29 Haziran 2012 Cuma

Yeni Takım Arkadaşlarım

Daha önce bahsettiğim üzere elimdeki egzamamsı şey baskın olmak üzere birtakım kaşıntılı şikayetlerim mevcuttu. Geçen hafta adı çokça önerilen bir doktora muayene oldum. Teşhisimi görür görmez koyan doktor bunca zamandır ilk kez adını duyduğum bir tanıdan bahsediyordu: nörodermatit. Stres kaynaklı bu hastalık sadece elimdeki döküntünün değil saç dibimdeki ve kulak içimdeki kaşıntılarımın, kaşlarımdaki kepeklenmenin dizlerim ve dirseklerimdeki kuruluğun da sebebiymiş meğer. Hatta yüzümde rosacea başlamış. Çıkan uçuklarım da aynı familyanın ürünüymüş.



İstenen kan tahlilleri sonrası tedaviye kesin yön verilecek ancak şimdilik yeni takım arkadaşlarımla kaynaşmam gerekiyor. Ellerim için ayrı iki krem, saçım için eczane yapımı bir ilaç, özel şampuan ve tonik benzeri bir ilaç, yüzüm için de biodermanın hassas cilt ve rosacea için de önerilen ürünlerini verdi doktor. Artık yüzümü sensibio h2o ile siliyorum, onun dışında bir şeyle yıkamam yasak, gündüz ve gece kremi olmak üzere iki ürünüm var, ikinci bir emre kadar peeling ve maske de yapamayacağım. El ve banyo sabunu olarak da sadece doktorun verdiği nilera isimli sabunu kullanacağım, ne zamana kadar sorusunun cevabı ise bundan sonra hep. Bir de bunların maliyeti durumu var ki onun için de evdeki incir ağaçlarının sayısı arttı desem anlaşılır herhalde:)

İlaçların yanı sıra bir de döküntüleri tetiklememek için gerekli özeni göstermeliymişim. İncir, muz, çilek, acı-baharatlı yiyecekler(sucuk,pastırma vb.), turşu, hayvan tüyü, polen, pasta, çikolata, hamam ve saunadan uzak durmam gerekiyormuş. En azından şimdilik listem bu kadar, azalabilir ama artmaz inşallah:)

Şimdiye kadar gittiğim hiç bir doktor böylesine kapsamlı bir tektik isteminde bulunmamış ve detaylı muayene etmemişti. Kullanmaya başladığım ilaçlar etkilerini göstermeye başladı, umarım böyle devam eder.

Herkese iyi hafta sonları, tatile gidenlere iyi yolculuklar, iyi tatiller:)


35 yorum:

  1. geçmiş olsun.
    ama geçmesi güzel.
    kızımın ayak tabanındaki egzama bizi uğratırmıştı.
    en azından egzama değilmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlaçlarla iyiyim şimdilik, egzama olmaması iyi mi kötü mü bilemedim henüz. Siz de tekrar uğraşmazsınız inşallah, geçmiş olsun.
      Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Geçmiş Olsun. Umarım bu sefer gerçekten tam anlamıyla geçer rahatsızlığın...

    YanıtlaSil
  3. okurken ıcım daraldı acıl sıfalr dılıyorum
    nesekı cozumu var aman tırnaklama soyma dokuntulerı ız falan kalmasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ara geçmez diyordum izleri, ama şimdi tanıyamıyorum elimi:)Teşekkür ederim, sağol.

      Sil
  4. cnm geçmiş olsun umarım iyi olur. Her zaman cilt doktorları başarılı olmayabiliyor. Özellikle sivilcelerimle ilgili ben çözüm bulmuş değilim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bu kez doktor seçiminde başarılı olmuşumdur, bu deri hastalıklarının çoğu da tamamen geçmiyor, ben nasıl bir vakayım bilmiyorum.İnşallah sen de çözüm bulursun canım.Teşekkür ederim.

      Sil
  5. Kitanacım öncelikle çok geçmiş olsun, sendeki bazı belirtiler bende de var, stres çağın vebası, yaşanan şu günde stressiz yaşamak ne kadar mümkün ki? benimde kendime hep telkin etmeye çalıştığım şey, herşeyi yapabilir insanlar beni strese sokmak adına ancak sağlığımı elimden almalarına izin vermemeliyim derim ama ne kadar kendimi uzak tutabiliyorum stresten o ayrı tabi, iyi sonuçlarını görmeye başlamışsın ne güzel, çok daha iyi olmanı diliyorum, sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle, stres topuyuz resmen. Ne kadar söz de versen kendine yapı meselesi işte, biriktiriyor beden sana çaktırmadan. Şimdilik tedavi iyi gibi, 2. aşamaya geçince bakalım nasıl olacak. Çok teşekkür ediyorum, hepimizin iyi olmasını diliyorum ben de.
      Sevgiler.

