12 Haziran 2012 Salı

Doktor Derdime Bul Bir Çare

Kaşınmak nedir bilir misiniz? Elbette bilirsiniz en azından dişleriniz çıkarken damaklarınız kaşınmıştı hani tırım tırım diş kaşıyacak şeyler aramıştınız. Ya da sivrisinek ısırıklarına kolonya ya da tuz basmaya çalışmıştınız.
Alerjik bir bünyeyseniz beni daha iyi anlarsınız, ne illettir o geldi mi gitmek bilmez. Bir burun kaşınmasıdır ki bir müddet sonra kaşımaktan burnumun ucunda çizgi oluşur, bir göz kaşınması ve sulanmasıdır ki parmağımla oymak isterim, genizde hani böyle kıhhhhh diye korkunç sesi çıkartınca rahatlayacağınızı sandığınız bir kımıl kımıllık...Eskiden daha beterdi benim halim derdim ama şimdi de elimdeki egzamantirik şey yüzünden perişan oluyorum. Ne kontakt dermatitliğim ne atopikliğim  kaldı, bulamadık neye alerjim olduğumu, domates, patlıcan, baharat uzak durayım, eldivensiz yemek ve temizlik yapmayayım dedim, sıvı sabunlara duş jellerine veda ettim olmadı, ne ilaçlar ne kremler ne kortizonlar geldi geçti bana mısın demiyor. Cuma gecesi yaşadığım kaşıntı krizinde elime geçen havlunun en tırtıklı yeri ile kaşıma çalışması yaptım ve 2 gündür yarattığım doku tahribatının acısı da eklendi kaşıntı eziyetime:(

Bir parmağım benden ayrıldı,15 yıl ilerden gidiyor, oldukça yaşlandı. Tıbbi ilaçlar işe yaramadı, otçu çöpçüler de deva olamadı, bir de şifalı taşlar falan diyorlar onları tutmayı mı denesem acaba?Var mıdır bir doktor derdime çare bulacak?



Normalde yeni tatlara açık biriyimdir ama şalgam suyunu tatmakta nedense direndim. Geçenlerde denedim, hem de acılısından başladım, başta sert gelse de sevdim. Bir nevi soda etkisi yaratıyor, içtikten bir süre sonra bir kaynama başlıyor midede ama rahatsız edici cinsten değil. Bir de etiketteki teyzeye takıldım, acaba neden böyle bir fotoğraf tercih edildi?

******

 


Sevgili Deeptone beni mimlemiş;
Konu: İçinizdeki sesi dinler misiniz?

Benim içimde bir mi birden fazla mı ses var bilmiyorum, bazen şarkı söylerken kanon falan yapıyoruz galiba en az 2 tane var:)
Ben onunla konuşurum, birlikte karar veririz, karar veremezsek didişiriz, bazen o yenilir bazen ben.
Bir şeye üşendiğimde "haydi" der, çok yediğimde "abartmasan?" der, kimi zaman giydiğime bakar "ııh" der, güzel yemek görünce "ooo yooo" güzel kız görünce "wooow", tombili bir bebeğe "ah şu gıdıyı bir yesem" der:). Mesela sabahları çok ilginç konuşmalar oluyor aramızda, metro ile işe giderken hemen hemen aynı kişilerle aynı vagonlara denk geliyoruz.İç sesimle konuşmalara başlıyoruz, "bugün de fanatik almış, bir gün de başka gazete alsa da inene kadar yancı olsam", "aa bak kırmızı ruj nasıl yakışmış bence hep bu tonlarda sürmeli", "kıvırcık saçlı abla da ne zamandır görünmüyor doğum yaptı heralde",  "o kadar sigarayı nasıl içtin be adam tüm vagon küllük gibi koktu"...Görüldüğü gibi aramızdaki ilişki buram buram şizofrenizm kokuyor... Bu yazıyı yazarken bile "bak 2 satır üstte imla hatası olmuş düzeltsene" diye müdahale ediyor.

Bu mimi bulan kimse kendisi de iç sesiyle koyu sohbetler ediyor zannımca:)
Eğlenceli bir mim diye düşünüyorum, isteyen yapabilir diyorum zaten deep'in göndermediği kimse kalmamış takibini nasıl yapıyor merak ediyorum:)


Son olarak, sabah sabah komşularımdan birinin kap kaça uğradığını öğrendim. Kadın çok korkmuştu ve 15 dk. kadar önce servise binmeye giderken saldırıya uğradığını söyledi. Kolu ve bacağı sargılıydı, ifade için polis bekliyordu. Buralar güvenli sanıp aldanmayın, dikkatli olun dedi. Kadına çok üzüldüm, detayları da merak ediyorum, akşama sorup öğreneceğim inşallah.
Böyle de bitirmek istemezdim ama tehlikelere karşı dikkatli olmak gerek, panik anında insan ne yapacağını şaşırıyor ama olsun en azından benzer saldırıya uğrama ihtimalinin her yerde olduğunu bilmek lazım, artık hiçbir yer sandığımız kadar güvenli değil.

