6 Temmuz 2012 Cuma

Mağdurum Ben Mağdurum


Geçtiğimiz hafta eşimin akrabalarının ziyareti ile evimiz şenlendi. Son zamanlarda herkesten duyduğum "kilo mu aldın sen" sorusu beni normal şartların üstünde etkileyince yediklerime dikkat etme kararı aldıysam da misafirlere yapılan yemeklerde, birlikte ziyaret edilen mekanlar ve yenen yemeklerde sözümü de bir güzel yedim.



Mercimek Badı yemeği. Yenge Sivas'lı olunca yöresel yemeklerden de yaptık. Adını hep duyduğum bu yemeği mercimekli herşeyi sevdiğim gibi sevdim. Yeşil mercimek, ince bulgur, domates, kuru soğan , yeşil biber ile yapılıyor, asma yapraklarıyla yeniyormuş.


Misafirlerimiz Denizli'den gelirken oraya ait sevdiğim tek şey olan Hacı Şerif amcanın lokumlarından getirmişlerdi. Yolunuz düşerse bu çifte kavrulmuş arkadaşlarla tanışın isterim.



Maç günlerinde yaptıklarımın kardeşleri, deli kızın çeyizi misali hepsini birlikte takıyorum.

  
Ve sevdiğim bir İhsan Oktay Anar cümlesi(Efrabsiyab'ın Hikayeleri syf:24).

Artık ben de tatile gidiyorum, bavullar hazır, herşey planlandığı gibi süper yolunda diye de yazmak isterdim. Tabii ki canım ülkemde planların her zaman alt üst olabileceğini unutmuşum. 18 gün önce başvurduğumuz pasaportlarımız durup durup bizi bulan ihale krizi nedeni ile hala gelmediğinden bu hafta çıkacağımız tatili tekrar planlamak durumunda kaldık, bildiğiniz pasaport engeline takıldık, mağdurum ben mağdurum. Şimdi demek oluyor ki işteki son haftam tesellisi ile geçirilecek 1 haftam daha var. Kendimi nasıl da hazırlamıştım, bugün izin dilekçemi verip hür olacaktım. Tatilin kocaman bir belirsizlikle ertelenmesinin yanı sıradöndüğümde yapılacak işlerin de baştan planlanması gerektiğinden bir yandan öfkelenirken diğer yandan da her şerde bir hayır vardır diyerek kendimi rahatlatmaya çalışıyorum.

Benim gibi henüz tatile çıkmayanlar için  planlarında kolaylaştırıcı olabilir diyerekten şu yazıyı okumalarını tavsiye ediyorum.

Son olarak yarın yine güzel ülkemde büyük bir sınav günü, KPSS adaylarına başarılar diliyorum.
Mutlu haftasonları...




30 yorum:

  1. Evet herşeyde bir hayır vardır, şer'de bile, o belirsizlik bizde de var çok iyi anlıyorum, keşke bir tek tatil olsa off çok doluyum belirsizlik konusunda :( o bileklikler şahaneler, çok severek takıyorum, pek aksesuarım yoktur kullandığım ama bende başlattığın merak ve sevgiyle birkaç parça daha ekledim bende :) kitaptan alıntı cümleyi çok sevdim artık tırsıyorum birşey yazmaya geçen hafta yaşadıklarımdan sonra :) birde sen kendini iyi hissediyor ve ayna karşısında mutluysan çevreden gelen sesleri çok da önemseme derim, kendini kasmadan hem ye bazen işi sıkı tut, sorun yaşayacağını sanmam, ben en son bu yolda tutturdum iyi gidiyor şimdilik, keyifli haftasonları dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belirsizlik insanı en çok yıpratan şeylerden, resmen kemirip duruyor:( İnşallah senin için de her şey kısa zamanda netleşir Deryacım, beklerken sabırsız davranıyoruz ama aslında herşeyin de bir zamanı var.
      Yaa severek takmana çok sevindim, eskiden olsa ben de ne bunlar çok cıngıllı derdim ama beğeniler de değişiyor zamanla, şimdi dolduruyorum kollarımı, sana da bulaştırdım desene :)
      Ben bişey mi kaçırdım acaba geçen hafta ne oldu?
      Kilo konusunu çok takmam çünkü kilom değişmez 1-2 kg oynar oynasa oynasa ama son aylarda bir iştah açılmasıdır gidiyor yediklerim de bel çevremi kuşattı sağolsun. Yani aynadakinden mutlu olmamaya başladım/başlayacağım durumları için önlemler alıyorum.
      Sana da mutlu haftasonları:)

      Sil
  2. Bunca güzel yemeği yapıpta yememek mümkün mü..
    Ellerine sağlık hepsi ve hediye gelen lokumlar muhteşem görünüyor.
    Bu pasaport krizine bizim şirkette ki arkadaşlarda takıldı zor iş. ALLAH kolaylık versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, evet, amaaan bir daha misafir gelecek de bunları yapacağım, her zaman yemiyorum ki anlaşıyla lüp lüp:)
      Lokumlar göründükleri kadar güzeller gerçekten.
      Pasaport bizim kabusumuz oldu, böyle bir saçmalığı aklımız almıyor!İnşallah onlar da halledebilirler, amin.

      Sil
  3. Baktıkça acıktım resmen :) Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyorlar..

    www.minikyengec.com bende beklerim..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Bu yemeklere karşı durulmaz, hem de hiç:)
    Pasaportlarda ne gibi bir sorun çıktı?
    İyi tatiller, bol bol dinlen, gez. Dönünce yazacakların olsun. Fotoğraf çekmeyi de unutma:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet duramadım zaten:(Pasaportların defter ihalesini yapamamışlarmıymış neymiş Semicim valla karışık durumlar işte, normalde 2 günde çıkan defterin gelmesi 40 günü buluyor. Bir gidebilseydim fotoğraflar gani gani olacaktı, bakalım inşallah hallolur işler.

