30 Mayıs 2012 Çarşamba

Oradan Buradan

Bu aralar bir yoğunluktur gidiyor. Herkes aynı dertten yakınmacalarda sanıyorum, gerçekten zaman nasıl geçiyor hiç anlamıyorum, bir bakıyorum sabah olmuş saatin alarmı çalıyor, bir bakıyorum koltukta gözlerim kapanıyor(anne-babayla çok dalga geçmemek lazımmış).

.
Bizimkilerin şehir turuna iş çıkışlarında katılabildik. Bu da Yeşil Camii turundan bir kare. Osmanlı mimarisinde hünkar mahfelinin görüldüğü ilk eser olarak ayrı bir önemi varmış.


İlk kez deniz börülcesi yaptık. Zeyinyağı-limon-sarımsak ile sos hazırlayıp yedik. Bu sos ile tadı normal börülce gibi geldi bana, daha önce dışarda yemiştim ama bence bizimki daha leziz oldu, normalde bu tür salatamsı şeylerden pek hazetmeyen -hatta börülce bile pek sevmez-kocacık bile sevdi.


Hazır maharetli elleri yakalamışken biraz yatırım yaptım:) Çanakkale'den aldığımız bir kasa çilek artık reçel oldu.

Bizimkiler gidince evde bir boşluk oldu, alışmışım evin kalabalık olmasına...Darısı bir sonraki aile buluşmasına artık..


Geçen hafta sonu da Ebygale'm ile Kültür Parka'a blogdaşlarımız Semi ve HobiZu'nun katıldığı kermese gittik, hem tanıştık, hem uzuuun gülmeceli sohbetler ettik hem de alışveriş yaptık. Sizi tanıdığıma çok memnun oldum! (Fotoğrafı çaldım, diğerlerini de alamadığımdan koyamadım) Ebygale'nin aldıkları için buraya tık tık, hem de çekilişi var ona da katılın.



İş yerinde de bir yoğunluktur gidiyor. Arada verdiğimiz kahve molasına bu görüntü damgasını vurdu. Hayatımın ilk köpüklü kahvesini yaptım(sanırım)!Fincanları bağışlayan arkadaşımıza da buradan selam gönderiyorum:)



Sırada haftanın lezzet önerisi var. Özsüt şefleri de benim kafadan sanırım, onlar da pastalarda değişik kombinlere gidiyorlar. Bu çilekli-antep fıstıklı pastası, renkleri bile o kadar güzel ki yemeden önce biraz seyrettim:) Baymıyor, damakta serin, yumuşak bir his bırakıyor, sanki dondurmaymış ama değilmiş gibi de:) Yakın zamanda kimin doğumgünü var, hadi alıp büyüğünden yiyelim:)

(alıntıdır)

Bu da haftanın film önerisi. Hint filmlerine de müziğine de peşin hükümlerin en büyüğünü beslediğimi yüzüme vurdu. Filmi burada duymuştum. Çok beğendim, afişinden konu ile ilgili en büyük ipucunu alabilirsiniz. Tüm ebeveynler izlesin! Aamir Khan'ın diğer filmlerini de kesinlikle izleyeceğim.


Yoğunluğun arasına kafamdaki kendin yap projesini sokmaya çalışıp market market dantelli pasta altı kağıdı aramaya çıkınca dönüş yolunda sırıl sıklam ıslandım, şemsiyeye rağmen 15 dk içinde sudan çıkmış balığa döndüm, aradığımı da bulamadım, güzel oldu hakettim ben:)

Yağmur bulutları bir yana kara bulutlar da üzerimde dolaşmaya devam ediyor, pazartesi akşamı blog silindi uyarısı aldım ve çok korktum, neyse ki geçici bir sorundu sanırım, hemen yedekledim zaten.N'oluyoruz blogger kuzum? Kumanda paneline ulaşmaya çalışırken fonda  "ah yine mi keder ama artık yeter..." çalıyor biliyor musun:) Sezen benim için mi söylüyor???

Bu akşam 18.00'de Bursa blog yazarları olarak Leman Kültür'de(FSM) buluşuyoruz. Umarım kalabalık olur:) Gelebilecek olanları bekliyoruz...

11 yorum:

  1. ne güzel bir post olmuş.börülcen çok güzel görünüyor çilek reçeli de öyle ellerine sağlık Kitanacım.Özsüte bu ara biz de çoook uğruyoruz.antep fıstıklı çilekli güzellikten bende denedim.çok sevdim... akşama görüşmek dilekleriyle çoook öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reçellere anne eli değdi.
      Özsüt önünden geçeceksem 2 kez düşünüyorum artık:)
      Öpüyorum:)

      Sil
  2. Ne güzel karelerdi, özsüt'e uğramam gerek :)

    YanıtlaSil
  3. Öyle güzel karelerki hangisi yazayım Kitanam :) Börülce'yii hiç yemedim desem? ama merak ediyorum cidden. Reçeller nefis görünüyor, ellerinize sağlık. Bizde kardeşimle yaptık, ilk kez denedik bu sene :) blog arkadaşlarımızla tanışman ne güzel ve o kahvenin görüntüsüne, pastaya bayıldım. Bu saatte napıcam şimdi bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıcım çok teşekkür ederim. Benim reçeller anne reçeli, ben daha denemedim, bu yıl da kaytardım:)
      tanışma, kaynaşma güzeldi, kahve senden onay aldıysa tamamdır:)
      Ne yap biliyor musun nutellalı ekmek ye, ben öyle yapıyorum:)

      Sil
  4. aa filmi bilmiyom.
    :)
    deniz börülcesi peek severim.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi izlemelsin çok eğlenceli ve hayal dolu:)Börülceyi ben de severimmmm:)

      Sil
  5. Hem kermes, arkasından blog buluşması süper oldu geçen hafta:)
    Filmi not ettim, aradım. Epey ses getirmiş film aslında. Ben atlamışım, hatta hiç duymamışım bile:)Amazon`dan sipariş vereceğim.
    Dışarıda yediğin deniz börülcesine fazla sarımsak koymazlar. Biz hep ekstra sarımsak isteriz. Evde çok sık yaparım. Çok da faydalı olduğu söylenir.
    Bir not düşeyim: bir gün Alaçatı`da çocuklarla uçurtma uçuralım diye marina tarafındaki sazlık alana gittik. Ben burada tanıdık bir koku var deyip durdum. Sonrasında teşhisi koydum. Deniz börülcesi kokuyor dedim! Bir baktık ki üzerinde yürüyoruz:)Topladık hemen ve bu olaydan sonra burnum meşhur oldu:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buluşmalar güzel oldu, bahaneleri yaratmaya devam edelim çok eğlenceli oluyormuş:) Film kıyıda köşede kalmış ama nasıl olmuş ben de anlamadım Semicim.
      Börülceyi daha sık yapacağım ben de, faydalıymış:)
      Deniz börülcesi toplayan da kokusunu tanıyan da ilk kez duyuyorum, senin burnun benimkinden de iyi o zaman desene, gerçi sinüzit yüzünden ünümü yitirmek üzereyim:)
      Görüşmek üzere!

      Sil
  6. ne kadar dolu dolu bir post olmuş, blogger buluşmanıza gelemediğim için çok üzüldüm bir okadar da kıskandım doğrusu :) inşallah bir daha ki sefere tanışma fırsatımız olur uzun zamandır blogumla ilgilenememiştim. aynen yazdığın gibi hayat artık çok hızlı geçiyor. Bana bir gün yetmiyor şu an çalışmama rağmen hiç boş vaktim olmuyor.

    YanıtlaSil