4 Ocak 2013 Cuma

Bir Kelime İki İşlem

Bir süre önce  Mr.E tarafından mimlenmiştim, yanıtlamak bugüne kısmetmiş...


Mantığın mı yoksa duyguların mı ön plandadır?
Duruma göre değişse de genelde mantığım ağır basar.İşimin yıllar içinde karar alırken duygularımı törpülemeyi daha iyi öğrettiğini düşünüyorum. Bazen hevesle alışverişe çıktığımda bile duygularımla çatışıp mantığımın galibiyeti yüzünden eve elim boş döndüğüm olur. Bir de hormonsal durumlar var(hamilelikte yoğun olarak yaşadığım üzere), işte o tehlikeli zamanlarda değil mantığım hiç bir şey duygularımın önüne geçemiyor:)

İnsanlar niye mutlu değiller? Niye gözlerinin önündeki mutlulukları görmüyor ve şükretmesini bilmiyorlar?
İnsanlar artık kendi değerlerini göz ardı ediyor, maneviyattan uzaklaşıp maddiyata yöneliyor, birilerinin sunduğu süslü püslü hayatlara imreniyor, yapıp ettikleri kendileri için değil "... desinler" amaçlı... Anlık haz peşinde koşup yarını düşünmüyorlar, ellerine geçeni tüketiyorlar.Böyle olunca da mutsuzlar, doyumsuzlar, daha güzelin, daha "bol sıfırlının" peşinden koşuyorlar.Sanallık sardı herkesi ve selam vermekten kaçınan, iki kelam etmeye üşenen, yalnız ve asabi insanlara dönüştüler.

 
Çok para harcayıp, keşke almasaydım ya da harcamasaydım dediğin bir şey var mı?
Yok. Hiçbir şeye ederinden fazla para vermem, pahalı bir şeyse mutlaka araştırmış, ikna olmuş ve öyle almışımdır ve pişman olmam. Şimdi böyle yazdım ama eminim sanki, yok heralde:)

Haklı olduğun bir konuda kendini savunur musun? Yoksa susmak adalet mi dersin?

Haklı olduğuma eminsem konuşurum. Yalnız kendimi sonuna kadar savunamadığım bir durum da oldu -hala içimdedir o-,çıkıştığım insandan gelecek tepkinin kar/zarar oranına, didişme eyleminin getirisine göre bir yerde susmak durumunda kaldım. Bak nasıl yaram deşildi ya...

Tok gözlü müsün? Yoksa her şeyim olsun diyenlerden misin?

Elimdeki ile yetinmeyi, şükretmeyi, tutumlu olmayı öğreten bir aileye sahibim. İhtiyacım dışında bir şeyi sırf benim olsun diye istemem.

Kelime kısmı bu kadardı, umarım olmuştur:)

Şimdi gelelim işlemler kısmına:
Şehzadenin hazırlıkları farklı kulvarlarda devam ediyor. Geçen haftalarda odasının mobilyalarını aldık, henüz teslim edilmedi. Mobilya seçerken bebekler ve çocuklar için zararsız ve sertifikalı boya kullanan bir marka tercih ettik, zaten mağazaları gezerken koku farkı bariz şekilde anlaşılıyordu. Bebek odası olarak düzenleyeceğimiz oda daha önce evdeki ıvır zıvırgillerin, kitap kolilerinin barınağı olduğundan ve ütü odası olarak kullanıldığından önce orayı boşalttık. Daha önce kullandığım tek kişilik bir yatak vardı, onu da şehzadenin uyku saatlerinde benim de yanında dinlenmeme olanak sağlaması ve misafirlere yatacak yer olması açısından bebek odasında bırakmak istedim ve aldığımız beyaz mobilyalara uyum sağlaması için beyaza boyamaya karar verdik.




Önce ince zımpara ile zımparaladık böylece vernikli zeminden kurtulduk. Büyük boy rulo kullanarak Polisan matrıx lux x1 anti aging kokusuz parlak boya ile 4 kat boyadık. Her kat arasında yaklaşık 12 saat kadar bekledik, havalandırmak için pencereyi gün içinde açtık ancak geceleri ısı kaybı yüzünden komşulardan azar işitmemek adına kapatmayı tercih ettik.
Sonuç tatmin edici oldu. Koku yok. 

Diğer işlem ise bir geri dönüşüm çalışması. Eski tshirtlerden sepet örme...
Geçen yıl yapmayı planladığım bu çalışmayı nihayet hayata geçirdim ya benden hızlısı yok gerçekten.
Önce ayırdığım eski tshirtleri 1 parmak kalınlığında şeritler halinde kesip çekerek ip haline getirdim, yumak yaptım. 4 numara tığ kullanarak kendimden gayet emin şekilde örmeye başladım. Başladım ama gerisi gelmedi, açtım örnek falan baktım olmadı. Ördükçe ya çok delikli oldu, ya çok sıkı ya da kıvrık bir şey. Bilmiyorum artık kaç kez örüp söktüm ama bir süre sonra pes edip, 40 yıllık örgücü teyzeler moduna girip iki arttır bi eksilt diye diye kendi kendime örmeye devam ettim. Tabi bunda sökmenin verdiği yorgunluk ve yılgınlığın etkisi büyüktü. İp azaldıkça çıkan ürün hayalimdeki ile aynı olmadı elbette ama olsundu, bir şekilde geri dönüşüm sağlamıştım ve ördüğüm şey sepete benzemese de aynı amaca hizmet edebilecekti.
Tıpkı pasta börekleri  "aldığı kadar un"  ve  "göz kararı"  gibi belirsiz ölçülerle tutturan hatun kişilere olduğu gibi baktığı örneği sayarak hangi ipi nereden nasıl dolayacağını çakan hatun kişilere de bir kez daha saygılarımı sunuyor ve ellerinden öpüyorum.
Mutlu bir cuma günü ve hafta sonu olsun...




