12 Nisan 2012 Perşembe

Saraçoğlu Defne Yağlı Sabun

Bazen yakınlarınız yetersiz kalır ve sanal alemden tavsiye aramaya çıkarsınız. Blogları ilk okumaya başladığımda ben de almayı düşündüğüm ürünler hakkında deneyimleri arıyordum. Kim memnun kalmış, kime iyi gelmiş falan filan.Sonra dedim ki ben de memnun kaldıklarımı yazayım belki birine faydam dokunur...Bu da öyle postlardan biri...


Bu mevsim geçişleri ruh dünyamızda gel-gitlere, türlü türlü atarlanmalara sebebiyet verdiği gibi cildimizi, saçımızı hatta kaşımızı ve kirpiğimizi de ziyadesiyle etkiliyor malumunuz. Benim karma-hassas bir cildim olduğundan bu dönemleri hiç bir nemlendiriciden memnun olmadığım, burun-çene-alın yağlanırken ağız kenarlarımın pul pul olduğu gıcık mı gıcık bir durumla geçiririm. Ergenlikte çok problemli olmasa da sonrasında yoğun stres yaşadığım dönemlerde can sıkıcı sivilce baskınları yaşadığım, hatta 2 yıl boyunca neredeyse denemediğim dermokozmetik ürünü kalmamacasına kendimle uğraştığım zamanlarım oldu. Vichy, avene, sebamed, dalin bebe şampuanı, ddf, benev, body shop ve belki şuan adını hatırlamadığım yüz yıkama jellerim oldu...Ama ben doğru yolu Saraçoğlu Defne Yağlı Sabunu ile buldum sayın seyirciler.1 yılı aşkın zamandır kullanıyorum ve bugüne kadar "aaa sabunla yüz yıkanmaz, cildinin dengesini bozarsın" diyenleri neden dinlemişim diye boşa geçen zamana üzülüyorum.Bu sabun içinde yağ da olduğundan yüzünüzü nemlendiriyor, ben yüzümü havlu ile kurulamayıp kendi kendine kurumasını bekliyorum (bazen parmaklarımla pıt pıt vurarak masaj da yapıyorum) ve yazın çoğunlukla nemlendirici bile kullanmayıp sadece güneş koruyucu sürüyorum ne bir gerginlik hissi ne birşey, yumuşacık.Antiseptik özelliği sayesinde de dezenfekte ediyor cildinizi, görenler cildimin düzeldiğini söylüyor ki artık nadiren sivilce çıkıyor(da denmez aslında)...Annem ve kardeşim de artık bu sabundan kullanmaya başladı, deneyenler de memnun.Annem yüzün deneme tahtası mı, iyice bozacaksın cildini bulduğun her şeyi süre süre derken lafıma geldi :)İlk önce sitesinden alıyordum ama artık anlaşmalı eczanelerden de temin edilebiliyor. Bursa'da Zafer Plaza'nın YKM girişinin karşı köşesindeki Antik Eczanesi'nde satılıyor.






Benim cildim bile nefes aldıysa normal ciltler bayram eder diye düşünüyorum, sizi rahatsız edebilecek tek nokta kokusu olabilir -biraz ilaç gibi- ona da katlanıyorum ben:)Fiyatı 16.50 TL olması lazım ve 1 şişe günde 2 kez (yarım pompa)kullanımla 8-9 ay rahat rahat yetiyor.





Nihayet malzemelerimi toparladım ve ilk dekupaj çalışmamı yaptım. Üzerinde on yüz bin milyon baloncuk olan yeni bir pringles kutum oldu:) İçine pirinç, bulgur koyup müzik aleti olarak kullanacağım. Bir sonraki çalışmamda cin olmadan adam çarpmayacağım ve daha mini desenlerle çalışacağım:)

Bu teknikle ilgili bir sorum var, su bazlı beyaz akrilik boya üzeri ojeyle boyansa vernik sürüldüğünde bozulur mu?

11 yorum:

  1. Burada da varmıdır acaba, bende sabun kullanıyorum cildimin temizliğinde. Anladığım kadarıyla cilt tiplerimiz de benziyor, hemen araştıracağım, paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saraçoğlunun sitesinden anlaşmalı eczanelerin listesine ulaşabilirsiniz, ben buradakini öyle bulmuştum. Umarım yararlı olur size de:) Bulamazsanız Ankara'ya geliyorum hafta sonu getirebilirim:)

      Sil
  2. Yüzümü bende deneme tahtası yaptım bende bu aralar ya ne denesem yok olmuyor,öyle kuru ve hassaski cildim...Bende deniyim bari bu ürünü Kitanacım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebeklere bile öneriliyormuş bu sabun o nedenle hassasiyetini tetiklemez diye düşünüyorum. Kuruluk hissini de bir nebze azaltır umarım. Dene bakalım Cadıcım...

      Sil
  3. Adres tamam, kafaya yazıldı.
    Sırada gidip almak var:)
    Not: Ürün kullanma alışkanlığım hiç yoktur. Daha doğrusu düzenli kullanmayı beceremem. Daha önce senin yaptığın gibi başka başka ünlü markaları aldım ama düzenli kullanmadığım için herhalde hiç faydasını görmedim.
    Bir de bu sabunu deneyeyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağlı ve akneye yatkın bir cilt olunca mecburen düzenli olmak zorundayım, hiç ihmale gelmiyor:(

      Sil
  4. Bu arada yeni farkettim ojeyle niye boyuyorsun ki??:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kutuyu önce beyaza boyadım.acemi oldugum için de başka renk almamıştım desen dışındaki yerler boş boş oldu.kucuk başka desenlerde tamamlamaya çalıştım ama renk renk ojelerle boyasam nasıl olur dedim :)

      Sil
  5. Eyüp Sabri Tuncer'in zeytinyağlı sıvı sabunu da çok güzel öneririm :) o da inetrnetten alınabiliyor hatta gecenledre kampanya vardı 6 lı paket 12 tl gibi birşeydi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saracoğlu'nun 2.sisesine yenİ başladım bitirince onu da deneyebilirim.tesekkurler...

      Sil
  6. aman aman pek şifalı geldi bu post bana
    Bende ergenliğimimde 1 tane bile sivilceye maruz kalmamışken , şimdilerde onlarla başım dertte .
    1 yıldır kullanıyorum demişsin gerçekten faydasını gördünmü ?
    yarın otaraflara çıkıyorum hemen almayı düşünüyorum . çünkü malum mevsim geçisi çıldırdı sivilceler :S

    YanıtlaSil