      Sil
  6. canım benim ya, atlatacağız birlikte biz bu hastalığı , azaltacağız stresimizi, ben yokken dikkat et kendine, yokluğumda çok kitap oku, sherlocku bitir, dinlen, sonra sen de tatile git, gez, toz, keyifli günler yaşa inşallah, öperim çok:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen olmasan atlatamam ki zaten mecbursun yardım etmeye.
      Bence bizim prensesi uykuya yatıralım, mesela burada accık yardımın lazım:)
      Çok kitap okuyorum merak etme, sabah 8inin buçuğunda çalmaya başlayan temmuz telefonları var burada, çok heyecanlı, bu kez kitabın sonunu da bilmiyorum:)
      Çok öpüyorum sizi madam, oralar çok rüzgarlıymış, sinüslerine sağlık:)

      Sil
  7. Umarım bu olumlu etki devam eder. İşin çok zor gibi, ben karıştırırım kullanırken bunları:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semicim teşekkür, benim kondisyon iyi artık karıştırmıyorum:)

      Sil
  8. geçmiş olsun.
    aklımda olsun birilerine öğütlemek için.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deepcim teşekür ederim, öğütleyeceğin tek şey gidecekleri doktoru iyi araştırmak olsun bence, benim gibi zaman kaybetmesinler.

      Sil
  9. kitana çok geçmiş olsun canım umarım doktorun doğru teşhisi koymuştur.ben Z, başımda hala devam eden böyle bir dert var çok sıkıcı bir durum .birkaçkez yanlış teşhis kondu gitmediğim doktor kalmadı bioderma nın sende olan ürünlerini bende kullandım hepsini.ama yanlış teşhis olduğundan işe yaramadı tabi h2o benim cildimi kuruttu mesela .umarım hepsi senin için doğru ürünlerdir bir an önce çözüme ulaşman dileğiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Z.cim, cilt hastalıklarının tedavileri uzun sürüyor genelde, bir de yanlış teşhis koyan ve baştan savan doktorlar araya girince iyice sabrımız taşıyor değil mi.Şimdilik benim nemsizlikle ilgili şikayetim yok ama sivilceler bir garip hal aldı, dönemsel de olabilir diye endişelenmemeye çalışıyorum.
      İnşallah kurtuluruz:)
      Teşekkürler.

      Sil
  10. cok gecmıs olsun hıc uzulme tedavısız hastalık vermesın allah bunlkar gecer...yeter kı tedavısı olsun..kocaman sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Kokossscum, üzülmemeye çalışıyorum elimden geldiğince, inşallah geçer. Dediğin gibi Allah tedavisiz hastalık vermesin.

      Sil
  11. cok gecmis olsun. umarim bir an once olumlu sonuc alirsin.

    the-lizard-queen.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım öyle olur Gizem, teşekkür ederim.

      Sil
  12. takım arkadaşların epey kalabalıkmış kitana'cım.
    kullanırken sorun yaşamazsan mutla etkisini görürsün.
    çok geçmiş olsun canım.
    öptüm seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kalabalık bir aile olduk biz:) Yok ben disiplinliyimdir ilaç kullanma konusunda aksatmam.İnşallah geçerler.
      Ben de seni öpüyorum ve teşekkür ediyorum.

      Sil
  13. ayyy geçmiş olsun bebeğim stres nasıl bi şeyse hemen dışarı atıyor böyle gösteriyor kendini..

    benim de oluyordu bi dönem.

    takım arkadaşların pek çoklamrış hemen gitisnlermiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Miam bende bir böyle bir de mide ağrısıyla atıyor. Şimdilerde bunlarla uğraşıyorum, sana da geçmiş olsun inşallah geri gelmezler.
      Beni iyileştirip gideceklermiş:)

      Sil
  14. çok geçmiş olsun ..umarım biran önce geçer ..
    bende biordermanın sensibo toniğini kullanıyorum ve çok memnunum gerçekten çok güzel bir temizleyici..prozinc şampuanıda ara ara kullanıyorum..kepeklenme oldupunda faydasını görüyorum..umarım sizede faydası olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, arada ilerleyip geriliyor sanırım böyle devam edecek. Biodermanın bu temizleme ürününü önceden göz makyajı temizliğinde kullanıyordum zaten, yüzde temizlik hissi vermez gibi geliyordu ama insan alışıyor:) Süper bir ürün bence, prozinc de güzel şampuan, hele kokusu müthiş, onun da etkisi gelip gidiyor:) Size faydalı olmasına sevindim.

      Sil
  15. Geçmiş olsun canım inşallah tedavi onuucunu kolay atlatır tamamen kurtulursun bu sorunlardan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, inşallah öyle olur ama zamanım var galiba daha:(

      Sil