19 Kasım 2012 Pazartesi

Picasso Kadını Oldum Ya Ben*



Önceki postta yardım çağrıma cevap veren herkese teşekkür ederim. Buzdolabı kokusu hala gitmedi, gitmesi yönündeki tüm umutlarımızı yitirdik. Hala kaplarda vanilyalar duruyor ama kapıları açıp kapattıkça o güzel koku dans ediyor mutfakta...

Şiştik bu kokudan derken cumartesi günü gözümde bir şişlikle uyandım. Çocukluğumdan beri diş konusundaki ihtisasımın yanında bir de herpes virüsü üzerine yan dal yaptığımdan anladım başıma geleceği. Gözüm yine davul gibi şişerek uçukladı, 2 gündür de Picasso kadınları gibi tek göz büyük tek göz küçük model bi hatunum. Hamilelikle birlikte zayıflayan bağışıklık sistemim yüzünden daha bir agresif uçuğum, eski kanka ilacım Zovirax'la hasret gideriyoruz. 



Rosacea için doktorumun önerdiği güneş koruyucu kremi aldım, oldukça memnunum. Akneli ciltler için özel olan bu ürün sürdükten sonra cilt tarafından hemen emiliyor, o berbat yağlı, yapış yapış hissi vermiyor, tavsiye olunur.

Hamilelikte artık 25. haftaya merdiven dayadım, en az gözüm kadar tombik(her ne kadar fotoğraflarda daha küçük çıksa da) bir karnım da var:) Henüz 5-5.5 kg arası aldım, son 20 gündür de hiç almıyorum, şehzade depodan götürüyor heralde. Başlarda doktor kız derse sana aş yok, kendine gidecek yer bul diyen kocacım şimdilerde bebek 6kg doğmazsa görüşürüz diyip kendince eğleniyor. Minik hareketler gittikçe şiddetleniyor, yakında okkalı tekmeler yemeye başlarım....Şimdilik her şey yolunda, inşallah böyle devam eder. Tek sorun hala içime sinen bir doktor bulamamış olmam. Zaman daraldı, umarım hallederiz onu da.



Kitaplar okumaya başladım bebek bakımı ile ilgili, arkadaşımın okuduğu ve memnun kalarak önerdiği bu kitap bunlardan ilki, İngiliz Tracy Hogg ablamızın yazdığı Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler. Genelde yabancı yayınların okunması önerilmiyor ama ben her telden okuyup harmanlamak istiyorum, gerçi bu annelik işi içgüdüsel davranmayı ve oluruna da bırakmayı gerektiriyormuş, bilmemek değil öğrenmemek ayıp diyerek okuyorum, okuyorum, okuyorum... Yanında da şu yeni sardığım milka oreo ve ılık sütüm, ooh .... 

Bir süre önce de Milupa Anne Bebek Klubü'ne üye olmuştum, hamilelik basamağındaki hediye paketleri geldi. İçinde hamilelik sürecinde anne adayını bilgilendiren bir kitapçık, niveanın bebek ürün numuneleri, emziren anneler için çay ve Migros'tan indirim çekleri çıktı. Daha sonra da bebeğin doğumunda, ek gıdaya geçtiği dönemlerde gönderim yapacaklarmış. 




Son olarak da Sihirli Parmaklar'da gördüğüm Çıtır Çikolata Toplarını yaptım, çok da güzel oldular diyerek bitirmek isterim.Hem çok kolay, hem şık, hem de lezzetli:)

* Ebygale'e teşekkürler:)
Picasso kaynak:(http://www.resimhocasi.com/picasso.html)

24 yorum:

  1. Ne güzel büyümüş karnınız , sağlıkla dünyaya gelir inşallah :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, ayni kaderi paylasiyoruz, benim de hamileligim 25. Haftasinda sayilir. Bizimki de erkek olucak allah izin verirse, saglikli bir hamilelik gecirmenizi diliyorum, ben de dun gece ayni kitabi okumaya basladim artik, bir de bebeginizin ilk yilinda sozi neler beklet diye bir kitap daha var onu da tavsiye ederim, dogumdan sonra ay ay yardimci olacak bir kitap, henuz ben de okumadim ama kitap cok iyi bolumlenmis, tavsiye ederiim,
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, sağlıkla alırız oğluşları kucağımıza inşallah:)
      Ben de Ayşe Öner'in kitabını tavsiye edeyim, Hamilelik doğum ve bebek bakımı. Henüz satın almadım internetten sipariş vereceğim okuyan arkadaşım çok faydalandığını söylemişti.
      Sevgiler.

