19 Aralık 2012 Çarşamba

Şehzadenin Hazırlıkları


Son tirmestere girişle birlikte şehzadenin hazırlıkları hafif hafif başladı. Geçtiğimiz haftalarda izin kullanıp alışveriş için İstanbul'a gittim. Gitmeden evvel bloglarda okuduklarım ve arkadaş tecrübelerinden oluşan bir liste hazırlamıştım. Önceliğim hamilelik dönemi ile ilk kez duyduğum hastane çantası için gerekenleri almaktı. Eminönü'ndeki Havuzlu Han'ın ününü duymuştum oraya gittim. Oldukça büyük olan handa bebek ve lohusa için her bütçeye göre ürün var. Nakit ödemelerde indirim yapıyorlar yalnız kredi kartı işin içine girerse pek de karlı olmuyor alışveriş. Biberon, emzik, süt sağma makineleri gibi ürünler ise piyasa ile hemen hemen aynı fiyat aman aman bir uygunluk söz konusu değil. 




İki adet hastane çıkışı -bu da ilginç bir adlandırma-, iç zıbınlar, emzirme minderi, ince-kalın battaniye, biberon, emzik, çorap, emzirme atleti gibi şeyler aldım. Yine Eminönü'ndeki Hürriyet Çarşısı'nda gecelik ve pijama baktım, hamileler için ne kadar zevksiz üretim varsa aynı durum lohusa için de geçerli. Lohusa geceliği dediğinizde ya gelinlikten hallice dantelli fistolu mistolu fantazi şeyler ya da önünde kocaman biberon-bebek baskılı pembe-mavi-gri dışında rengi olmayan ve kumaşına göre 5 para etmez şeyler gösteriyorlar. Bir kaç dükkan sonra arama motorundaki yazıyı silip emzirme için elverişli sıradan modellere bakmaya başladım, o kadar yer gezdim ve en son burada da olmaz ama deyip şansımı denediğim küçük bir yerde bulabileceğim en güzel ve sade ve de kumaşı eski kaliteli penyelerden olan bir pijama-sabahlık takımı satın alabildim. Diğer eksikleri zamanla tamamlamayı düşünüyorum, ben 27. haftada bu yoğunluğu kaldırabildim ancak şimdilerde olsa yapamazdım diyorum, önerim fazla ağırlaşmadan halledilmesi yönünde. Bir de ne kadar geç kalınırsa vereceğiniz ihtiyaç molası o kadar artacağından oralarda wc aramaktan harap ve bitap düşebilirsiniz.


Şimdilerde Kanz indirimi başladı, şehzade için bu 3'lü tulumu ve işe giderken giysin diye bu yeleği aldım. Yelekler bebeklerde çok kullanışlı oluyormuş, kalın, ince birkaç tane alınmasını öneriyorlar.. Hayvancıklı bodyler teyzesinin ilk hediyeleriydi...Teyze herkesten heyecanlı, mektuplar falan yazıyor yeğenine:)



Bir arkadaşımın verdiği bu kitap, aslında eşlerin okuması için ama benimki hiç oralı olmuyor:) Hamilelik sürecindeki muhtemel sıkıntılara çözümler sıralanmış.




28. haftanın eseri budur. Son zamanlarda göbek birden atağa geçti, henüz 6-7 kg aldım ama bundan sonra ne olur bilemiyorum. Ufak kıpırtılar karşıdan belli olan tekmelere dönüştü, bazen öyle hareketleniyor ki karşımdaki insan da görüyor mudur diyorum, çalışırken, görüşme yaparken dikkatimi dağıtıyor yaramaz:) Eşyalarına baktıkça heyecanlanmaya başladım, zamanını doldurup sağlıklı şekilde gelse diye dua ediyorum bol bol...
İsteyen herkesin hayırlı zamanda bu duyguları yaşamasını diliyorum...


Kocacığım başta yılbaşı kutlamaları olmak üzere yılbaşı ağacı, noel baba gibi yılbaşısal şeylere de alerjisi olması sebebiyle  son yıllarda benim de hevesimi kaçırıyor maalesef. Oysa ben yılbaşındaki  bol cevizli kabak tatlılı, anne elinden zeytinyağlı kuş üzümlü fıstıklı sarmalı, rus salatalı, lades tutuşmalı, geri sayıma kadar başından kalkılmayan  kalabalık aile sofralı kutlamaları çok seviyorum...
İlk yeni yıl hediyemi aldım. Smilena'nın sürpriz ziyaretinde hediye ettiği bu güzel ağaç sayesinde evimde yeni yıl heyecanı rüzgarları esmeye başladı :)Ellerine sağlık canım, bir kez de buradan teşekkür ederim.
Herkese şimdiden mutlu yıllar!


28 yorum:

  1. çok ciciler sağlıkla gelsin bebeğiniz inşallah tulumlara bayıldım,inşallah bana da nasip olur zamanı geldiğinde bu güzel duyguları tatmak...Sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, inşallah siz de zamanı gelince yaşarsınız, isteyen herkes için dua ediyorum, hamilenin duası kabul olurmuş derler:)
      Sevgiler...

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiiimmm:)Bu ara maşallah'a çok ihtiyacım var, sağol!

      Sil
  3. Ne kadar bu güzel heyecanlar bizim ailede de bebek heyecanı var. Şimdiden hazırlıklar yapılıyor :)
    Eminönü aslında abartıldığı kadar ucuz değil sadece çok çeşit var. Aldıklarınız öyle güzel ki, güle güle sağlıkla giysin inşallah.

