19 Aralık 2012 Çarşamba

Şehzadenin Hazırlıkları


Son tirmestere girişle birlikte şehzadenin hazırlıkları hafif hafif başladı. Geçtiğimiz haftalarda izin kullanıp alışveriş için İstanbul'a gittim. Gitmeden evvel bloglarda okuduklarım ve arkadaş tecrübelerinden oluşan bir liste hazırlamıştım. Önceliğim hamilelik dönemi ile ilk kez duyduğum hastane çantası için gerekenleri almaktı. Eminönü'ndeki Havuzlu Han'ın ününü duymuştum oraya gittim. Oldukça büyük olan handa bebek ve lohusa için her bütçeye göre ürün var. Nakit ödemelerde indirim yapıyorlar yalnız kredi kartı işin içine girerse pek de karlı olmuyor alışveriş. Biberon, emzik, süt sağma makineleri gibi ürünler ise piyasa ile hemen hemen aynı fiyat aman aman bir uygunluk söz konusu değil. 




İki adet hastane çıkışı -bu da ilginç bir adlandırma-, iç zıbınlar, emzirme minderi, ince-kalın battaniye, biberon, emzik, çorap, emzirme atleti gibi şeyler aldım. Yine Eminönü'ndeki Hürriyet Çarşısı'nda gecelik ve pijama baktım, hamileler için ne kadar zevksiz üretim varsa aynı durum lohusa için de geçerli. Lohusa geceliği dediğinizde ya gelinlikten hallice dantelli fistolu mistolu fantazi şeyler ya da önünde kocaman biberon-bebek baskılı pembe-mavi-gri dışında rengi olmayan ve kumaşına göre 5 para etmez şeyler gösteriyorlar. Bir kaç dükkan sonra arama motorundaki yazıyı silip emzirme için elverişli sıradan modellere bakmaya başladım, o kadar yer gezdim ve en son burada da olmaz ama deyip şansımı denediğim küçük bir yerde bulabileceğim en güzel ve sade ve de kumaşı eski kaliteli penyelerden olan bir pijama-sabahlık takımı satın alabildim. Diğer eksikleri zamanla tamamlamayı düşünüyorum, ben 27. haftada bu yoğunluğu kaldırabildim ancak şimdilerde olsa yapamazdım diyorum, önerim fazla ağırlaşmadan halledilmesi yönünde. Bir de ne kadar geç kalınırsa vereceğiniz ihtiyaç molası o kadar artacağından oralarda wc aramaktan harap ve bitap düşebilirsiniz.


Şimdilerde Kanz indirimi başladı, şehzade için bu 3'lü tulumu ve işe giderken giysin diye bu yeleği aldım. Yelekler bebeklerde çok kullanışlı oluyormuş, kalın, ince birkaç tane alınmasını öneriyorlar.. Hayvancıklı bodyler teyzesinin ilk hediyeleriydi...Teyze herkesten heyecanlı, mektuplar falan yazıyor yeğenine:)



Bir arkadaşımın verdiği bu kitap, aslında eşlerin okuması için ama benimki hiç oralı olmuyor:) Hamilelik sürecindeki muhtemel sıkıntılara çözümler sıralanmış.




28. haftanın eseri budur. Son zamanlarda göbek birden atağa geçti, henüz 6-7 kg aldım ama bundan sonra ne olur bilemiyorum. Ufak kıpırtılar karşıdan belli olan tekmelere dönüştü, bazen öyle hareketleniyor ki karşımdaki insan da görüyor mudur diyorum, çalışırken, görüşme yaparken dikkatimi dağıtıyor yaramaz:) Eşyalarına baktıkça heyecanlanmaya başladım, zamanını doldurup sağlıklı şekilde gelse diye dua ediyorum bol bol...
İsteyen herkesin hayırlı zamanda bu duyguları yaşamasını diliyorum...


Kocacığım başta yılbaşı kutlamaları olmak üzere yılbaşı ağacı, noel baba gibi yılbaşısal şeylere de alerjisi olması sebebiyle  son yıllarda benim de hevesimi kaçırıyor maalesef. Oysa ben yılbaşındaki  bol cevizli kabak tatlılı, anne elinden zeytinyağlı kuş üzümlü fıstıklı sarmalı, rus salatalı, lades tutuşmalı, geri sayıma kadar başından kalkılmayan  kalabalık aile sofralı kutlamaları çok seviyorum...
İlk yeni yıl hediyemi aldım. Smilena'nın sürpriz ziyaretinde hediye ettiği bu güzel ağaç sayesinde evimde yeni yıl heyecanı rüzgarları esmeye başladı :)Ellerine sağlık canım, bir kez de buradan teşekkür ederim.
Herkese şimdiden mutlu yıllar!