      Sil
  5. gel de bu güzellikleri yeme! :)

    yeşil bilekliğe aşık oldum!

    YanıtlaSil
  6. ha ha haaaa şu mercimek badısı mı ne ben de olsam kilo alırdım.
    olsun gidersiniiiz tatile nasıl olsa üzülme.
    biletini gösterenlere öncelik tanınıyoduuu.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mercimek badı zarasız, ondan bişey olmaz da diğer kalori bombalarından korkmak gerek.Tatil işi hala muamma Deep, biletleri çektik ama faydası olmadı:(

      Sil
  7. Sağol Miacım, e senin olsun o zaman:)

    YanıtlaSil
  8. bu yemeklere, tatlılara nasıl karşı koyacaktın? zor, çok zor:)) afiyet şeker olsun:)
    umarım en kısa zamanda tüm aksilikler giderilir ve tatile gidersin. yüzerken, gezerken verirsin kilolarını da:)
    bilekliklerine bayıldım:)
    sevgiler kitana'cım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koyamadım zaten Asortikcim:)
      Gittim ama aksilikler hallolmadı, teşekkürler.
      Sevgiler.

      Sil
  9. Olsa da yesek offf off çıtır çıtır:))

    YanıtlaSil
  10. Sevgili kitana blogunuzu yeni keşffettim çok keyifli buldum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle hoşgeldiniz, beğenmenize sevindim, yine beklerim keyifli gezintiler:)

      Sil
  11. ya ben bu örgü bileklik işini merak ediyorum..nasıl yapılıyor diye..öğrenmem lazım..çok hoşuma gidiyo çünkü:) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Örgü bileklik işine girince insan kendini kaybediyor, şu renk de olsun bu renk de diye. Çok kolay, hele size çocuk oyuncağı gibi gelir:)
      Sevgiler.

      Sil
  12. ayy allam bu yemekler varken diyet de kelime mi!!nasıl güzel görünüyorlar,orda bi yerlerde tiramusu gördüm ben sanki,ayy iki gündür nası da canım çekiyor var ya :))
    yaa bileklikleri ne güzel yapmışsın,az önce ebygale'de gördüm şimdi de sende,yapması kolay mı acaba,ben de yapabilir miyim ki??
    üzülme kitana'cığım o mağdurlardan biri de benim biliyosun,vardır her şerde bi hayır deyip teselli buluyoruz.
    planladığın tatilin daha güzeli senin olsun inşallah :)
    öperim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fidocum o yemekleri zaten anca misafire yaptığımdan her zaman bulamam diye yedim:)Yakın olsaydım yapar gönderirdim ama oraya gelene kadar onun "t" si bile kalmaz sanırım:)Artık buralara gelirsen yersin:)
      Bileklikleri biz yaptık, çok kolay ve bir sürü model var, sen de yapabilirsin tabii ki!
      Mağdur olduk ama hayırlısı oldu sanırım dediğin gibi.İnşallah senin de tatilin güzel olur, sağol güzel dileğin için. Ben de öperim.

      Sil
  13. umarım sorun hallolmussstur ve umarım cok mutlsundr:)) ay bunca guzellıklerı senmı yaptın bayıldım ben..oxlemısım blogunu:)) koacamn sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun hallolmadı, idare eder bir tatil yaptık:(
      E özleme daha sık uğra buralara:)

      Sil
  14. Eh aynı sözleri son zamanlarda bende çok duymaya başladım canım ya :( insanlar hemen farkediyor, kilomu aldın sen? evet almışsın :( aldım napim :)

    Zaten bu gördüğüm lezzetlerle almamak imkansız dimi? :) bileklikler cidden güzelmiş bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıcım kilolarımızla mutlu olalım o zaman ne yapalım:)Atalarımız demiş ki yiyenden korkmayın :-p
      Ayy teşekkür ederim:)

      Sil
  15. merhaba. mercimek badı dediğin yemeği görünce dayanamadım. çocukluğumun bir kısmı ailemin görevi nedeniyle Tokatta geçti ve bu yemek benim favorimdi. gerçi orda sadece "bat" deniliyo. off üzüm yaprağının içine koyup suları aka aka yerdik. canım çekti valla.
    İhsan Oktay ANAR da çok sevdiğim yazarlardan biri. hemen hemen bütün kitaplarını okudum ama en güzeli Puslu Kıtalar Atlası:))
    Bileklikerine de bayıldım. o kadarr denedim ki şu rengarenk dostluk bilekliklerinden yapmayı. beceremedim bir türlü. :))
    çok uzun bir yorum oldu ama napıyım sen bir postta o kadar çok şeyden bahsetmişsinki içimdekileri ancak dökebildim..,
    sevgiler...
    ben de beklerim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Moriçe hoşgeldin, bad yemeğinin değşik versiyonları varmış sanırım bu mercimekli olanı, ben mercimek sevdiğim için bu yemeği de sevdim, asma yaprağı ile yiyince gerçekten farklı bir lezzet oluyor.
      İhsan Oktay Anar benim de son dönemlerde favori yazarlarımdan, okumadığım 1-2 kitabı kaldı sanırım ama bence de en güzel Puslu Kıtalar Atlası.
      Bileklikler aslında çok kolay, 1-2 denemede kaparsın vazgeçme bence, strese birebir.
      Yorumlar başımın tacı, sen yaz yeter ki uzunları daha güzel oluyor. Yine beklerim, ben de geliyorum:)

      Sil
  16. kıta sana byıldım banada beklerım sevfıler:)

    YanıtlaSil