30 Aralık 2013 Pazartesi

Pek Sevgili 2013

2013 tek sayılı bir yıldı, hem de 13 içerdiği için duble ön yargıyı hakediyordu.
Lakin;

2013 bana karşı çok cömertti.

01/03/2013 günü saat 13.33 tüm zamanların en mis kokulu, en kurabiye yanaklı, en pamuk popolu, en doğa mucizesi ve en içe sokulası varlığını, ilk gözağrımı kucağıma aldım. 

Çağan, tek sayılar hakkındaki takıntılarımı değiştirmemde -ya da buna çalışmamda- en büyük yardımcımdı.

Şimdi o, ilk yılbaşı deneyimi için heyecanlı minik bir adam.





                   2013 bir gülüşün ve bir göz yaşı damlasının anlamını aslında bilmediğimi farkettiğim bir yıldı.


Ve beni her gün şaşırtmayı ihmal etmedi.




Son saatlerini yaşadığım pek sevgili 2013,
Bana sundukların, şükrümü pekiştirdiğin, bana iyi davrandığın için teşekkür ederim.
 Seni daima şükranla anacağım.

2014, senden beklentim(iz) büyük. 
Bize iyi davran.

Mutlu yıllar!



24 Aralık 2013 Salı

El Yapımı Yeni Yıl Tebrik Kartları ve Zarflar


Yeni yıl yaklaşırken uzaktaki sevdiklerimizi mutlu etme amaçlı bir proje ile geri döndüm. Biliyorum bir çoğumuz bu yeni yıl hazırlığı işlerine çoktan sarılıp hediyeler alıp/kendi hazırlayıp vereceği günü iple çekerken diğer birçoğumuz da aman ne özenti işler ne gerek var bunlara diye eleştiriyor :) İlk gruptan olanlar, hala birilerine kart atanlar yeni yıl kartlarınızı henüz göndermediyseniz size birkaç fikir verebilirim sanki!





Bu kağıt bantlar Tchibo'dan, iyi ki almışım, yapıştır yapıştır rahatla... Ivır zıvırlara ev sahipliği eden kutumu da bantlardan mahrum etmedim, çok da beğendim:)



El emeği herşey bence çok kıymetli olduğundan bu yıl kartları da kendim hazırlamak istedim. Gönül isterdi ki tıpkı -bu projede ilham kaynaklarımdan- bir Mutlu Eller gibi dikiş bilgimi ve yeteneğimi ortaya koyayım ya da bir Cafe Nohut gibi tasarım zarflar hazırlayayım ama olsun, ben de tüm kes yapıştırcılığımı, masking tapelerimi değerlendiriciliğimi konuşturdum, haa bir de olağanüstü etaminciliğimi:)




Seda'nın blogunda gördüğüm bu güzel resimlerin çıktısını aldım çam ağaçlarının karlarını oje ile parlatıp eski günlerdeki gibi allı pullu simli kartlar elde ettim. Zarfları da yine kağıt bantlarla süsledim.



Kartları hazırladıkça aklıma yeni fikirler geldi. Bu etaminli kartı da tüm acemiliğime aldırmadan yaptım. Yapabileceğim  basitlikte bir geyik şablonunu Pinterestten indirdim ve işledim, kesip kartona yapıştırdım. CafeNohut zarflarından temamın renklerine uygun birini seçip hazırladım.




Kalpli kağıtlar scrapbook kağıtları, hazırlamaya doyamadım, kesip kesip zarf yapasım var.

Bu çalışmaların bir kısmını akşam evde bir kısmını da iş yerinde öğle arasında yaptım. Gün ışığında fotoğraflayabilseydim keşke.

Kart atmak için geç kaldığını düşünenler:
Kartlarım Ankara'ya  2 iş gününde gitti, bunda zarfların süslü olmasının etkili olduğunu düşünüyorum, dikkat çektiler ve meraklı posta görevlileri amcalarca çuvallara girme önceliği kazandılar:)

Bu yılı tüm zamanların en hızlı geçen yılı ilan ederek önümüzdeki yılın daha yavaş, sağlıklı ve bol uykulu geçmesini diliyorum.