25 Haziran 2012 Pazartesi

Aradan sonra kısa kısa...

Blogumla ilişkimiz doludizgin devam ederken araya giren iş-doktor-arkadaş ziyareti-mezuniyet yoğunlukları sebebiyle kısa ayrılıklar yaşamak zorunda kaldık. Bu arada paylaşılacakların yanı sıra ziyaret edilecek bloglar da birikti. Hala yeni bir bilgisayar almadığımdan(nasıl dayandığımı bilmiyorum) alternatif yollarla blog ilişkimi seviyeli tutmaya çalışıyorum. Bu arada millet tatil bavullarını hazırlamaya güneş de tüm hıncıyla henüz tatile çıkamayanların kollarında thsirt izlerini bırakmaya başladı, kaçırmadan takip ettiğimiz diziler sezon finalleriyle bizleri derin meraklar içinde bırakıp ekranlara veda ettiler.

Bir miktar zaman evvel dekupaj sevdasına kapılmıştım. Çalışmalara başladım, acemiliğimi attım deste deste peçeteler ve resimler topladım ham meyvalarımı dönüştürdüm.



İlk yaptığım çalışmada boyumdan büyük işlere kalkıştığımdan rezil ürünümün görselini paylaşmaya vicdanım elvermemişti. Bu ikinci acemilik çalışmam bir nebze daha iyi, evimizin herşeyi ikeadan aldığım kuşlu peçetelerden kuşları kesip beyaza boyadığım pringles kutusuna yapıştırdım. Pamuk kutusu yaptım kendisini. Kapağı da soyuldu, hayat izleri taşıyor kendisi.


Kalfalık çalışmam bir Cath Kidston peçetesi ile oldu. İşi olduğundan ciddiye alarak müdendisvari hesaplamalara girince tükenmez kalemin izlerinin ciyak ciyak bağıracağını düşünememişim. Olsun o benim ilk göz ağrısı çerçevem ve içine de en sevdiğim fotoğraflarımızdan birini koydum:)

 İşte ustalığa ramak kalmış, görenlerin favorisi olan son dekupaj çerçevem. Ben de hem desenini hem de işçiliğini beğendim(ufak kusurlar olacak o kadar). Yaparken Derya'nın kulaklarını çınlattım bol bol.

Ev bir süre çerçeveden geçilmiyordu, bende sürekli bir boyama ve yapıştırma hali, bir süre sonra ciğerlerim yapıştırıcıdan harap oldu:) Eşim de yapmayı planladığım çerçeve sayısını merak edince biraz ara vermeye karar verdim. Son çalışmamı yapışkan kağıtlarla yaptım.Tatilimin geldiği anlaşılıyor mu:)



Geçen hafta dguducum mezun oldu. 5 yıl önce başladığı gün dün gibi halbuki. Kep attılar, yüzlerde buruk bir sevinçle derslerin yükünü atıp hayatın yükünü omuzladılar birden.Umarım herşey yolunda gider onun için, birincilikle bitirdiği okulu gibi iş hayatında da başarıyı yakalar miniğim.

Dguducumun kedili yüzüğüne bayıldım.



Yine bir mutfak sırları lezzeti.Antepfıstıklı brownie.
Kek pişirmeyen fırınımda bu güzelliği yakalamak için çok uğraştım yine. Öyle çok yedim ki, komaya girecektim neredeyse:)


Yemelere içmelere doyamadığım bir şey de şu çiğ börek. Tatlı arkadaşımızın davetine icabet ederek anneciği ve ablacığının ellerinden çıkan börekleri her çiğ börek çiğ börek değildir felsefesi ile nefes alamayana kadar yedik. Yeme içme bir yana da böyle içten insanlarla birlikte olmak ömrümü uzatıyor bence.


Güzel yemek takımının güzel fincanını da fotoğraflamadan edemedim:)


Spiker sesi ve hakem düdüğünden gına gelen günlerimde kendimi dış dünyaya böyle kapatıyorum. Lig bitiyor turnuva başlıyor turnuva bitiyor başka bir karın ağrısı. Çıldırmak için evde Lig TV olmasına hiç gerek yok. Aslında ben böyle biri değilim, maç da izlerim yorum da yaparım, yeri gelir Cüneyt Çakır maç yönetir gururlanırım ama bir de doz meselesi var, iyi ayarlamak lazım.

23 yorum:

  1. ne güzel kareler.
    fincanların güzelliği beni büyüledi :)
    maç konusunda da allahtan benimki dozunda izler böylelikle bana da afakanlar basmaz, amao bilekliklerin güzelliği neolucak peki yaa
    harikalar!

