik için çok teşekkür ederim tekrar!



Bizim minnak pek kısmetli gerçekten. Bunlar da Smilena teyzesinden... Belki bir sonraki postta bunları giyen patates ayakların fotoğrafları olur kim bilir:) 

Dua ediyorum inşallah sağlıkla gelir aramıza.
Mutlu haftalar...




18 yorum:

  1. Ne kadar mutlu bir post olmuş :)

    Her kelimesinde var mutluluk..

    YanıtlaSil
  2. oh oh masallah. sayili gun cabuk bitiyor iste. insallah saglikla kavusursunuz yavrunuza. kitap listenizin alttan ikisini okudum ve bolca faydalandim. bir de johnson&johnson'in bebek banyosu ve masaji cdsi vardi bizde. onun cok faydasini gorduk. bulursam linkini yollarim. hayirli haberlerinizi bekliyoruz, dualarimiz sizinle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha dün midem bulanıyor nasıl geleceğim 12. haftaya derken 37'yi bitiriyorum. Okudum bakalım uygulama nasıl olacak:) Link gelirse sevinirim, çok teşekkür ederim. Sağolun duaya ihtiyacım var:)

      Sil
  3. Epey az kalmis, saglikla gelsin inşallah. Insan bazen hep orda dursun istiyor gerci ama :) gelmeside ayri bi olay eminim..bayanlarin duyarliligi konusunda bende hemfikiri, sanirim birbirimizi en cok anladigimiz zamanlar :) kapi susune bayildim, bende yapsam diyorum ama istediğim gibi olmassa oturur aglarim bile, o yuzden güveniyorum kendime :) hediyeler de pek seker..

    31 haftalik anne adayindan sevgiler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülincim 30'dan sonrasını hiç anlamadım desem yeridir. Bazen evet hep orada dursa kımıldasa ben de sevsem böyle diyorum ama gittikçe ağırlaştığından zorlanıyorum:) Kadınlar empati yapıyor sanırım yaşlı yaşlı kadınlar zorla oturtuyor beni utanıyorum.
      Yap sende kapı süsü, çarpı işinden yapabilirsin mesala o konuda çok iyisin, bence güzel iş çıkarırısın!
      31 haftalık anne adayını da minnak prensi de öperim!

      Sil
    2. deniycez bakalım bişeyler..sevgiler :) bizde öperikk..

      Sil
    3. artık 32deyiz bazen çok hızlı,bazen çok yavaş gibi :) kitaplar hakkında 2 önerim daha olacak sana onu yazayım diye geldim :)

      bizde seni ve şehzadeyi saygıyla selamlarız :) artık gelsin ama :)

      aletha j.solter- bilinçli bebek
      sinem olcay kademoğlu - annenin rehberi (bunu bloga yazacağım bugün)

      Sil
  4. Heyecanlı bekleyiş :)
    Hayırlısıyla gelsin, mutlu huzurlu günleriniz olsun inşallah :)
    Dualarım seninle Kitana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynepcim çok teşekkür ederim, inşallah hep birlikte güzel günlerimiz olur:)
      Heyecanıma ortak olduğun için sağol!

      Sil
  5. Gözlerim yaşardıyaw hamile sen misin ben miyim ?Duygu patlaması yaşıyorum şu anda:)İnsan görmeden de sevebilirmiş ,benim bloğum bana bunu öğretti:)Mini mini şeyler lafı bile olmaz canım benim.Sağlıkla gelsin minik şehzade ,Gizem teyze hem onu hem güzel validesini görmeye gelsin:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizemcim ben de senin sayende çok şey öğrendim! Ne kadar içtensin, samimisin, dediğin gibi insan görmeden de böyle hissedebiliyormuş, sanal dünya bana neler kazandırdı şaka gibi:)
      Gelsin şehzademiz, teyzemizi de bekleriz, hem ben de kıskandım bişeyleri biliyorsun sen:))
      Çook öpüyoruzzzz!!

      Sil
  6. gerçekten finale az kalmış kitana'cım.
    sayılı gün çabuk geçti desene:)
    hediyeler çok güzel, gizem ve smilena teyzesinin ellerine sağlık:)
    yaptığın kapı süsüne bayıldım, güzel günlerde kullansın minik prens:)
    öpüyorum seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asortikçim, hala lay lay lom havasındayım! Sanki sonsuza dek bu halde kalacakmışım gibi oralı olmuyorum:) son 2 içine giriyorum:)
      Ayy sen de beğendiysen indirsinler beni aşağı bir zahmet:)
      Ben de öperim seni!

      Sil
  7. canım arkadaşım, 37 hafta ne hızlı geçti, bitti değil mi? bana mı öyle geldi yoksa:))Bu gün iş yerindeki birlikteliğimizin son günü, heyecanla bekliyoruz Çağan bebeği, sağlıkla sıhhatle gelsin diye dualara son hız dua ediyorum. Ben zaten hep yanınızda olacağım ama Gizem teyzesinden de aldım ben ziyaret sözünü:))Kapı süsünü gerçekten çok çok çok beğendim, ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şaka maka bitirdik günleri canım benim, yeni bir dönem başlıyor bakalım meşakkatli teyzelik günleri seni bekler:) Sağlıkla gelsin de eğitimlere başlayalım:)

      Sil
  8. bir posttaki her şey çok güzel olabilir mi?
    evet olabilir..
    hediyelerinize bayıldım bayıldım..kapı süsünüz de pek şeker olmuş,profesyonel biri yapmış gibi duruyor emin olun:)
    sağlıkla gelsin miniğiniz inşallah..her anın doyasıya tadını çıkarttığınız,şahane günler dilerim ve patates ayaklı miniği de merakla beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz...
      Beğenmenize çok sevindim, süs için oldukça emek verdim:) Teşekkürler!
      Çok güzel dilekler sağolun, yine bekleriz:))

      Sil