      Sil
  3. Aman ne güzel o göbiş öyle:)Çok geçmiş olsun canım bu arada çabucak iyileşirsin inş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok komik duruyor biliyor musun Cadıcım, böyle top yutmuşum gibi:)
      Teşekkür ederim, geçiyor çok az kaldı:)

      Sil
  4. ne güzel hamiş göbişi özlemişim valla :)) ama o çikolata toplarını görmeyeydim iyiydi.çok canım çekti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim göbek biraz komik:)
      Toplar...Benim de gördükten yapana kadar geçen zamanda aklımdan çıkmamıştı:)Çok kolay, deneyin bence...

      Sil
  5. 6 kg.yu nasıl çıkaracağını da izah etsin sevgili eşin bir zahmet:))))
    Yabancı yayınların okunması neden önerilmiyor onu anlamadım. Ben okudum, zararını da görmedim:) Bana sorarsan bebek/çocuk büyütmede önemli olan kritik, bariz hatalar yapmamak. Cumhuriyet sıralamış mesela bazılarını: http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=379604

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konunun o tarafı ile pek ilgilenmediği açık:)
      Yabancı yayınları çocuk yetiştirmede yaşam tarzlarına göre farklılıklar olabileceği için önermiyorlar. Ben de zararını göreceğimi düşünmüyorum. Okuyoruz ediyoruz bakalım ne kadar başarılı olacağım:)Anneme çekmiş olmayı umuyorum:)

      Sil
    2. Haa unutmuşum, linkteki yazıyı okudum, teşekkür ederim:)

      Sil
    3. konuyu birebir yaşayan ve kıyaslama şansına sahip biri olarak şunu diyebilirim: Yabancılar çocuk yetiştirmede çok daha iyi:)
      En büyük farklar:
      Bizde bebeği aman sakın soğuk havada dışarı çıkarma derler. (Onlar her havada çıkartırlar, çünkü bilirler ki temiz havayı alan bebek çok daha rahat uyur.)
      Bizde bebeği sepet gibi akşam ev gezmelerine götürürler, ondan sonra da şikayet ederler. "bizim bebek akşamları hiç uyumuyor" diye. (onların bebeklerinin yatma ritueli vardır ve hiç şaşmazlar, böylelikle bebek tempoya bebeklikten alışır.)
      Bizde bebek/çocuk yeter ki yesin diye tabak elde gezdirirler. (onlar en başından masada yedirirler, hatta kavramaya başladıklarında kaşığı eline veriler, döke saça yer.)
      Bizde bebekler arabada bile kucakta gezer, bahane hazırdır:"araba koltuğunda ağlıyor!" (onlarda mutlaka araba koltuğu vardır, bebek başta ağlasa bile mutlaka bağlarlar ve alışır zaten.)
      Bizde bebekler mıncık mıncık mıncıklanır, hatta tanımadığı insanlar tarafından bile öpülür.(onlar bebeklerini kimseye öptürmezler, yakın birisi kucağına almak istese bile anne/babasından izin alır)

      Beni tahmin edersin nasıl büyüttüğümü:))
      Ben bu listeyi sana uzatırım gerekirse:)))

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun Kitanam, umarım şimdi daha iyisindir.
    Öyle hoş bir fotoğrafki bu anlatamam, inşallah mutlulukla sağlıkla kucağına alırsın bebeğini. Öyle sevindimki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Aslıcım, çok şükür iyiyim...
      Beğenmene sevindim, güzel dileklerin için çok teşekkür ederim:)

      Sil
  7. gobusunu yerım butun bloggerlar ın altın cagı ben cok sevnıyrm aramıza bole mınnos kokulu mınıkler gelecek dıye oreolu mılka favorım...kendıne lutfen dıkkat et canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)
      Dimi ama neredeyse herkes hamile gerçekten :)
      Sağol canım çok tatlısın sen de dikkat et kendine!

      Sil
  8. canım biraz geç farkediyorum sanki ama bebişin için hayırlı olsun demek isterim ;) zovirax benim de bir aralar en yakın dostlarımdandı ama allahtan son birkaç yıldır hiç görüşmedik, umarım çabucak geçer gözündeki şişlik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Teşekkür ederim İrem.
      Aman aman görüşmeyin zaten mümkünse:)

      Sil
  9. kitanaam!! benim şimdi haberim oldu ya ne kadar tatlısın ay ben heyecanlandım burda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Miamm, ya sen de tatlısın:) Bebiş gelcek inşallah hepbirlikte büyütcez:)

      Sil