13 Mart 2013 Çarşamba

Çağan Bebek Geldi...


 Çağan  bebek, tek sayıları sevmeyen annesine mesaj verircesine 2013'ün 3. ayının 1. günü saat 13.33'te, 3 kg ağırlığında geldi dünyaya...Şehzade balığımız beklenen doğum tarihinden evvel katıldı aramıza, sayesinde ben de valide sultan oldum:)
  Hamileliğimde beni hiç üzmeyen oğlum doğumda da üzmedi, her şey yolunda gitti ve sağlıkla kavuştuk birbirimize. Merak ettiğim doğum mucizesini yaşadım çok şükür, anlatılanlar gibi korkunç bir deneyim değil çok güzel bir süreç, harika bir anıydı benim için. Son ana kadar yan etkilerinin risklerini almak istemediğim epidural anestezi yaptırmama konusunda inatlaştım, hemşireler ve doktorlar o kadar alışmışlar ki vazgeçeceğimi düşündüler, reddetmemi garipsediler. Eğer günün birinde tekrar anne olursam yine normal doğum yapmak isterim.



   Doğum sürecindense sonraki süreç çok sancılı geçti. Hastaneden verilen reçetede günde 4-5 fincan süt  arttırıcı çay içmem yazıyordu, ben de içtim. 3. günde süt birden kitleler şeklinde birikip acı verici hal aldı. Çağan henüz yeterince ememediğinden sütleri sağarak boşaltmam gerekti. Sıcak kompresler ve masajlarla düğümleri çözdük ama sağma işlemi çatlak ve yaralara neden oldu, kullanmadığım krem kalmadı. Mustela'ya doğum öncesi başlamıştım yetersiz gelince Garmastan adlı bir pomad ve E vitamini kapsülleri aldım. Onlar da işe yaramadı zeytinyağı sürdüm. En son annemin aklıma Bepanthene geldi. Merhem olan Bepanthene'den her emzirme sonrası uyguladım ve nihayet işe yaradı. Emzirme kabusa dönüştü derken toparlamaya başladık yavaş yavaş... Doğumdan sonra süt gelmesi 3-4 günü buluyor, sabırlı olmak ve hemen süt arttırıcılara başvurmamak gerek, bu süt birikmesi meselesi kimsenin başına gelmesin!



 Tutuştuk el ele, alışmaya çalışıyoruz birbirimize...



Böyle minnak patates ayaklarımız var, Smilena teyzesinin cicileri tam oldu:)

Biz sağ salim tamamladık süreci, kavuştuk oğlumla, darısı hamilelerin başına! Allah isteyen herkese hayırlı zamanda bu duyguyu yaşamayı nasip etsin!