6 Temmuz 2012 Cuma

Mağdurum Ben Mağdurum


Geçtiğimiz hafta eşimin akrabalarının ziyareti ile evimiz şenlendi. Son zamanlarda herkesten duyduğum "kilo mu aldın sen" sorusu beni normal şartların üstünde etkileyince yediklerime dikkat etme kararı aldıysam da misafirlere yapılan yemeklerde, birlikte ziyaret edilen mekanlar ve yenen yemeklerde sözümü de bir güzel yedim.



Mercimek Badı yemeği. Yenge Sivas'lı olunca yöresel yemeklerden de yaptık. Adını hep duyduğum bu yemeği mercimekli herşeyi sevdiğim gibi sevdim. Yeşil mercimek, ince bulgur, domates, kuru soğan , yeşil biber ile yapılıyor, asma yapraklarıyla yeniyormuş.


Misafirlerimiz Denizli'den gelirken oraya ait sevdiğim tek şey olan Hacı Şerif amcanın lokumlarından getirmişlerdi. Yolunuz düşerse bu çifte kavrulmuş arkadaşlarla tanışın isterim.



Maç günlerinde yaptıklarımın kardeşleri, deli kızın çeyizi misali hepsini birlikte takıyorum.

  
Ve sevdiğim bir İhsan Oktay Anar cümlesi(Efrabsiyab'ın Hikayeleri syf:24).

Artık ben de tatile gidiyorum, bavullar hazır, herşey planlandığı gibi süper yolunda diye de yazmak isterdim. Tabii ki canım ülkemde planların her zaman alt üst olabileceğini unutmuşum. 18 gün önce başvurduğumuz pasaportlarımız durup durup bizi bulan ihale krizi nedeni ile hala gelmediğinden bu hafta çıkacağımız tatili tekrar planlamak durumunda kaldık, bildiğiniz pasaport engeline takıldık, mağdurum ben mağdurum. Şimdi demek oluyor ki işteki son haftam tesellisi ile geçirilecek 1 haftam daha var. Kendimi nasıl da hazırlamıştım, bugün izin dilekçemi verip hür olacaktım. Tatilin kocaman bir belirsizlikle ertelenmesinin yanı sıradöndüğümde yapılacak işlerin de baştan planlanması gerektiğinden bir yandan öfkelenirken diğer yandan da her şerde bir hayır vardır diyerek kendimi rahatlatmaya çalışıyorum.

Benim gibi henüz tatile çıkmayanlar için  planlarında kolaylaştırıcı olabilir diyerekten şu yazıyı okumalarını tavsiye ediyorum.

Son olarak yarın yine güzel ülkemde büyük bir sınav günü, KPSS adaylarına başarılar diliyorum.
Mutlu haftasonları...