8 Ağustos 2012 Çarşamba

Ses Veriyorum ve Bursalı Bloggerler İftarda Buluşuyoru Duyuruyorum



En son tatile gidemiyorum, mağdurum da mağdurum ama gideceğim inşallah demiş kalmışım. Evet malesef ben de tıpkı tatil insanlarına pazarladıkları otelleri ve turları, o tatil insanlarının fahiş fiyatları hala ve hala taksit taksit öderken  duyacakları vicdan azabını azaltmak amacıyla "hepimiz tatil için çalışıyoruz" sloganını benimseyen tatil sitesi gibi düşünüyor ve "tüm yıl çalışıyoruz tatilimiz güzel geçmeli" endişesi ile türlü türlü planlar yapıp yerler araştırıyorum. Bu yıl bir türlü plan yapamamışken arkadaşlarımızın Çin'e gitme teklifi ile heyacanlanmış, olur mu olmaz mı derken karar vermiştik ama malum pasaport krizi yaşandı ve planlanan seyahat tarihine kadar -bizim pasaportlarımız son anda gelmesine rağmen- arkadaşımızın pasaportu gelmeyince planlar olduğu gibi suya düştü. O dönemki belirsizlik ve yaşadığımız hayal kırıklığının verdiği yorgunlukla bu yıl bloggerler arasında tatile gitmeyeni dövdükleri Ayvalık'ta kalmaya karar verdik. Her işte bir hayır olduğuna inancımızın tam olmasına bağlı olarak Bursa-Ayvalık arasındaki 4 saatlik yolda yol çalışmaları sebebiyle çatlayınca ortalama 11 saatlik Çin uçuşunun iptal olmuş olmasına da şakacıktan sevindik.

Dönüşte ilerki postlarda açıklayacağım bazı sebeplerden ötürü tatil postu hazırlamadım hatta hala Ayvalık-Sarımsaklı diyince içim bir garip oluyor, hatırlamak istemiyorum. Bir tek Cunda bünyede negatif etki yapmıyor, e orası da nasıl yapsın değil mi ama:)


Tatille ilgili hatırlamak istediğim sayılı şeylerden biri de bu kitap.Entel tonton Sargun hocamızın bilim dünyası ve bilim insanları ile ilgili eğlenceli kitabı sayesinde tatilde de bir sürü şey öğrendim, sadece yan gelip yatmadım. Sürpriz yumurta gibi bu kitap, tavsiye ederim:)

Dönüşte güzel bir iş temposu içine düştüm, derken bir bakmışım 1 ayı geçmiş boşlamışım blogumu da ziyaretlerim de azalmış, silkelendim kendime geldim.

Pazar sabahı kalkar kalkmaz gece rüyamda görüp yediğim üzümlü-damla çikolatalı keki pişirdim. Nasıl bir can istemesi ve içten gelmeyse o motivasyonla kariyerimin  tek başarılı keki oldu, pişme süresi boyunca gözlerimi fırından ayıramadım, süre bitti kekin hala sönmediğini gördüm ya işte o an tüm dünyaya sevincimi haykırmak istedim.



Tarifi buradan aldım, önceki denemelerimden elbette her yönüyle farklıydı, bu kez üzümler ve damla çikolatalar da dibe çökmediği gibi tarifi aldığım yerde gördüğümün aynısı oldu:)


Sevimli Tatlar blogu sahibeleri Bursa'lı bloggerlar için bir iftar yemeği organize ediyor(Bursa dışından katılmak isteyenleri de bekleriz elbette). Tarih ( 15 Ağustos değişti) 13 Ağustos , yer Ataevler Havuzlu Konak olarak belirlendi. Katılmak isteyenler sevimlitatlar@gmail.com adresinden kendileri ile iletişime geçebilir. Bu buluşmanın da en az diğeri kadar güzel geçeceğini umuyorum. Görüşmek üzere:)

Not: Ödevimi yaptım:)

6 yorum:

  1. Kitanacım Ayvalık-sarımsaklı niye tüylerini diken diken yapıyor onu çok merak ettim, geçen yıl oradaydım, güzel günlerdi Cundayı elbette tek geçerim. Kekin muhteşem görünüyor gerçektende, tatil kitabında ilgimi cezbetti not ettim bir kenarı, siz Bursalı bloggerlar gerçekten güzel toplantılar yapıyorsunuz, şimdiden iyi eğlenceler keyifli saatler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım hatırladıkça kötü olduğum şeyler oldu yoksa oralar çook güzel, Cunda bitane zaten:) Toplantımız güzel oldu-biraz rötarlı cevap oldu ama- Ankara'ya gelince seninle de görüşmek isterim.
      Öpüyorum.

      Sil
  2. kek şahane..pazartesi akşamı görüşücez inşallah..öpüyorum..

    YanıtlaSil
  3. bu nasıl bir kektir böyle, nasıl güzel göründü gözüme:) elllerine sağlık.
    ayvalık-sarımsalklı'neden hatırlamak bile istemiyorsun merak ettim. biz geçen yıl oradaydık, çok memnun kalmıştık. tabi sadece orada değil, civardaki heryeri gezip dolaştık ama en azından denizini sevmiştim. ama akşam olunca üşüşen o sinek benzeri böcükleri ben de hatırlamak istemiyorum. çin gezisi olsa güzel olacakmış ama dediğin gibi her işte bir hayır vardır.
    bu akşam yanınızda olamayacağım ama hepinizi öpüyor ve güzel bir akşam diliyorum.
    sevgilerimle kitana'cım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asortikçim yerle ilgili sıkıntı yok, bazı şeyleri hatırlamak istemediğimden öyle yazdım. Çin gezisi iyi ki olmamış dedik sonradan. Keşke gelebilseydin, olsun bir dahaki sefere inşallah birlikte oluruz. Sevgiler.

      Sil