Mutlu günler herkese...

10 yorum:

  1. Öncelikle seni çok iyi anladığımı belirtmek isterim :( Aynı şeyleri bende senelerce yaşadım ama artık kurtuldum. Elbette bir sürü doktor gezmişsindir bunun için bende öyle çok gezdim ki, ama sonra Onkolojide bir cildiye uzmanı var ona gittim, sorunumu 1 ayda çözdü. Şimdi sadece polenler zamanında burnum ve gözlerim kaşınıp sulanıyor ama oda hiiiiç belli olmuyor.
    Diyeceğim şu ki; doktor çok önemli.
    Umarım sende şifanı bulursun :(

    Üff şu kap-kaç olayları ne çok arttı ama, cuma günü bizde çok korkunç şekilde canlı-canlı yaşadık bunu. Galiba bizim şehrimizde temiz değil artık:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktorlar benzer ilaçlar verdiği için artık gitmek istemiyorum, yarım kalmış bir sürü merhem vb. şeyi attım geçenlerde.Sıkıntım artmaya başladı, yeni doktor arayışına girebilirim her an. Sen kurtulmuşsun inşallah tekrarı olmaz.
      Kapkaç olayından çok huzursuz oldum:( Size de geçmiş olsun, malesef yapacak birşey yok:(

      Sil
  2. ben bilmem mi kaşınmayı kitanam, son 6 yılım yaz tatillerinde hatur hutur kaşınarak geçiyor, önce telkinde bulunuyorum kendime sonra boş verip kanatana katar kaşıyorum kollarımı bacaklarımı. Çok fena bir şey bu. Dur ama bulacağız biz seninkine bir çare, uygun doktor.
    ben çok severim şalgamı özellikle de acılısını, senin de hoşuna gitmesi ağız tatlarımız yakın olduğundan hiç şaşırtmadı beni, bak kebap yanında içelim bir gün olur mu??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :(
      Bulcaz mı söz mü:)Hadi bakalım:)
      Ağız tadı gibi el tadı hemen hemen aynı, yakında yemeklerimizi de ayıramayacaklar:)

      Sil
    2. Pardon kebaba evet demeyi unutmuşum:)

      Sil
  3. Kitana bu sorunu kardeşimde yaşıyor tüm boynu ve sırtı kızarık içinde. Geçenlerde öyle kötü olduki gece acile götürdük. Şimdi doktorun verdiği ilaçları kullanıyor ve daha iyi. Birde ellerindeki sorun için şunu söyleyebilirim, bir arkadaşım yıllarca yaşadı o durumu, inan ellerini saklıyordu yabancı biri olduğunda ve çok üzülüyorduk. Bir senedir geçti, ne kullandı hatırlamıyorum şimdi ama yarın sorar öğrenirim. Çok çok geçmiş olsun..

    Bende uzun zamandır kap-kaç olayları bitti diyordum. Allaha şükür bizim buralarda artık kalmadı. Sokağa çanta ile çıkamıyoduk bir zamanlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay canım ya Allah sabır versin, iyileşir inşallah:( Bu da böyle bir illet işte.
      Arkadaşının işi benden de kötüymüş neyse ki iyileşmiş, darısı başıma diyeyim. Öğrenebilirsen sevinirim teşekkür ederim Aslıcım.
      Kap kaç olayı duymayalı çok olmuştu, bu kadar yakından bir haber de beni sağlam sarstı:(

      Sil
  4. Şalgam suyunu sık içmesem de severim. Rakı ile de iyi gider:)
    Kaşıntı problemine yardımcı olamıyorum maalesef:((
    Mimini gülümseyerek okudum, iç sesine benden selam söyle. Aynı mim bana da geldi, tembellikten kurtulabilirsem yazarım:)
    Kap kaçtan korunmak için sanırım güvenli bir yer kalmadı. Her an hepimizin başına gelebilir maalesef:((Komşuna çok geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semicim az önce Smilena ile kulaklarını çınlattık, yine bir öğle arası kaşılaşması oldu da:)
      Elimdeki problemim için birini buldum galiba, bakalım.
      İç sesim de sana selam söylüyor:) Hadi üşenme yaz merak ettim seninkini neler söylüyor:)
      Kap kaç için malesef demekten başka yapacak şey yok:( Komşum adına teşekkür ederim.

      Sil
  5. geçmiş olsun parmağınız gözüküyor fotoda.
    şalgam içilir de az içilir.
    :)
    izlerim tebiii.
    :)

    YanıtlaSil