22 yorum:

  1. Tek kişilik yatak çok güzel olmuş gerçekten ellerinize sağlık... Sepet konusunda da bu kadar mutsuz olma resimde gayet güzel gözüküyor hem sepet bu illaki içine bir şeyleri toplar ve ortalığın toplanmasına katkı sağlar... Gözüm görmesin dersen de içini doldur dolaba kaldır gitsin :)
    Sevgiler Canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Denizcim, yatak bizim de hoşumuza gitti. Sepet ilk denemeydi diye üzerine gitmiyorum:) Bir tane daha yaparsam inşallah o hayalimdeki gibi olacak:)
      Sevgiler...

      Sil
  2. Her şeyden önce yatağa bayıldım ya inanamadım. Bu kadar büyük bir parçayı böyle güzel boyayabilmek harika. Çok beğendim Kitanam, hele o sepetler çok güzel olmuş.
    Ellerine fikrine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Aslıcımm:)Boyama sandığım kadar zor olmadı, rulo ile gayet kolaydı.
      Sepet için öğreneceğim inşallah diyelim:)

      Sil
  3. Yatağın dönüşümü şahane olmuş, bende penyelerden bir paspas yapmak istemiştim ama hala hayata geçmedi, ufak bir tüyo; ilk sırada her ilmeğe bir yere iki kere bat, ikinci sıra bir yere iki kere sonra bir kere
    bu tek rakamlar tek tek artacak yani üçüncü sırada bir yere iki kere sonra iki tane tek, üç tane tek... öyle öyle gidecek, yeterli genişliği elde edince her ilmeğe tek batarak artırmayı ve bombeleşip sepet şeklini almasını sağlayacaksın dehşet anlatırım böyle :)canım bir tane daha yaparsan birde böyle yap ama ben senin yaptığınıda çok beğendim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım inan örerken aklımdan hep seni geçirdim, kulakların çınladıysa benden bil yani:) Tam anlattığın gibi yaptım sadece bir süre iki arttırıp sonra arttırmayı bıraktım yani üçüncü sırada 3 yapmadım ama istediğim böyle bombe değil konik bir şeydi. Bir de dediğinden deneyeyim, şöyle balerin eteği gibi dalgalanmasın senin baykuş gözleri gibi düz halka şeklinde büyüsün istiyorum!
      Sağol sen beğendiysen örgü kraliçesi olarak, gözlerim dolabilir rahatlıkla:)

      Sil
  4. yatak şahane birşeye dönüştü sadece renk değişimiyle çok güzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Odanın havası nasıl değişti, gerçekten beyaz güzel renk:)

      Sil
  5. O polisan matrixi icat edenden Allah razı olsun, ben de masa, kitaplık, ne bulursam onunla boyuyorum, gayet güzel oluyor. Sizin yatak da muntazam olmuş, ellerinize sağlık, sepetten memnun kalmazsan paspas yapmayı dene, pinterestte çok hoş paylaşımlar var, ya da atkı da yapabilirsin, nedesem beğenirsinde bununla ilgili bir sürü yazımız var, bakmak istersen, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirdeyim gerçekten Allah razı olsun:) Ben de ne bulsam boyasam mı acaba diyorum:) Örme işini bi kıvırabilsem devam edeceğim de işte...:)
      Sizin sayfaların müdavimiyim, çok başarılı çalışmalar paylaşıyorsunuz teşekkür ederim!
      Sevgiler!

      Sil
  6. oncleıkle sızı dıy cıftı ılan edıyorum ellerınıze saglık,ınsanlar nıye mutlu degıller kısmına nasıl katıldım oradakı verdıgın cevaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gracecim teşekkür ederim, biz iyi bir takım olabiliyoruz da birilerinin canının istemesi lazım:)
      Demek oraları da okudun, ben okunmaz sanıyordum:)

      Sil
  7. Ne güzel olmuş yatak ellerinize sağlık.bu arada sepet te süper olmuş istersen krdele geçir ağız kısmına .fazla kestin herhalde ama yine de harika görünüyor ,çoook öpüyorum seni:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Smilenam yaa işte kalkıştık bir şeylere işler güçler...:)Sepeti sökeceğim galiba ama üşeniyorum, bilemedim öyle bakıyor bana karşıdan...
      Ben de öperim seni!!!

      Sil
  8. yanıtlar olgun ama şehzade haberleri daha hooooş.
    :)
    göz kararı evet ya büyücülük o.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deepcim, gelişmeler böyle işte...:)
      Büyü mü yetenek mi çözemedim ben...

      Sil
  9. canımmmmmmmmmm dıylerın cok basarılı ne kadar yeteneklısın ellerıne emegıne saglık..ve beyaz yataga bayıldımmmmmmmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım o kadar da yetenekli sayılmam, sepet işini çözemedim hala:))Yatağın beyaz hali güzel oldu ama...

      Sil
  10. Yatağı beyaz boyamakla çok iyi etmişsiniz. Çok yakışmış, modeli de güzel. Tam bebek yatağı değil sanki, biraz daha büyük gibi. Ön koruması var mı? Yani düşmesin diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semicim korumalı bebek yatağı aldık, boyadığımız odada duracak olan diğer yatak.Onu kendim için düşündüm bir de misafir falan için yalnız sanırsam hepiciği birden aynı odaya sığmayacak:(

      Sil
  11. Merhabalar bende masamı sandalyemi boyamaya başladım bugün polisan anti aging x1 boyayalım siz vernik kullandınız mı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vernik kullanmadım, boya mat bitişli değil, kendinden hafif verniklimsi zaten:)Kolay gelsin.

      Sil