29 Mart 2012 Perşembe

Home Tv

Digiturku olanlar bilir, 17. kanal Home Tv'yi. Bazı anneler bebeklerini koyuyor ya -ki ben çok yanlış buluyorum-baby tv gibi kanalların önüne ve bıdıklar gık demeden sessizce hipnotize olmuşçasına izliyor, başlarda ben de Home Tv izliyordum, birbiri ardına başlayan yemek programlarından ayrılamıyordum...Hele geçen yıl bir Ellie tutkusu vardı bende hem diyetisyen hem aşçı hatunu kaçırmazdım( o da güya sağlıklı yemek yapıyordu hazır gıdalarla). Son dönemlerde pek izleyemesem de dün ayaklarımı havaya kaldırıp dinlenme saatime denk gelen programı izledim, görmeyeli kadro da değişmiş zaten, tanıdık kimse kalmamış:)

Şimdi ablalar bir sürü yemek yaptılar ama ben gözüme bir tarif kestirip bugün Türk ezgileri de ekleyerek kendimce yorumladım. Az önce merak edenler olursa oricinıl halini de bulabilsin diye aradım ama bulamadım tarifi sitelerinde belki de henüz yüklemediler.

Yemek bildiğimiz kuskusla yapılıyor. Çocukluğumda çok severek yerdim, ne zamandır yememişim.1 su bardağı kuskus ve 1 kuru soğan dışında ölçü veremeyeceğim çünkü göz kararı yaptım.



Önce yaklaşık 1 tatlı tabağını dolduracak kadar doğranmış mantarı tereyağda suyunu çekene kadar kavurdum. Başka bir tencerede biraz kuşbaşı et kavurup tencereden aldım ve aynı tencereye biraz tereyağ ekleyip soğanları kavurdum. Soğanlar kavrulunca 1 su bardağı kuskusu ekleyip suyunu koydum -1 su bardağı kuskusa 1+3/4 su bardağı su kadar- Kuskuslar pilav gibi demlenip altını kapatınca içine kavrulmuş mantarları ve eti ekledim. Aslında bir avuç kadar da kuru üzüm attım ama o fotoğrafı çektikten sonra aklıma geldi. Bence çok güzel bir yemek oldu ama tatlı ve tuzluyu aynı yemekte yemeyen kocacık üzümsüz versiyonu tercih etti. Yanında salatayla güzel bir öğün oldu.

*************************

Geçenlerde şurada  gördüğüm telefon kılıfını çok beğenince kendime bir tane yaptım.


Benimki biraz şehla oldu:)

***************************

Son olarak:
* Birilerinin nihayet piyasadaki bal kirliliğine el atmış olmasına sevindim. Her kanalda bal reklamı görmekten gına gelmişti.  Aynı iç bayıklığı eşliğinde fenaşlama durumunu Caprice Gold mudur ne karın ağrısıdır onu görünce bir de Günseli Deniz mi bir kadın var reklam panolarında bulutlar içinde melek gibi duruyor turuncumsu saçlarıyla o her yerde karşıma çıkınca yaşıyorum.
*Sağ kolumda bir ağrı var ki tarif ederken içimden " damar damar üstüne bindi" demek geliyor!
* Bugün yürüyen merdivenlerde önümde duran amca merdiven kenarlarındaki fırçamsı şeylerle yukarı çıkana kadar ayakkabılarını temizlemeye çalıştı, ani bir dönüşle omuz üstünden yüzüme bakınca iç sesim dışıma mı taştı acaba dedim.Akşam kocacığa anlatınca öğrendim, meğer bunu yapan çok kişi varmış!

Herkese şimdiden mutlu cumalar:)

22 yorum:

  1. yemek nefis görünüyor ama diyette olduğumdan hızlıca geçtim fakat o şipşirin kuzda takıldım ya ;) çok güzel olmuş =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili İrem uygun kurallarla yaparsan diyette de yiyebilirsin:)Kuzuya ben de takıldım:)Teşekkürler.

      Sil
  2. Kitana, gece gece oldu mu bu post!:)
    Ilk kismini yarin okuyacagim ama maalesef resim yetti beni mutfaga yonlendirmeye:/
    Zuzu da pek sirine olmus, ellerine saglik;)
    Aaa o ayakkabi temizleyici degil mi?:P Hehe, ne oldugunu cikaramadim ben simdi;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen ben de bloglar yüzünden olur olmadık saatlerde mutfağa koşuyorum:) Zuzucuğu kopya çektim accık:)Her yürüyen merdivende yok o fırçalı kısımlardan, artık daha dikkatli bakıyorum kimler temizliyor diye belki sen de rastlarsın Sevgi:)

      Sil
  3. YEmek nefis görünüyor zaten kuzuya diyecek birşey yok bende mi yapsam ne?:)Bu arada kol ağrın boynundan geliyor olmasın ?O ağrıdan bende de var malesef boynumdaki ağrıyı hiç farketmemiş meğer ondan kaynaklıymış:)Belki sendekinin sebebide budur çok geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen kuzunun daha tatlısını yaparsın cadıcık:) Bilgisayar başında aynı pozisyonda uzun saatler oturduğumdam yavaş yavaş başladı bel-boyun -kol ağrılarım galiba, dönem dönem nöbet değişiyorlar, sırada kol var gitmek bilmedi. Biraz daha bekleyip dr. gitmeyi düşünüyorum, teşekkür ederim:( Sana da geçmiş olsun, ihmal etmemek lazım:(