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Darkolivee.Fincanlar güzel bir de diğer parçaları görsen harikalar.
      Maç konusunda hiç şanslı olmadım, yakında spor kanallarına suikast yaparsam şaşırmasınlar:)
      Bileklikleri yapmayı çok seviyorum, beğenmene sevindim, ne olucak bilmiyorum senin bir fikrin var mı:)
      Sevgiler.

      Sil
  2. çerçevelere yaptığın dekupajları çok sevdim =) bu ikea çerçevelere ben de ne işkenceler ettim zamanında bir dekupaj denememişim senden ilham alıp işe koyuluyorum =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkea çerçevelerine ben de üzülüyorum, daha kurbanlarım da var bekleyen.Beğenmene sevindim İremcim, seninkileri de merakla bekliyorum:)

      Sil
  3. Dekupajlar çok güzel, kalfalık sonrasındakiler çok daha güzel, kulaklarım da çınladı yani :) Mezun kardeşimize hayatında başarılar dilerim, umarım herşey istediği gibi olur, şansı açık olsun..
    Çiğ börek dendi mi sular durur bende, bizim geleneksel böreğimizdir valla görüntü beni cezbetti ablamı ikna etsemde yapsa dedim,browni de şahane, yine karbonhidrat günlerimdeyim galiba, ben artık tv izlemiyorum hiç :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstat beğendiyse tamamdır:)Kulaklarını daha çok çınlatıcam Deryacım:)
      Güzel dileklerin için teşekkür ederim.
      Çiğ börek ayda yılda bir bulunur burada, yani var da güzel yapan zor bulunur, abla yapıyorsa çok şanslısınız, ooh missss.
      Browniyi dene bu versiyona bayılacaksın eminim, arada geliyor o karbonhidrat günleri ben de yeni atlattım:)

      Sil
  4. Çerçeveler müthiş.. Brownide öyle;)

    YanıtlaSil
  5. İkinizin de kokusu çıktı bugün:))
    Fırının neden kek pişirmiyor?
    Çalışmaların gün geçtikçe çok daha iyi oluyor.
    Futbolu idare edeceksin artık, yapacak pek bir şey yok:) Neyse ki bizim evde hastası yok:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semicim hangi ikimizin kokusu çıktı:)
      Fırınım üstten harlı ateş uygulaması ile kekin üstünü yakıp içini çiğ bırakıyor ve kabarmışsa da çöküyor. Küçük kuplarla pişirdiğim keklerim fırındaki yerlerine göre farklı oluyor mesela.
      Çalışmalarım için yüreklendim bak sağol:)
      Futbolla yaşamayı öğreneceğim ama gel sen bana sor:(
      Sevgiler

      Sil
  6. keşke senin kadar yetenekli olsam kitanam!!

    YanıtlaSil
  7. Miam çok tatlısın ama kendine haksızlık etme lütfen:)

    YanıtlaSil
  8. kitana neden yoktun şimdi anlaşıldı. bol bol hobiler, gezmeler, yemeler, içmeler. hayat sana güzelmiş canım benim:))
    çalışmaların çok güzel, bu hızla devam edersen , çıraklık, kalfalık derken bu işin ustası olabilirsin. kedili yüzüğe ben de bayıldım:)) maç olayına gelince öyle bir sorunum yok, mutluyum, huzurluyum:)) senin için ne dilemem gerektiğini bile bilmiyorum:)
    öptüm seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asortikim hayat hem güzel hem yorucuydu.
      Bir şeye kafayı taktım mı baya gidiyor, şimdi çerçevelere ara verdim, takma takıştırma alanlarında geziyorum:)
      Maç konusunda ne kadar şanslısın bir bilsen:)Ben de öperim seni!

      Sil
  9. Gayet başarılı olmuş çerçeveler yaptıkça daha da geliştirirsin güle güle kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Özge'cim sen beğendiysen havalara girdim:)

      Sil
  10. amaninnn ne bakılası , yenilesi özenilesi bir post olmuş :) sonuç olarak kaç adet çerçeve oldu ;)

    YanıtlaSil
  11. kedili yüzüge bende bayildim cok sirin
    ayrica görünmeyen i okuyormuşsun gecen yaz okumus ve cok etkilenmistim
    banada beklerim
    http://tatlikiraz.blogspot.nl/

    YanıtlaSil
  12. Bol fotoğraflı yazılara bayılıyorum :) çerçeveler güzel olmuş, hiçte ilk kez yapmış gibi değil valla ellerine sağlık.

    Kardeşinin mezuniyetine çok sevindim inan, ne kadar mutludur şimdi üstelik birincilikle bitirmiş ne güzel. Hayatta hep güzellikler bulsun onu inşallah.

    YanıtlaSil