    Maşallah baya büyümüş, çok güzel bir şey bu :) Smilena'nın hediyesi ağaçlar çok şeker, çok beğenmiştim zaten ellerine sağlık olsun diyeyim tekrar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıcım bebeklerimiz hayırlısıyla gelir inşallah, hazırlıklar çok güzel dimi:)Eminönü ucuz değil hatta pahalı, bir de esnafı tok, ukala...Sevmedim ben oraları hiç.
      Smilena çok tatlı sağolsun, düşünmüş getirmiş:)

      Sil
  4. Bana da bebek dile olur mu?:) belki kader bana da güler... sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim tabi! Hatta çook içten diledim bile, inşallah duam kabul olur.
      Sevgiler...

      Sil
  5. Aman allahım ne tatlı bunlar ya minyatür gibi, allah bir sesle kurtarsın sizide.. Bende bloguma beklerim şimdiden teşekkürler,sevgiler...

    www.bensukaya.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok beğenerek aldım, inşallah giydiği günleri de görürüz:) Amin, inşallah, gelirim tabi, sevgiler...

      Sil
  6. ayy çok güzeller :) inşallah çoook sağlıklı bir bebekle çok güzel bir yıl geçirirsiniz :)

    YanıtlaSil
  7. ah bu şehzadelerden bendede var bi tane :) henüz pek hazırlık yapmadım ama önerilere açığım fikir paylaşımında bulunursak çok sevinirim..bu ara hediye çam ağacına bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülincim sizin de sağlıklı olmanıza çok sevindim. Hazırlıklara ben de geç başladım,tabi fikirleri paylaşalım. 27-28 iyi gibi alışverişler için, bence sen de önce hastane çantası ile başlarsın sonraki detaylar zamnla tamamlanır... Sorular olursa çekinme lütfen.
      Ağaç mı??Ben de bayıldım:)

      Sil
  8. Yaaa minicik şeyler, çoook güzeller :)
    Hele o "işe giderken giyeceği" yeleğe bayıldım :))
    Çizgili body'si de pek havalı, ay hadi gelsin bakalım Küçük Bey :)
    Zaten büyümüşte, gelebilir artık )) Sağlıklı ve sorunsuz şekilde gelsin tabii.
    Şimdiden sonra artık hep kelebekler uçuşmaya başlar kalbinde :)
    Sana en güzel Yeni Yıl hediyesi geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dünyanın en güzel yeni yıl hediyesini alacağım inşallah:)
      Zamanını doldursun da sağlıkla gelsin, az daha bekleriz biz onu:)
      Teşekkürler...

      Sil
  9. Burdan doğmamış pinçocuğa sesleniyorum,ilerde büyüyünce okur belki bunları:)Çok şanslısın minik kuş,böyle bal kaymak bi annen var.Minik kuşun cicilerine bayıldım,bayıldım,hepsini sağlıklı,mutlu,anneli babalı güzel günlerde giyer inşallah:)Hamilelik pek yakışmış kitanam,her hamilenin göbeği böyle güzel,yusyuvarlak olmuyor valla,kiminin pek bi şekilsiz oluyor,sana çok çok yakışmış:)Hepimiz dört gözle kuzucuğu bekliyoruz:)Öpüldün

    YanıtlaSil
  10. Ekimoza teyzesi, teşekkür ederiz:)Ne güzel dilekler bunlar:)
    Göbek yusyuvarlak ama bu gidişle nasıl olacak sonum merak ediyorum:)Sen de öpüldün!

    YanıtlaSil
  11. ha haaaa baştan sona sırıta sırıta okudum.
    hepinize mutlu yıllar.
    fotolar çok şirin.
    :)

    YanıtlaSil
  12. fizik olarak epey değişmişsin kitana'cım:)) ama çok şirin görünüyor:) dua ettiğin gibi sağlıklı bir şekilde hayata gözlerini açar ufaklık, sen de muradına erersin:)) yılbaşı hediyen de pek şirinmiş:)
    öptüm seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüşmeyeli bayaaa bi değiştim gerçekten:)
      Teşekkür ederim, inşallah her şey yolunda gider.
      Ben de öptüm:))

      Sil
  13. ay ben gobek gorunce sarılasım dıl cıkarıp poz veresım gelıyor cıdden:) suan yanında olup bebegın ıle konusmak ıstedım :) uff cok duygusalım cok yorma kendını daha yolun yarısı :) bız ıstedıgın bısı varsa yardımcı olalıum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel konuş canım, istediğin gibi de poz verebilirsin:)
      Sende bu aralar bir duygusallık var gerçekten, olsun olsun iyidir, bir duygusal da benden gelecek inşallah balık balık:)
      Çook sağol, çok incesin:)

      Sil
  14. Ne güzel şeyler almışsın!
    Sağlıkla kucağına al bebişini:))
    Elbisen çok şıkmış bu arada:)
    Bu cumartesi Pembe Çarşı`da kermesteyiz. Zuhal de orada olacak. Vaktin olursa bekleriz:)
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim Semicim. İnşallah görürüz o günleri:)Elbise hamile koleksiyonu değil de ondan :))))
      Öperim:)

      Sil
  15. ay ben seni yerim kitanam!!!

    ne tatlısın ya heyecanlanıyorum sanki ben hamileymişim gibi cık cık :)

    seni çok seviyorum. bu sene sizin seneniz olsun!

    YanıtlaSil
  16. ne güzel heyecablardır bunlar allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 16 ay önce bende bunları yaşadım allah herkese nasip etsin inş.

    YanıtlaSil