      Sil
  4. Kitana, o amcanın yaptığını benim oğlan da yapıyor:)))
    Her defasında oğlum takılacaksın dememe rağmen:)
    Baby TV olayı bence de sakat. Okuduğum, bildiğim kadarıyla bu bebeklerin geç konuşmasına neden oluyor. Çocuk ağzını açıp konuşmadan tüm gün ya da fazlaca tv izlediği için...Yazık!
    Ben de bunu böyle yapan annelere gıcığım. Aslında her kadını ve erkeği bebek yapmadan önce test etmeleri gerekiyor. Bakalım iyi anne-baba olabilecekler mi diye. Bir nevi ehliyet gibi:))
    Çok ileri gittim farkındayım, sustum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa demek senin oğlun da keşfetmiş orayı:)Ben de amca takılacak diye korktum çünkü ayağını döndüre döndüre her yerini fırçalatmaya çalıştı, paçası sıkışacak diye endişelendim ama belli ki o bu işte profesyonelleşmiş:)Bazen anneler çok mecbur kalıp koyuyor bebekleri ama ben de bir çok nedenden doğru bulmuyorum, tabii herkes çocuğunu daha iyi tanır...Anne-baba olmadan önce sertifika alma önerisini ben evlenmeden önce sertifika alma zorunluluğu getirerek bir adım öteye taşımak isterim, hele ki yıllardır parçalanmış ailelerle çalışan biri olarak gördüğüm örneklerden sonra böyle düşünmemek elde değil...Asıl ben çok ileri gittim:)

      Sil
    2. Seninle oturup konuşalım bir gün, ilginç olabilir:)

      Sil
    3. Malta'dan döndünüz mü ki?Tabi olur:)

      Sil
  5. Bu arada telefon kılıfın çok şirin:))

    YanıtlaSil
  6. Nefis görünüyor, kuşkusu ben de severim deneyeceğim, eline sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuskus bana hep anneannemi hatırlatır:) Dene bakalım beğenecek misin!

      Sil
  7. Home tv'nin yemek programlarını çok keyifle izliyorum. Şimdi bende görünce uzun zamandır kuskus yemediğimi farkettim, nefis görünüyor ellerine sağlık :)

    Telefon kılıfın çok güzel olmuş, koyun çok şeker :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkası yarın Brezilya dizileri gibi,biri bitince diğerini de bir sonrakini de izlemek istiyorum takılınca:)Şaka maka bir sürü şey kaptım o şeflerden:)
      Teşekkürler Aslıcım, benim ki de "amanını mor fonda beyaz koyun" verisyonu:)

      Sil
  8. Sevgili Kitana, -Prenses Kitana- Shao Khan'ın karanlık güçleri dünyaları birleştirip kendine köle yapmadan seni bulduğuma sevindim,bu birinicisi. :) İkincisi başka blogun var mı(ydı) bilmiyorum ama bu konuda yetenekli olduğunu söylemek isterim. Ve son olarak "şehla" sözcüğünü kullanman hoşuma gitti, bana sorarsan güzel ülkemde bu sözcüğü (kullana)bilen ender insanlardansın, yani ne kadar şükretsen az... :) Sevgiyle kal, tatlı paylaşımlar diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha ha ha:) şaşırdın değil mı:)
      Bu ilk blog denemem, içimden geldigi gibi yapmaya birşeyler paylaşmaya çalışıyorum,hitabımı sevdiysen her zaman beklerim:)
      Sehla kelimesini de çok severim tınısi hoşuma gider,bu hususta ender rastlanan biri oldugumu da bilmiyordum.madem oyle diyosun vakit şükür vaktidir!

      Sil
    2. Mühendislikte blog yazarlığının bazı kriterleri vardır, ilk denemen olmasına rağmen bunların büyük çoğuna hakimsin. Ama olur da teknik bir sıkıntı olursa, (blogunun tasarımı olur, istediğin bir eklenti-modül olur, başka bir siteye taşınma olur vs. vs...) ben buralardayım, elimden geldiği kadar yardım ederim...

      Sil
    3. Gerçekten mi??? Alaylıyım ben:) Aslında teknik işlerden hiç anlamıyorum, hatta ilk zamanlar o kadar uğraştım ki bazı şeylerle. Teşekkür ederim, danışacağım şeyler olabilir hatta seni bıktırabilirim:)Ben de her zaman beklerim, ne bileyim yemek olur, takma takıştırma olur ben de öyle yardım edebilirm belki sana:)

      Sil
  9. To make the things easier for you, it supports JPEG format and is compatible with Mac and
    MS Window. A great side pan requires that the camera travel together with the subject in both
    X and Y-axis. In order to remove the lens, depress the lens
    release button and rotate the lens clockwise.


    My page: nikon d7100

    YanıtlaSil